VALIKKO
3.10.2017 14:29

Pannucookie

Oletko koskaan leiponut tai maistanut pannucookieta? Olin myyty heti ensi kohtaamisesta alkaen. Minä jos kuka pidän helpoista ja yksinkertaisista resepteistä. Kokeilen monia uusia juttuja, mutta harvat reseptit ovat sellaisia, että niitä tekee enää alkuinnostuksen jälkeen. Tämä on sellainen, mitä on tullut tehtyä monesti kotiin itselle ja myös viety tuliaisiksi kylään mentäessä.

Pannucookiesta saa helposti herkullisen lahjan

Noin vuosi sitten löysin Kaijan suklaa-inkivääri pannucookie reseptin (linkki tuolla alempana). Itse hullaannuin suklaan ja inkiväärin ihanaan yhdistelmään sekä reseptin helppouteen. Kaikki perheen lapset eivät kuitenkaan pidä inkivääristä. Niinpä kokeilin meidän suosikki suklaapopcornin mausteyhdistelmää, kanelia ja kardemummaa suklaan kaveriksi pannucookien maustamiseen.  No, sehän maistui sitten lapsille vähän liiankin hyvin. Isi ei ollut kotona, kun leivoimme sitä viime syksynä ensimmäisen kerran ja alta voi todeta paljonko hänelle jäi maistiaisia.

Ei paljoa jäänyt jäljelle, kun me lasten kanssa herkuteltiin

Miten onnistui gluteeniton?

Lapsille sopivan makuyhdistelmän löydyttyä kokeilin tietysti, onnistuisiko pannucookie gluteenittomana. Tavallaan onnistui, tavallaan ei. Korvasin vain jauhot valmiilla gluteenittomalla jauhoseoksella ja koostumuksestahan tuli odotetusti mureneva. Mutta eipä se ketään haitannut, yhtä nopeasti sekin hävisi parempiin suihin. En ole siis jaksanut kehitellä gluteenitonta versiota sen enempää. Sen kun muistaa tehdä leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, niin pysyy valmiina parhaiten koossa ja maku on aivan ihana.

Alla olisi itselleni muistin virkistämiseksi, mitä raaka-aineita tarvitaan mausteiseen suklaa pannucookien valmistamiseen. Tarkat ohjeet kannattaa kuitenkin käydä tsekkaamaassa Kaijan reseptistä, klik. Ja kokeile ihmeessä sitä sulkaa-inkivääri cookien reseptiä myös, se vaan on niin hyvä.

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl kookossokeria tai jotain muuta tummaa sokeria
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • 3 ¼ dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • ripaus suolaa
  • 100 g rouhittua raaka- tai tummaa suklaata

Eipä tällä kertaa muuta. Jatkan flunssan parantelua, kun oma pieni leipurini pyöräytti meille pannucookien. Juurikin gluteenittoman ja tämän mausteisen version. Uunista leijaleva tuoksu on jo niin hurmaava, että ei meinaa maltaa odottaa. Jaksaisikohan neiti tehdä äidille vielä inkiväärisen, jos se edes vähän parantaisi tukkoista oloa. Ainakin huippu hyvän mielen se tekisi, niin kuin tämä toinenkin ja jäisi meille aikuisille enemmän syötävää. 😉

Gluteenittoman pannucookien pinta ei ole ehkä yhtä kaunis kuin ”tavallisen”, mutta maku on vähintään yhtä hyvä

Mut hei, on se vaan mahtavaa, kun lapset kasvavat ja oppivat kaikkea ihanaa. Niin kuin leipomaan. 🙂

Ansku <3

Kommentit

  • Kaija Ryynänen

    Ihana kun tykkäät! Ja ihan mahtavaa että sulle leivotaan ja saat itse lepäillä! 😉

     0
    • Ansku

      Kyl tää on sellainen herkku, että pakko tykätä! <3
      Ja joo tää on ihan luksusta, kun saa lasten leipomuksia.

       0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.