VALIKKO
8.4.2017 07:42

Unelmana minä – Epäonnistunut äitinä?

Oletko joskus ajatellut, että sitten kun saat lapsen, niin et koskaan sano hänelle… (jotain, mitä olet itse kuullut omassa lapsuudessasi)? Tai tee kuten vanhempasi? 

Voi, kun se olisikin niin helppoa. Päättää asia ja pysyä siinä, tuli vastaan, mitä tahansa. Mutta eihän se oikeassa elämässä näin mene. Tai ehkä jollain super kärsivällisellä ja ymmärtäväisellä, mutta nyt emme puhu heistä.

Kun uhmaikäinen ei suostu aamun kiireessä pukemaan, tarvittaisiin valtakunnansovittelija välillä avuksi. Tai entäpä kaupassa saadun itku-potku-raivarin kohdatessa. Kunpa joku rientäisi apuun.

Kuinka kohdata tämä pieni ihminen ja löytää se todellinen tarve käytöksen takaa? Miten olla hyvä äiti siinä tilanteessa? 

Unelmana minä – postaussarjan ensimmäisessä osassa Kuka olen? Kerroin autenttisen minän löytymisestä. Itselläni se ei ollut kovin vaikeasti löydettävissä.

Harjoitusten ja Unelmana minä -verkkovalmennuksen edetessä havaitsin, että aika monella taitaa olla paksu likakerros autenttisen minän päällä ja ulospäin näkyy vain kiillotettu ulkopinta. Oma herkkyyteni havaita tällaista toisista ihmisistä on auttanut tunnistamaan heidät.

Huolekseni onkin nyt noussut, kuinka voin olla siirtämättä omia huonoja tapojani lapsilleni.

Missä vaiheessa hyvää tarkoittavalla kasvatuksella muokkaan lapseni minäkuvaa? En kai vain aja heitä kauemmaksi autenttisesta minästään? 

Sitähän sanotaan, että tieto lisää tuskaa. Toisaalta nyt pystyn paremmin kiinnittämään kasvatuksessa huomiota lapsen yksilöllisyyteen.

Olen saanut paljon yhteydenottoja ja kyselyjä, millä keinoin olen tätä alkuvuoden matkaani tehnyt. Nyt on ilouutisia teille! Ensi maanantaina 10.4. alkaa uusi Unelmana minä -verkkovalmennus, joten kannattaa käydä kurkkaamassa lisätietoja tästä.

Minulle valmennus avasi uuden näkymän elämääni ja auttoi löytämään itseni uudelleen. Jospa sen myötä voin korjata ne virheet, mitä äitinä olen tehnyt? Ja koko sydämestäni toivon, että pystyn tukemaan kaikkia lapsiani, jotta he eivät koskaan kadottaisi autenttista minäänsä.

Minkä asian muuttaisit omasta lapsuudestasi, jos voisit? Mitä haluaisit opettaa omille lapsillesi?

Käy lukemassa myös Unelmana minä – Hyvä, paha puoliso postaus.

Rakkaudella, Ansku <3

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.