VALIKKO

Määrittelemätön

13.9.2018 18:48

Epäsuosittuja mielipiteitä

Kissojen ei kuulu saada liikkua vapaasti ulkona.

Kissa ei kuulu Suomen luontoon. Jossain ihan maalla keskellä ei mitään asuvat navettakissat on ihan eri asia, kunhan niistäkin huolehditaan kuitenkin asiallisesti, eli leikataan, madotetaan ja tottakai ruokitaan kissalle soveltuvalla ruualla.
Mutta sitten nämä, jotka nakkaa kissan oman onnensa nojaan ulos, ”lenkkeilemään sallitusti ja onnellisesti”: eikö päässä oikeasti liiku ihan mitään? Niikun vaikka se, että kissalle on vaaroja tuolla ulkona aivan liikaa? Idiootit eläimiä rääkkäävät ihmiset, autot joiden alle voi jäädä vaikkei kuski sitä mitenkään edes tarkoittaisi, petoeläimet… Myöskään se, että kissa toteuttaa luontoaan lintujen pesimäaikaan, ei ole ollenkaan hyvä asia.
Moni sanoo että sisäkissojen pito on eläinrääkkäystä, kun ne joutuu elämään aina sisällä ja leikkimään vaan jollain leluhiirellä… Mietitäänpä uudelleen. Mitä rääkkäystä on siinä, jos kissan omistaja on niinkin valveutunut, että ulkoiluttaa kissaansa säännöllisesti valjaissa, tai mahdollisuuksien salliessa myös ulkoilutarhassa? Lisäksi järjestää sille kotona sisällä (kyllä, siellä rääkkäyslaitoksessa) tekemistä ja aktiviteettia ja leikittääkin kissaansa useasti päivässä? Tiedän monia, monia tällä tavoin eläviä kissoja, ja ne ovat kylläkin onnellisia tapauksia. Toisin kuin ne, jotka vastuuntunnottomien, laiskojen omistajiensa takia taistelevat mahdollisesti hengestään tuolla ulkona, ilman mitään tietoa missä ne menee ja mitä niille tapahtuu.

Vapaaehtoinen lapsettomuus ei ole itsekästä.

Mikä siitä itsekästä tekisi? Ja miksi? Miksi kaikkien pitäisi haluta lisääntyä ja täyttää maailmaa entisestään? Puhumattakaan siitä, että kuinka moni ajattelee, mitä geenejä laittaa eteenpäin? Lisäksi, ei olisi ollenkaan huono asia, jos perheen perustamiseenkin tarvis jonkinlaisen ”ajokortin”. Kaikkien ei todellakaan tarvis lisääntyä.

Harmaat hiukset sopii vain vanhuksille.

No, onneksi tää muoti on vissiin jo mennyt, mutta kyllä niitä edelleen vastaan tulee usein. Jokseenkin huvittavaa, kun monet keski-iän ylittäneet tekee kaikkensa, että saa päähänsä ilmestyvät ensimmäiset harmaat piiloon, ja sitten teinit (no okei vanhemmatkin) värjää hiuksensa harmaaksi… 😀

Ja ne treenitrikoot. Vain salille.

Tai lenkille. Ja jos käy samalla reissulla vaikka kaupassa. No okei, jotkut ihan perus mustat tms menee kyllä leggareistakin, mutta miksi oi miksi sellaset treenipökät, jotka oikeen huutaa suurella logolla tai tekstillä jotain urheilumerkkiä, on saavuttaneet paikkansa normaaleina housuina? Usein myös ihmisillä, jotka eivät mitään liikuntaa edes harrasta, ellei shoppailua lasketa. Miksi? Joo ne on mukavat. Mutta on paljon muitakin mukavia housuja. Ja ei, ei kutita minun hanuria jos joku niitä haluaa käyttää, ihmetyttää vain. Ihan samalla tavalla kun collarit ja korkkarit/verkkarit -yhdistelmä.

 

Kas niin, siinäpä muutamia ehkä kärkkäitäkin mielipiteitä. Muistakaa, että te saatte ihan vapaasti olla eri mieltä näistäkin asioista, mielipide on niikun vasemman jalan pottuvarvas, jokaisella on omansa! 😀

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.