VALIKKO
30.3.2019 22:30

Täydelliset ja helpot gluteenittomat donitsit uunissa

Oletko etsinyt hyvää ja helppoa reseptiä uunissa tehtäviin donitseihin? Tämän gluteenittomien donitsien reseptin viilaamisessa meni aikaa, mutta se todella kannatti, joten etsintä on ohi. Nämä donitsit ovat niin hyviä, että mikäli tarjolla on tavallisia ja gluteenittomia, niin gluteenittomat loppuvat ensimmäisenä. Lisäksi resepti on maidoton, joten se sopii aika moneen erityisruokavalioon.

Täydelliset gluteenittomat donitsit:

  • 1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
  • 1 dl kookossokeria
  • 2 tl psylliumia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 kanamuna
  • 1 dl kaurajuomaa (myös maito käy)
  • 0,5 dl öljyä

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne. Riko kananmunan rakenne toisessa kulhossa ja lisää munan joukkoon kaurajuoma (tai maito) sekä öljy. Sekoita myös ne keskenään. Lisää muna-kaurajuoma-öljy seos samalla sekoittaen jauhoseoksen. Älä vatkaa takinaa vaan kääntele se lusikalla tasaiseksi.

Voitele donitsipelti erittäin hyvin. Valmiit donitsit ovat niin kuohkeita, että tässä hommassa ei kannata oikaista tai hutiloida. Täytä pellillä donitsi”kolot” puoleen väliin. Taikina riittää 12 normaalin kokoiseen donitsiin tai 48:saan mini donitsiin. Paista 200 asteessa normaalikoon donitseja 7-10 min ja minidonitseja 4-7 min.

Paistamisen jälkeen anna donitsien hetki jäähtyä pellillä. Nosta ne vielä lämpiminä varovasti vaikka lusikan avulla lautaselle jäähtymään. Kun donitsit ovat jäähtyneet kunnolla, kuorruta ne sulatetulla suklaalla tai maustetulla tomusokerilla ja lisää päälle koristeeksi vaikka nonparelleja. Anna kuorrutteen kovettua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. Ja sitten ei muuta kuin donitsit ääntä kohti! Parhaiten donitsit säilyvät kuohkean pehmeinä jääkappissa. Pöydällä säilytettäessä ne kuivuvat tosi nopeasti.

Vinkkinä vielä, että donitsit ovat erittäin maistuvia myös pakastuksen jälkeen. Voit siis tehdä kerralla enemmän ja pakastaa osan vierasvaraksi tai vaikka vappua varten. Kuorrutus tehdään sulatettujen donitsien päälle ennen tarjoilua.

Minidonitsit ovat suloisen pieniä suupaloja

 

Herkullista viikonloppua!

Ansku <3

 

p.s. Donitseilla voi korvata vappumunkit!

 

 

Kommentit

  • Jenni

    Vitsi kun on hyvännäkösiä! :p mulla on isompi donitsipelti, pitäiski tehä taikina isompana ja testata kanssa 🙂

     1
    • Ansku

      Jos sun pelti on sellainen keskikokoinen, niin niitä tällä ohjeella tulee 12. Noita ihan pieniä 48. 😀

       0
  • Heka

    Antaisitko vielä vinkin miten sait suklaakuorrutteesta noin hyvännäköistä? Mitä aineita siihen käytit?

     1
    • Ansku

      Kuvien suklaakuorrute on tehty Brunbergin laktoosittomalla tummalla suklaalla. Ihan pelkkä suklaa on sulatettu mikrossa ja kastettu donitsit siihen. Suklaan tulee olla tosi pehmeää ja sitä kannattaa välillä sekoittaa ja tarvittaessa lämmittää uudemman kerran. Jos suklaa pääsee jähmettymään, niin pinnasta ei tule kovin tasainen. Toivottavasti onnistut saamaan kauniin pinnan, vaikka makuhan se on tärkein. 🙂

       0
  • Sonja Suomela

    En ole gluteenittomia kokeillut mutta voisi kokeilla vaikka ei ole varsinaisesti tarvetta siihen 🙂 Normaaleilla jauhoilla olen kokeillut ja nämä on kyllä tosi helppoja verrattuna normi munkkeihin!

    Ja ihanat kuorrutukset!

     1
    • Ansku

      Kyllä donitsit on niin helppoja, että ei viitsi enää olenkaan alkaa paistaa munkkeja. 😀

       0
  • Kuvien perusteella olisin voinut kuvitella esim. Arnold’sin donitseiksi 😀 (eli siis minun silmässäni erittäin onnistuneita!)

     1
  • Sissi

    Kiitos ohjeesta . Aivan ihania.söisin koko ajan itse olen maito ja vilja allerginen joten tää oli tidella tervetullut. Käytin maitona mantelimaitoa.sopi hyvin

     1
    • Ansku

      Kiva, että tuli tarpeeseen ja maistui! <3

       0
  • Eve, Jetlaggies

    Kauniilta ja herkulliselta näyttää. Mitenköhän tämä onnistuisi kokonaan viljattomana?

     1
    • Ansku

      Nyt pistit kyllä pahan kysymyksen. Riisijauho voisi toimia kaurajauhon tilalla. Täytyy kokeilla seuraavan kerran, kun on riisijauhoja käytössä. 🙂

       0
  • Marjut

    Nyt kyllä pitäisi ostaa itsellenikin donitsipelti 🙂 Nuo näyttää niiin herkullisilta <3

     1
    • Ansku

      Nämä on tosi helppoja tehdä ja toimii hyvin myös vappumunkkien tilalla.

       0
  • petra

    Vau! vaatisi aika monta peltiä ennen ku mun donitseista saisi noin kauniita kuvia! 🙂 moni keliaakikko varmasti arvostaa näin helppoa reseptiä! meidän perheessä on 1 maidoton ja munaton ruokailija.

     1
    • Ansku

      Älähän nyt, nämä on helppoja tehdä ja koristella. Nuo minidonitsit on lasten koristelemia alusta loppuun asti. Reippaasti koristelivat kaikki 48 donitsia. 😀

       1
    • Ansku

      Noi pienet etenkin on niin houkuttelevia suupaloja. 😉

       0
    • Ansku

      Vappuna näitä tulikin syötyä, mutta kyllä hyvät donitsit kelpaa aina. 😀

       0
  • Mari

    Oi vitsi miten hyvän näköisiä, täytyypä kokeilla näitä! 🙂

     1
  • Kipa

    Siis miten sait taikinasta donitseja? Käytitkö muotteja.
    Kipa

     1
    • Ansku

      Lusikalla annostelin taikinan donitsipellille. Tosin nyt olen alkanut annostella taikinan pursotinpussista. Paljon helpompaa ja siistimpää puuhaan. 🙂

       0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.