VALIKKO
12.1.2017 17:17

Unelmana minä – Kuka olen?

Tammikuuhan on tunnetusti monilla se hetki, kun asioita syvällisemmin pohditaan. Itse olen lähtenyt liikkeelle perusasioista, eli kuka olen.

Useita vuosia olen pyrkinyt elämään ”oikein”. Huomioiden lasten, puolison, läheisten, ystävien ja työyhteisön tarpeet. Äitinä on niin helppoa asettaa muiden tarpeet ja toiveet omien edelle.

Mutta mitä sitä oikeasti itse haluaa? Eikös se riitä kun ympärillä kaikilla on asiat hyvin? Silloin on itsekin hyvä olla, vai onko?

Ulkoisesti minullakin on ollut asiat kunnossa. Olen kuitenkin huomannut olevani kärsimättömämpi ja innottomampi asioita kohtaan kuin aiemmin. Tarkemmin asiaa pohtiessa olen huomannut hukanneeni vuosien varrelle monia minulle tyypillisiä piirteitä.

Olenko vain kasvanut aikuiseksi vai voisiko tämän muutoksen takana olla jotain muuta? Olenko todella muuttunut lähes eri ihmiseksi kuin aiemmin olin? Kuka olen, ihan oikeasti?

Viime viikolla aloitin seitsemän viikkoa kestävän matkan, jonka aikana tavoitteeni on löytää todellinen, aito, oikea minä. Palauttaa keskuuteemme se ihminen, joka on hautautunut kaikkien sääntöjen ja odotusten alle. Vapauttaa sisäinen loistoni kaikkien iloksi (tai kauhuksi).

Omien tarpeiden ja todellisen minän tunnistaminen ei ole ihan niin helppoa, kun voisi kuvitella. Vuosien mittaan on kertynyt niin paljon uskomuksia itsestä, että niiden muuttaminen voimauttaviksi vaatii työstämistä.

Hiljalleen olen kuitenkin huomannut, että kaiken ”lian” alla taitaa kuitenkin pohjimmiltaan olla edelleen se sama ihminen kuin 15 vuotta sitten. Pelkästään tämän tajuaminen on antanut paljon uutta unohdettua voimaa.

Ennen vuoden vaihdetta kyselin veljeltäni, miten saisin kehitettyä kärsivällisyyttäni. Ei ole mennyt edes kahta viikkoa, kun jo huomaan, että ei minun kärsivällisyydessäni olekaan mitään vikaa. Vika oli siinä, että yritin toimia niin kuin kuvittelin muiden haluavan.

Joka päivä olen lähempänä sitä Anskua, joka on vuosia odottanut piilossa lupaa tulla taas nähdyksi. Jo nyt oloni on paljon parempi itseni kanssa. Mielestäni jokaisen pitäisi karistaa ehkä jo lapsuudesta asti mukana kantamansa taakka ja vapauttaa sisimpänsä. Siellä sisimmässä on aivan valtavasti voimavaroja odottamassa, että alat käyttää niitä.

Aiemmin mainitsin, että todellisen minän paljastaminen voi aiheuttaa kauhistusta. Jos olet vuosia esiintynyt ikäänkuin naamio yllä, kyllähän sen riisuminen varmasti aiheuttaa ihan lähipiirissäkin ihmetystä. Eivätkä kaikki tule pitämään siitä kuka todella on. Tärkeintä kuitenkin on se, että olet niin sinut itsesi kanssa, etteivät muiden rajoittavat mielipiteet edes häiritse tai harmita sinua enää siinä vaiheessa. Tähän minulla on vielä matkaa. 🙂

Tiedätkö sinä kuka pohjimmiltasi olet? Millaiset arvot ohjaavat elämääsi?

Kommentit

 • Jasu

  Siis musta tuntuu, etten koskaan löydä itseäni. Muutun jatkuvasti, mielipiteeni muuttuvat, ulkonäköni muuttuu… ja kaikki vain sen takia, että olen todella levoton ja helposti kyllästyvä persoona. Vaadin jatkuvaa pientä muutosta ja liikettä elämääni, jotta olisin onnellinen. En tiedä onko se sitten juuri se sisäinen minäni, ehkä sen saan joskus vielä selville.

  Oli muuten huikea postaus, tykkään tämmöisestä pohdiskelusta hurjan paljon 🙂

  <3: http://www.stoori.fi/the-what/

   0
  • Ansku

   Kiitos paljon Jasu! <3 Ehkä muutos on juuri se, mitä tarvitset onnellisuuteen. Itse olen aiemmin ollut spontaani ja pitänyt myös muutoksista. Viime vuosina olen ahdistuntu sellaisesta. Nyt kuitenkin huomaan niiden piirteiden taas nostavan päätään. Ihan mahtavaa tunne, kun löytää jotain, minkä luuli menettäneensä lopullisesti. 🙂

    0
 • Henriikka

  Mikä kuva!! Kuka sen on ottanut? Kuka maskeerannut? Upea. Ja oletko kuvassa sinä itse? 🙂

   0
  • Ansku

   Voi, kun minusta olisikin näin upeita kuvia! Tämä on poimittu vapaasti käytettävissä olevasta kuvapankista. Kuvan tietojen perusteella iholla on kahvia. 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.