VALIKKO
8.1.2016 22:31

Tässä ja nyt

Voi sitä ilon tunnetta sydämessä, kun lapsen katse kirkastuu räntäsateessa päiväkodin pihassa vanhemman nähdessään. Tai pientä hentoa otetta kädestä kassajonossa. Arki on täynnä pieniä suuria onnenhetkiä kun osaa katsoa tarkkaan.

Kuinka usein sinä pysähdyt miettimään, miten tärkeitä nuo hetket ovat lapsellesi tai itsellesi? Monesti arki on niin kiireistä suorittamista koko perheen osalta, ettei osata pysähtyä ihmettelemään arjen kauneutta. Jos lapsi oppii vain kiirehtimään elämässä eteenpäin, tulee häneltä menemään arkiset onnenhetket ohi. Eikä kukaan jaksa pitkään sen voimalla, että sitten esimerkiksi lomalla nautitaan yhdessäolosta. Elämä on tässä ja nyt!

Ota siis tänään lapsesi, puolisosi tai kuka tahansa tärkeä ihminen kainaloosi ja katso hänen kanssaan vaikka taivaalle. Keskustelkaa päivän kuulumisista ja nauttikaa toistenne seurasta. Olkaa läsnä toinen toisillenne siinä hetkessä.

Kommentit

 • Tom

  Hyvä! Halaan lapsiani joka päivä, mahtava fiilis. Ne pienet hetket…

   0
 • Katariina Henttonen

  Tämä pitäisi jokaisen aina muistaa. 🙂 Meillä halitaan paljon ja yritetään kysellä kuulumisiakin arjen keskellä. Toisaalta ihan pienen alle puolitoistavuotiaan kanssa se on vielä helppoa, kun syli on se yleisin paikka, missä touhutaan. Pitää muistaa tulevaisuudessakin!

   0
 • Nimetön Pilhop

  Tärkeää ja viisasta pohdintaa! Huomio, joka olisi tärkeää tiedostaa läpi nopeasti etenevän elämän. Toisaalta tuota ei ole liian myöhäistä oppia koskaan ja ottaa se elämäntaidon välineeksi mukaan jo tänään….

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.