VALIKKO
13.2.2017 19:29

Pinaattiletut kahdella tavalla (gluteeniton tai rukiinen)

Pinaattiletut ovat meidän lasten lempiruokaa. Hyvä niin, koska pystyn hyödyntämään granaattiomenamehun mehustuksesta jääneen kuidun hyödyksi. Ihan aina en lettuja paista mehustuksen jälkeen, mutta kyllä meillä näitä syödään noin kerran viikossa. Ja aina ovat lapset yhtä ilahtuneita, kun haistavat, mitä on ruoaksi.

Mehustan ensin pinaatit, jotta saan ne erilleen. Voit aivan hyvin käyttää myös vaikka pakaste pinaattia (sitä minäkin käytin lähes kymmenen vuotta ennen kuin aloitin mehustamisen). Siinä tapauksessa sulata pinaatti ennen kuin alat tehdä lettutaikinaa. Jos mehustat pienen määrän pinaattia, niin käytä vaikka molempia sekaisin. Määrät ovat noin mittoja. Olen minä muutaman kerran käyttänyt lettuihin pinaatin lisäksi granaattiomenaa ja ruuskaaliakin, mutta ne eivät lapsista kuulemma maistuneet oiken hyvälle. Itse pidin niistä ja etenkin granaattiomena antoin kivaa vaihtelua.

Pinaattiletut

  • 1 pussi baby pinaattia mehustuksen jälkeen tai 150 g pakastepinaattia (tai vaikka molempia)
  • 2 kananmunaa
  • 0,5 l maitoa (myös ainakin kaura- ja mantelimaito sopivat)
  • 1 dl tattarileseitä
  • 1 dl tattarijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 dl öljyä

Rukiiset pinaattiletut saat vaihtamalla tattarijauhot ja -leseet 1,5 dl ruisjauhoja ja 1 dl täysjyvävehnäjauhoja (tai pelkästään 2,5 dl täysjyvävehnäjauhoja).

Riko kananmunien rakenne kulhossa ja lisää käyttämäsi maito. Sekoita joukkoon jauhot, leseet ja suola sekä lopuksi öljy ja pinaatti (sekä mahdollisesti granaattiomenaa ja ruusukaalia). Anna taikinan turvota noin 15-20 min. Tässä välissä pesen yleensä mehustimen. Olen tosin joskus paistanut letut heti taikinan teon jälkeen, enkä ole huomannut niissä mitään vikaa. Ehkä joku viisaampi osaa sanoa, miksi taikinan tulee turvota, mutta itsellä se on ehkä enemmänkin tapa.

Silloin kun olen käyttänyt pinaatin lisäksi muutakin olen lisännyt vähän nestettä tarvittaessa. Joskus korvaan ruishauhoista 0,5 dl leseillä ja silloinkin tarvitaan vähän lisää nestettä. Taikinan tulee olla löysää, vellimäistä. Paksummasta saa kyllä tehtyä hyviä pihvejä. 😉

Lopuksi paista pinaattiletut molemmin puolin lettupannulla pienessä öljy/rasva tilkassa. Itse yritän syödä paistamisen ohella muutan ensimmäisen. Aina on nimittäin se riski, että lapsukaiset syövät kaikki sitä mukaa kun niitä saan valmiiksi. Parhaita pinaattiletut ovat tosiaan lämpiminä puolukoiden kanssa.

Hyvää ruokahalua ja ystävänpäivää! <3

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.