VALIKKO
30.5.2018 16:43

Terveelliset mehujäät ja mietteitä kesäkuun kynnyksellä

Tuntuu, kun toukokuu olisi vain hujahtanut vilauksessa ohi. Kauniita päivä ja lämpöä on riittänyt, joten aikaa on tullut vietettyä talven jälkeen taas paljon ulkona.

Edellisessä postauksessa kerroin, että tämän kesän pyhitän oman terveyden ja hyvinvoinnin parantamiselle. Ja tyytyväisenä voin todeta, että toukokuun aikana olen saanut hyvän rytmin liikuntaan ja ruokavalioon teen parannuksia jokaisen kauppareissun yhteydessä. Kaikkea kaappeihin kertynyttä epäterveellistä ruokaa ekologisuutta ajattelevana en pysty heittämään pois, joten se muutos tapahtuu pikkuhiljaa. Se onkin hyvä tapa, niin ei tule kerralla liian suuria muutoksia. Näin uusista elämäntavoista saa helpommin pysyviä.

Jäätelökesä

Kesä ja jäätelö kuuluvat yhteen. Vai oletko eri mieltä? Jopa minä, joka en juuri välitä jäätelöstä, syön suklaajäätskiä kesäisin. Lapset kyselevät joka päivä jäkkäriksi tai välipalaksi jäätelöä, joten olen yrittänyt löytää heille terveellisempiä vaihtoehtoja. Siitä syystä kaivoin esille jätskimuotit ja päätettiin lasten kanssa löytää hyviä marja- ja hedelmämehujäitä. Itse tehden tietysti.

Tässä vaiheessa meidän tiukkaakin tiukemman arvioinnin läpi jatkoon on päässyt vain yksi hedelmäyhdistelmä. Tässä olisi siis kiivi-viinirypälemehujään ohje, joka löytyi Herkullista raakana -kirjasta:

  • 4 kiiviä
  • n. 40 vihreää viinirypälettä

Kuori kiivit ja leikkaa neljä siivua talteen. Soseuta loput kiivit ja viinirypäleet sauvasekoittimella. Kaada jäätelömuotit puolilleen, lisää kiivisiivu ja täytä sen jälkeen muotit. Pakasta yön yli. Näillä raaka-ainemäärillä tulee neljä mehujäätä.

Ai, että nämä on hyviä kuumana päivänä. Tällaisen raikkaan, kylmän tikun kanssa on ihanaa istahtaa pihakeinuun tai riippumattoon ja kuunnella lintujen viserrystä. Pysähtyminen onkin ollut yksi tärkeimpiä asioita, mitä olen viimeisen puolen vuoden aikana oppinut. Kyllä, on pitänyt opetella vain olemaan. Olemaan ilman, että miettii, mitkä kaikki hommat odottavat tekijäänsä tai kiirettä hoitaa kaikki heti ja nyt. Tämän oppiminen on ollut mahtavaa!

Miettiessä elämää isompana kokonaisuutena on huomannut, että en minä sitten lähdön hetkellä jää suremaan, että hitto, kun ei tullut imuroitua useammin tai ikkunatkin on vielä pesemättä (esimerkkihän kumpuaa siitä, että molemmat hommat odottavat tällä hetkellä tekijäänsä). 🙂 Mutta koska elän, kun viimeistä kesäpäivää, niin ne saavat odottaa vielä tovin. Nyt lähden juurikin sinne mainitsemaani riippumattoon ja sen jälkeen katsomaan lasten kevätjuhlaa.

Rentouttavaa alkavaa kesäkuuta ihan jokaiselle!

Ansku <3

 

p.s. Jos tiedossasi on hyvä resepti jäätelölle tai mehujäälle, niin vinkkaa siitä minulle, jotta päästään kokeilemaan.

 

Kommentit

    • Ansku

      Lähinnä kiivin makuisia. Eli jos tykkäät kiivistä, niin sitten maistuvat varmasti nämäkin.

       0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.