VALIKKO
23.3.2017 15:03

Yhden raaka-aineen pizzapohja

Heti alkuun täytyy todeta, että tämä pizzapohja ei ole tehty kukkakaalista tai bataatista vaan kananmunasta. Tämän nerokkaan reseptin löytyminen netin syövereistä (vaikken sitä itse löytänytkään) on ollut alkuvuoden mullistavin uusi tuttavuus. Ja mikä parasta se sopii myös gluteenitonta tai maidotonta ruokavaliota noudattavalle.

Kävimme pari kuukautta sitten synttäreillä ja kahden vieraan vuoksi oli valmistettu pellillinen gluteenitonta pizzaa. Pizza oli erittäin herkullista ja meidän kaikki lapset tykkäsivät siitä tosi paljon. Tietysti minulla heräsi mielenkiinto, miten pizzapohja on tehty ja sitä tiedustelin. En ollut uskoa todeksi, että pohjassa oli vain kananmunia.

Sitten piti vielä itse testata ja todeta tämä parhaaksi pizzapohja reseptiksi, mihin olen törmännyt! Eikä pohjan teko ole koskaan ollut näin nopeaa ja helppoa:

  • 5 kananmunaa
  • suolaa

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja voitele paperi kauttaaltaan. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Laita valkuaisten joukkoon hyppysellinen suolaa ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.

Riko keltuaisten rakenne ja sekoita ne. Lisää keltuaiset ja vielä ripaus suolaa varovasti käännellen valkuaisvaahdon joukkoon. Levitä tasaiseksi sekoitettu taikina voidellun leivinpaperin päälle ja paista noin 10–15 min.

Pohjan esipaistuessa on hyvä hetki valmistella pizzan täytteet. Täytteenä voit käyttää samoja (lempi) raaka-aineita, kun ”normaalissa” pizzassa. Laita tomaattikastike, käyttämäsi täytteet ja juustoraaste esipaistetun pizzapohjan päälle. Paista pizzaa vielä noin 15-20 min 200 asteessa.

Tässä pizzassa on parmankinkkua, punasipulia ja fetaa, koska niitä sattui kaapista löytymään. 🙂

Alkuperäinen resepti on MonkeyFoodin Paleo con queso (jauhoton pitsa).

Tänä viikonloppuna suosittelen kokeilemaan tätä herkullista pizzaa. Hyvää ruokahalua! <3

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.