VALIKKO
7.3.2018 18:47

Supernopea ja helppo arkiruoka – Tomaattikeitto

Työpäivän jälkeen kiiruhdat kotiin, jossa nälkäiset lapset jo odottavat. Kauppaan et ole vielä ehtinyt ja jotain ruokaa olisi perheelle saatava äkkiä. Onneksi ongelmaan on ratkaisu: Pikaruoka! Niin, ja nyt en tarkoita hampurilaisia tai vastaavia, vaan ihan oikeasti nopeasti valmistuvaa terveellistä tomaattikeittoa.

Muutaman minuutin tomaattikeitto

Ruokakriitikot älkööt vaivautuko arvostelemaan, lapset ovat nälkäisiä (siis äiti on nälkäinen).

2 annosta

  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 1,5-2 dl kaurakermaa (tai muuta kermaa, mitä kaapista löytyy)
  • 2-3 rkl tomaattipyrettä tai ketsuppia
  • oreganoa
  • Roasted garlic & pepper -maustemyllystä oman maun mukaan (meillä jokainen maustaa oman annoksensa itse)
  • basilikan lehtiä pinnalle

Kaikki ainekset kattilaan ja kiehautetaan. Samaan aikaan paahdetaan esim. paahtoleipää, jos ei valmiita krutonkeja satu löytymään. Kiehauttaessa lisätty chili, Tabasco tai valkosipuli antaa makuun lisää potkua.

Halutessa voi valmiin annoksen päälle vielä lisätä paahdettua sipulia (ja jos ruokavalioon sopii, niin vuohenjuustoa tai homejuustoa). Lopuksi sitten pinnalle ripotella basilikan lehtiä. Ja hei, tomaattikeitto sopii monille, koska sen saa tehtyä gluteenittomana, maidottomana ja vegaanisena. Jos ole tomaatille allerginen, niin silloin valitse joku muu ruoka. 😉

Jokainen voi tuunata oman ruokansa haluamallaan tavalla, joten kaikki saavat helposti mieluisan annoksen. Kerran käytin kerman tilalla marketista löytynyttä tosi pehmeää vuohenjuustoa (se oli purkissa ja lusikoitavissa, merkkiä en muista). Siitä tuli aivan taivaallisen hyvä keitto. Täytyykin seuraavalla kauppareissulla muistaa katsoa josko, sitä vielä löytyisi.

Tämä tomaattikeitto valmistuu niin nopeasti, että hyvä, kun ehdit pöydän kattaa.

Tomaatti on erittäin terveellistä

Ravitsemustieteilijä Tiina Rissasen väitöstutkimuksessa on havaittu tomaatin suojaavan sydäninfarktilta ja aivohalvaukselta.  Tomaatin sisältämä lykopeeni on parhaiten elimistön hyödynnettävissä kuumennettuna. Nautitpa tomaattia siis kastikkeessa tai keitossa saat parhaiten antioksidantit elimistösi käyttöön. Vielä kun lisäät aterialle hyviä rasvoja, parannat lykopeenin imeytymistä entisestään.

Tutkimusten mukaan lykopeeni ehkäisee mm.:

  • syöpää
  • sydän- ja verisuonitauteja
  • sydäninfarktilta
  • aivohalvaukselta
  • muistin heikkenemiseltä
  • harmaakaihilta
  • silmänpohjan ikärappeumalta.

On lykopeenilla myös kauneutta edistäviä vaikutuksia, sen hidastaessa ihon vanhenemista sekä suojaamalla auringon UV-säteilyä vastaan. Lue lisää täältä.

Nyt siis kiireen yllättäessä nauttikaa koko perhe terveellistä pikaruokaa. Maistuvia hetkiä!

 

Ansku <3

 

Joko olet testannut nämä helpot ja herkulliset reseptit:
Yhden raaka-aineen pizzapohja
Porkkana-inkiväärisosekeitto

 

 

Kommentit

  • Reetta

    Oho! Enpäs edes tiennyt mitä kaikkia hyötyjä tomaatilla voi olla! Onneksi se on nykyään mun herkkua, nuorempana vihasin 😀

     0
    • Ansku

      Hienoa, että olet oppinut tykkäämään tomaatista. 🙂

       0
  • Rosa

    Oi! Aika mielenkiintoista! Tomaattikeittoa fetajuustolla olen syönyt töissä eväänä jo pitkään, mutta täytyy ehdottomasti laittaa tämä korvan taakse ja surauttaa sama kotonakin!

     0
    • Ansku

      Mä tykkään kanssa lisäillä juustoja tomaattikeittoon. Tai no oikeastaan melkein kaikkiin sosekeittoihin.:)

       0
  • Nimetön Katta

    Kiitos vinkistä! Tämä otetaan kiirepäivien pelastukseksi. Varsinkin itse taidan alkaa syödä joka päivä. Saa unohtaa purkit ja purnukat kaappiin. ☺️

     0
    • Ansku

      Pakko myöntää, että tätä tulee itsekin syötyä aika usein. Onneksi on sen verran terveellinen ja kevyt pikaruoka, että ei haittaa vaikka söisi joka päivä.

       0
  • Sukat hukassa

    Hei täähän on loistava pikakeitto, varsinkin kun paseerattua tomaattia on aina kaapissa! mulla on vaan iskenyt niitä kaikkia ei-niin pikana tehtäviä tomaattikeittoja vastaan ni en oo edes vaivautunut valmistamaan itse 😀

    Ja hyvä että meillä syödään paljon tomaatteja, nehän on näköjään superterveellisiäkin

     0
    • Ansku

      Meillä löytyy kanssa aina kaapista paseerattua tomaattia. Käytän sitä tän keiton lisäksi kastikkeissa ja vaikka missä.

       0
  • Nimetön Henna

    Vautsi, kuulostaapa hyvältä! Tomaattikeittio oon syönyt monesti, mutta valmispaketeista. Ehkä pitäisi siis tehdä joskus itse 🙂

     0
    • Ansku

      Kannattaa kokeilla ja yksi hyvä puoli on, että paseerattua tomaattia saa ilman muovipakkausta. 😉

       0
  • Diiskuneiti

    Teen usein bataattikeittoa ja porkkanakeittoa, mutta en ole jostain syystä ikinä tehnyt tomaattikeittoa. Aion siis testata tätä reseptiäsi joku päivä 🙂

     0
    • Ansku

      Oi, porkkanakeitto on kans ihan huippua!

       0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.