VALIKKO
21.10.2016 10:27

Herkullisiin juhla- ja viikonloppu aamuihin: Pikkupannari

img_20160319_095035

Pikkupannari on ihana aamupala rakkaille

Meillä paistetaan lasten synttäriaamuisin lettuja, pikkupannareita tai vohveleita. Näistä ehkä vähiten tunnettu on pikkupannari, joten tässä olisi minun reseptini.

Instagramiani seuraavat ovat ehkä tämän pikkupannareiden reseptin jo sieltä huomanneet. Minusta nämä ovat niin herkullisia, että jaetaan tämä myös tätä kautta. Kertaushan on opintojen äiti.

 

Pikkupannari

3 dl täysjyvävehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

2 dl maitoa

2 munaa

3 rkl rypsiöljyä

 

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin. Pienet paakut taikinassa eivät haittaa. Anna taikinan turvota noin 10-20 min. Sekoita taikina vielä tasaiseksi ja paista sitten lettupannulla pikkupannareita. Sekoita taikinaa myös paistamisen lomassa, jotta raskaammat aineet eivät löydy loppuvaiheessa taikinakulhon pohjalta.

Parhaita pikkupannarit ovat vielä vähän lämpiminä marjojen tai hedelmien kanssa. Kyllähän juhlan kunniaksi päälle voi sulattaa lisäksi vaikka tummaa- tai raakasuklaata. Hyvin maistuvat myös juoksevan hunajan ja pähkinärouheen kanssa.

Pikkupannari toimisi varmasti hyvin myös suolaisena tarjottavana, mutta itse en sitä vielä ole kokeillut. Jos innostut suolaisen täyteen tekemään, vinkkaathan siitä minulle täällä blogin puolella tai Instassa.

 

Vaikka teillä ei viikonloppuna juhlia olisi tiedossa, yllätä perhe ihanalla aamupalalla.

Hyviä herkutteluhetkiä!

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.