VALIKKO
4.5.2018 07:00

Pyöräilyviikko alkaa – Onko fillari valmiina?

Lauantaina alkaa valtakunnallinen pyöräilyviikko, jota vietetään 5.-13.5.2018 28. kerran. Jyväskylän seudulla pyöräilyviikko järjestetään 16:ta kertaa ja tässä yhteydessä on todettava sen olevan Suomen laajin, näyttävin ja suosituin.

Jyväskylässä viikon aikana on monenlaista mukavaa ohjelmaa ja tekemistä pyöräilyyn liittyen eri ikäryhmille. Tarkemman ohjelman löydät täältä.

Jyväskylän pyöräilyviikko käynnistyy jo perjantaina warm-up:illa ja hyväntekeväisyys pyöräilyllä. Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilyssä kerätään rahaa syöpälasten hyväksi polkemalla koko yö.  Jos siis satut perjantaina yöllä keskustaan käy sinäkin Kompassilla polkemassa hyvän asian puolesta. 

Jyväskylän pyöräilyviikon suojelijana toimii liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, joka avaa tapahtuman lauantaina 5.5.2018 Kompassilla. Päivän aikana kävelykadulla on Pyöräily ja hyvinvointi -messut. Tarjolla on mm. pyörähuutokauppa, Fillaritrial-näytös ja monenlaisia esityksiä tanssista ilmaiskonsertteihin. Klo 13.00 starttaa pyörparaati, johon aion itsekin osallistua. Muutoinkin minut löytää päivän aikana kävelykadulta, joten tulehan juttelemaan pyöräilystä. Lauantain teema on Pyörä kuntoon -päivä.

Sunnuntaina tapahtuma siirtyy Kauppakadulla pihakadun osuudelle. Viimeistään sunnuntaina kannattaa lähteä liikkeelle koko perheen voimin, koska on perhepyöräilypäivä. Musiikin ohella ohjelmassa on mm. tarinapyöräilyä, lasten taitorata sekä Fillaripulling.

Maanantaina on sähköpyöräpäivä ja ohjelmassa on mm. Keski-Suomi pyöräilee -seminaari. Seminaarin jälkeen lähtee liikkeelle vaikuttajien pyöräily, jossa pääsen itsekin tutustumaan Jyväskylän pyöräilyolosuhteisiin. Omat työ- ja asiointireitit ovat erittäin tutut, mutta mielenkiintoista päästä näkemään millaista muualla päin on. Harvoin, nimittäin tulee pyöräiltyä tietyissä osissa kaupunkia. 

Tiistaina täytyy ehdottomasti poiketa fillariaamupalalle satamaan työmatkalla, onhan silloin Pyörällä töihin -päivä. Keskiviikkona vietetään Pyörällä kouluun -päivää ja torstaina on vuorossa virkistyspyöräilypäivä. Perjantaina aion suunnata ostoksille pyörällä, koska vietetään Pyörällä kauppaan -päivä. Lauantaina kannustetaan pyöräilemään iästä huolimatta, Pyörällä kaiken ikää -päivän mukaisesti. Sunnuntaina Jyväskylän seudun pyöräilyviikon päättää pyöräilysuunnistus, jonka rastikuvat löytyvät 13.5. Keskisuomalaisesta.

Minun pyöräilyviikkoa voi seurata Instagramissa. Laitahan siis seurantaan @anskun.lumikumpu.

Kuljen kesäajan pääosin pyörällä päivittäiset työmatkat sekä lapsen hoidosta haun. Lisäksi kerään kilometrejä vapaa-ajalla, koska sen verran minusta löytyy kilpailuhenkeä, että en halua olla heikoin lenkki työpaikkani kilometrikisassa. Samalla saa mukavasti treeniä ja kunto kasvaa Jyväskylän mäkisissä maastoissa polkiessa. Tosin haaveissani olisi sähköpyörä, joten jos sinulla on suositella hyvää, kohtuuhintaista niin vinkkaathan siitä minulle.

 

Kypärä päähän ja kohti pyöräilyviikkoa! 

Ansku <3

 

Postauksen kuvat ovat viime kesän pyöräretkiltä.

 

Kommentit

 • Marika

  Jee, just eilen hain oman fillarini huollosta, eli tämä tapahtumahan tulee kuin tilauksesta!

   1
  • Ansku

   Sulla on ollut täydellinen ajoitus! 🙂

    0
 • Diiskuneiti

  Pitää kaivaa ja huoltaa oma pyörä taas kesää varten! 🙂

   1
  • Ansku

   Kesällä pyöräily on kyllä ihanaa, joten suosittelen. <3

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.