VALIKKO

Määrittelemätön

11.11.2018 13:07

8. Isänpäivä ilman isää

Olin (tai olen kai edelleen, mihin se muuttuisi?) avioerolapsi. Olin pieni kun vanhemmat erosivat, alle kouluikäinen. Eroon liittyi hyvin vahvasti isän alkoholinkäyttö, joka oli liiallista. Siitä huolimatta varsinkin varhaislapsuuden muistot ovat valtaosin mukavia, käytiin toisessa mummolassa jossa tehtiin kaikkea kivaa ja olin usein isän mukana töissäkin, kun ajoi rekkaa kotipaikkakunnalla.

Joskus isompana huomasin, ettei lupaukset esimerkiksi tapaamisesta aina pitäneet, ja jo omillani asuessa tein jotain mitä kadun vieläkin, sanoin etten tarvi tuollasta isää joka lupaa tulla käymään mutta menee mieluummin juomaan. Siitä seurasi välirikko moneksi vuodeksi.

Tuon jälkeenkin kyllä sitten nähtiin, mutta viimeisinä vuosina löysin isäni uudelleen, ihan kirjaimellisesti ja monessakin merkityksessä. Sain yhteiseltä tuttavalta asuinpaikan selville, puhelinnumeroa kun minulla ei ollut, ja bongasin isän kävelemässä kaupalta kotiin. Muistan vieläkin, kun tämä tuttava kertoi isän sanoneen, miten mahtavalta tuntui, kun oma tytär kaikkien vuosien poissaolon jälkeen juoksee kadulla perään ja huutaa että isä oota 🙂

Välimatkaa oli paljon, mutta isä asui meidän kesälomapaikkakunnalla, joten nähtiin kyllä joitain kertoja ja soiteltiinkin. Sitten sain yksi kaunis kevätpäivä vuonna 2011 tiedon, että isä on löytynyt asunnosta lattialta makaamasta, eikä mitään oo ollut enää tehtävissä.
Asioita jäi ehkä sanomatta, mutta luotan siihen, että hän tiesi.
Alkoholi vei minun isäni, eikä kaikki ollut aina niin täydellistä… Hän oli kuitenkin minun ainut oikea isä ikinä.

Muistakaa isäänne, te keillä sellainen on.
Kertokaa että välitätte, olkaa läsnä, sopikaa riidat mahdollisimman pian.
Voi tulla päivä, että se on liian myöhäistä.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.