VALIKKO
25.10.2016 22:11

Terveellinen suklaavanukas (gluteeniton, vegaaninen ja raaka)

Syntisen hyvä suklaavanukas

Syntisen hyvä suklaavanukas

Minä rakastan suklaata. Enkä varmasti ole ainoa. Tämä suklaavanukas ei sisällä lisättyä sokeria, eläinperäisiä tuotteita eikä gluteenia. Siksi haluan tarjota teille oman reseptini, jolla voitte herkutella hyvällä omallatunnolla.

Kaupan suklaavanukkaat sisältävät paljon sokeria ja eivät ole laktoosittomia, joten en niitä ole lapsilleni ostanut. Välillä he niitä pyytävät, joten päätin tehdä itse terveellisen version. No okei, myönnetään, en ajatellut pelkästään lapsia tätä tehdessä. 😉 Minusta on ihanaa joskus iltaisin istahtaa alas, kun lapset jo nukkuvat ja herkutella salaa!

Viime talvena kaivelin kaappeja ja lähdin liikkeelle niistä raaka-aineista, mitä kaapista löytyi. Olin juuri löytänyt tuoreet taatelit ja ihastunut niiden makuun. Ensimmäisen resepti, joissa taateleita käytin löydät täältä. Kyseessä on Virpi Mikkosen ihana kolmen raaka-aineen suklaakakku. Minä lisäsin mukaan raaka-aineita, mutta suosittelen lämpimästi kokeilemaan molempia.

Edellisellä blenderilla rakenne ei ollut niin hienon silkkistä kuin uudella. Osa lapsistamme ei karkeammasta rakenteesta pitäneet niin paljoa ja ovat alkaneet syömään enemmän tätä vasta tämän syksyn aikana. Täytyy kyllä sanoa, että hienompi rakenteinen suklaavanukas on minustakin parempaa. Vaikka kyllä se hyvältä maistui rakeisempanakin.

Suklaavanukas

12 taatelia (tuoretta)

2 avokadoa

1 banaani

3 rkl raakakaakaojauhetta

1 vaniljatangon siemenet

n. ¼ dl mantelimaitoa

Poista taateleista ja avokadoista siemenet. Laita taatelit, avokado, banaani, raakakaakaojauhe, vaniljan siemenet ja vähän mantelimaitoa tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta). Sekoita tasaiseksi ja lisää maitoa pikkuhiljaa, jotta saat koostumuksesta mieluisan. Massa on alkuun tahmeaa ja vaikeasti sekoittuvaa, joten todennäköisesti joudut kaapimaan kulhon reunoilta sitä aika ajoin. Muista, että et rasita konetta liikaa. Vaiva palkitaan kyllä pian. Kun koostumus on mieluisaa, tarkista maku.

Meidän perheessä tämä on tällaisenaan suurta herkkua. Joskus kannattaa kuitenkin kokeilla lisätä ripaus kanelia ja kardemummaa. Ai, että minä pidän suklaan, kanelin ja kardemumman yhdistelmästä. Se on vastustamaton! Pieni määrä chiliä antaa myös ihanasti makua. Rohkeasti vaan kokeilemaan omia lempimausteita.

Yleensä vanukas syödään heti, mutta joskus teen illalla annoksen valmiiksi odottamaan seuraavaa päivää. Parasta suklaavanukas on nimittäin jääkaappikylmänä!

Valmiina jääkaappiin. Näpit irti vielä!

Valmiina jääkaappiin. Näpit irti vielä!

Alkuun jo mainitsin, että tämä sopii monille erikoisruokavaliota noudattavalle. Jos vieraaksi on tulossa maito- tai muna-allerginen, keliakiaa sairastava, vegaani tai muutoin valkoista sokeria välttävä voit aivan hyvin tarjoilla tätä heille. Eikä itselle tai omalle perheelle tarvitse syöttää turhaa E-koodeja tai muita epäterveellisiä aineita.

 

Lisää mukaan marjoja tai hedelmiä

Lisää mukaan marjoja tai hedelmiä

Herkuttelu voi tehdä hyvää niin mielelle kuin keholle! <3

Kommentit

  • Anniina

    Aivan ihanan näköinen! Täytyisi ostaa raakakaakaojauhetta, niin vois kokeilla kaikenlaista. Ikinä ei tule ostettua.

     0
    • Ansku

      Minä olen ihan hurahtanut raakakaakojauheeseen. Tungen sitä nykyään vaikka mihin ruokiin. 🙂

       0
  • Jenna Hokkanen

    oi että!!!!! nam <3 tota kyllä haluaisin todellakin maistaa, olen niin suklaavanukas persu, että ei mitään rajaa 😀 onneks sitäkin saa proteiini-verisona, mut tää kuulostaa kyl maukkaalta 🙂

     0
    • Ansku

      Kannattaa kokeilla. On niin helppo ja nopea valmisaa, että meillä tätä syödään nykyään ehkä turhankin usein. Toisaalta saanpa kaikki lapset syömään avokadoa samalla, kun se ei yhdelle lapsistani muuten maistu. 😉

       0
  • Minna Rajala

    Nam! Näyttää todella herkulliselta ja kauniisti aseteltu marjat ym! Menee ehdottomasti kokeiluun 🙂

     0
    • Ansku

      Kiitos! 🙂 Tällä on hyvä aloittaa viikonloppu.

       0
  • Ansku

    Olen itse käyttänyt reseptissä tuoreita taateleita, mutta ihanien lukijoideni kokemusten perusteella myös kuivatut käyvät. Tulee kuulemma hyvää myös niillä.

     0
  • Nimetön Mie

    Voisikohan tehdä ihan tavalliseen maitoon?

     0
  • Jenni

    HEippa! Ihanan näköistä, huomenna testaan rohkeasti uusiin tuttaviin, jotka tulee kyläilylle 🙂 Montako hengen annos resepti on?

     0
    • Ansku

      Kulho jossa laitoin viimeksi jääkaappiin on 4 dl ja se oli aivan täynnä. Parasta tämä on kylmänä, joten jos vain mahdollista kannattaa tehdä etukäteen valmiiksi ja koota annokset vieraiden tultua. Hyviä herkutteluhetkiä!

       0
  • Saija

    Hei! Aivan mahtava resepti! Tuli testattua ja ihan myyty tälle superherkulle 🙂

     0
    • Ansku

      Kiitos! Ihan mahtavaa, että ole tykännyt. 🙂

       0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.