VALIKKO
5.5.2017 18:10

Vihreä salaatti kevään kunniaksi

Tiedättekö sen tietyn vihreän sävyn koivuissa, kun hiirenkorvat ovat kasvaneet jo vähän isommiksi. Se, kun ne eivät vielä ole aivan saavuttaneet tumman vihreää sävyä. Se on mun lempiväri. Yhdistettynä tietysti musta-valkoiseen koivun runkoon.

Jo useana keväänä mieleni on tehnyt tätä vihreää salaattia, niin myös tänä vuonna. Jostain syystä tämä vaan kuuluu mun kevääseen. Ehkäpä juuri tämän vihreän värin takia.

Vihreä salaatti

 • jääsalaattia
 • kurkkua
 • kiiviä
 • vihreitä rypäleitä
 • avokadoa
 • sitruunaa

Raaka-aineiden määrät voit valita itse sen mukaan, kuinka monta on syömässä ja mistä erityisesti pidät. Itse käytän yhden jääsalaatti pussin kanssa, puolikkaan kurkun, pari kiiviä, muutaman kourallisen viinirypäleitä ja yhden avokadon.

Revi, pilko tai paloittele kaikki muut raaka-aineet kulhoon paitsi sitruuna.

Avokado kannattaa laittaa viimeisenä, että se ei ehdi tummua. Ja jos teet salaatin valmiiksi esim. ennen vieraiden tuloa, lisää avokado juuri ennen tarjoilua. Kun olet lisännyt avokadopalat salaattiin purista puolikkaasta sitruunasta mehua niiden päälle. Näin ne eivät tummu niin nopeasti ja sitruuna antaa ihanan pirteyden salaatille.

Sitten vihreä salaatti olisikin valmis nautittavaksi. Jokainen voi lisätä vielä omaan annokseen oliiviöljyä, balsamicoa ja sormisuolaa halutessaan. Kannattaa ainakin kokeilla. Itse en niinkään suolaa laita, mutta puolisoni ja monet vieraat ovat siitä pitäneet.

Kevensin vappuna herkuttelua vihreällä salaatilla

Tätä onkin hyvä syödä, nyt kun vielä odottelen luonnon vihertymistä.

Kommentit

 • Jenna

  Näyttää tosi hyvältä! En ole koskaan kokeillut kiiviä ja avokadoa salaatissa, täytyisi testata:)

   0
  • Ansku

   Mä lisään lähes aina avokadoa salaattiin. Monet hedelmät toimivat myös hyvin. Kannattaa rohkeasti kokeilla vaikka mitä. 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.