VALIKKO
29.5.2016 21:33

Raparperipiirakka – alkukesän ehdoton herkku

20160524_174141Tämä raparperipiirakka on nopea tehdä eikä edes vatkainta tarvita. Raparperin tilalle makua antamaan sopivat esimerkiksi puolukat tai omena. Lähes aina kun tarjoan tätä, joku pyytää reseptiä, joten tässä se nyt olisi teille kaikille. Reseptin olen saanut äidiltäni, joka on sen vuosia sitten jostain lehdestä löytänyt.

Raparperipiirakka

20160524_150359

Tällä kertaa tein puolet pellistä raparperilla ja puolet puolukalla.

  • 6 dl piimää
  • ¾ dl rypsiöljyä
  • 1,5-2 dl sokeria (marjojen tai hedelmien happamuudesta riippuen)
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 7 dl vehnäjauhoja

Kaikki aineet sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi kulhossa. Taikina kaadetaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pinnalle laitetaan ainakin kahden raparperin kuoritut ja paloitellut palat (puolukat tai omenasta leikatut siivut). Lopuksi pinnalle ripotellaan kanelia ja sokeria (kaneli-sokeri sopii kaikkien edellä mainittujen täytteiden päälle).

Jäiset puolukat sopivat tähän leivontaan oikein hyvin.

Jäiset puolukat sopivat tähän leivontaan oikein hyvin.

Piirakka paistetaan 200 asteessa noin 20–30 min, riippuen piirakan paksuudesta. Tarkista kypsyys puutikulla. Jos taikina tarttuu tikkuun, on piirakka vielä raakaa ja jos se ei tartu tikkuun voit ottaa piirakan uunista.

Parasta raparperipiirakka on vähän lämpimänä jäätelön kanssa.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.