VALIKKO
7.11.2018 07:00

7 vinkkiä blogikuviin

 Tässä postauksessa jaan omia vinkkejäni hyviin blogikuviin tai miksei vaikka ihan kuviin yleensä. En ole itsekään -tietenkään- mestari tässä ja opittavaa on vielä paljon, mutta jotain vinkkejä osaan silti jo antaa. Vinkit ovat suunnattu enemmän aloitteleville bloggaajille, mutta kannattaa konkarinkin tämä postaus lukea!

jyväskylä8
 

– Valo! Valo on niin tärkeä asia onnistuneen kuvan suhteen. Muokkaa kameran asetuksia jo kuvaa otettaessa, jolloin kuvan valotusta ei tarvitse kamalasti muokata erikseen muokkausohjelmalla. Mielestäni kameran asetuksilla aikaan saatu valoisuus näyttää luonnollisemmalta. 
– Älä tyydy kuvien otossa helpoimpaan vaihtoehtoon, vaan käytä erilaisia rekvisiittoja kuvassa. Jos otat esimerkiksi tuotekuvia, älä laita kuvaan pelkkää tuotetta, vaan esimerkiksi koruja tai jokin kasvi. Itselläni laiskuus ottaa joskus vallan varsinkin kirjapostauksissa, mutta myös kirjakuviin pitäisi yrittää panostaa enemmän. 
– Kun muokkaat samaan postaukseen tulevia kuvia, muokkaa ne samalla tavalla. Älä esimerkiksi tee toisesta kuvasta valotukseltaan lämmintä ja toisesta kylmää, sitten taas toisesta tummaa ja toisesta hyvin valoisaa. Samalla tavalla muokatut kuvat sointuvat toisiinsa nätisti. 

kesäkuunluetutkirjat1

– Älä laita postauksiin pieniä kuvia. Kuvien kokoa voi suurentaa ja siihen löydät ohjeen googlettamalla. 
– Kun olet suurentanut kuvien kokoa, niiden laatu huononee ainakin Bloggeriin suoraan liitettynä. Sen takia kannattaa ensin ladata kuvat esimerkiksi Flickriin ja sitten vasta Bloggeriin. Näin laatu pysyy hyvänä. (Flickr on siirtymässä tietojeni mukaan maksulliseksi. Mikä muu olisi hyvä paikka ladata kuvia?)

mossa3

– Kuvien kanssa saa irrotella eikä jokaisessa postauksessa tarvitse olla samanlaista teemaa. Yhden postauksen kuvat voivat olla luonnosta ja toisessa taas voit esitellä esimerkiksi päivän asua. Kokeile monia erilaisia kuvaustyylejä. Samalla löydät oman tyylisi ja osaat käsitellä paremmin kameran asetuksia. 
-Oma paras vinkkini on, että jos et muuten millään keksi postaukseen kuvia, niin mene ulos luontoon! Sieltä löytää vaikka mitä kuvattavaa ja erilaisia kuvakulmia.

positiiviset4

Mikä on sinun paras vinkkisi kuvan ottamiseen?

Kommentit

 • Venla S

  Kiitos tästä, tulee tarpeeseen aloittaneelle bloggaajalle! Usein oon laiska mitä tulee kuvien muokkaamisen suhteen, vaikka se onkin erityisen tärkeetä esteettisyyden kannalta. Jatkossa kiinnitän kyllä huomiota ehdottomasti tohon kuvien yhteensopivuuteen yhdessä postauksessa/kollaasissa.

   0
 • Sini

  Mukava kuulla, että tästä postauksesta oli hyötyä! Kuvien muokkaamiseen kannattaa todellakin kiittää huomiota, sillä saa jo tosi hienon ulkoasun blogille 🙂

   0
 • Sini

  Kiitos!♥ Ohjeista on varmasti hyötyä! Itse opettelin käyttämään asetuksia ihan vain kokeilemalla, mutta opittavaa on vielä rutkasti.

   0
 • Lotta RC

  Jeee, tarvitsen uutta kuvausintoa ja kuvaustapoja ja tästähän sitä saa! Olen ihan hyvä käyttämään kameraa, mutta kuvatessa vain niin toivottoman laiska että kuvat ovat vähän tylsiä 😀

   0
 • Henna

  Flickr muuttuu niin, että ilmaisella käyttäjällä voi ladata yhteensä maksimissaan tuhat kuvaa. Tarkoituksena varmaankin muuttaa, että sivusto ois enemmänkin valokuvaajien portfolio kuin "kaatopaikka", mihin ladataan tuhansia kuvia. Ainakin näin lueskellut eri foorumeilta! 🙂 Mulla onneks ei oo lähelläkään vielä tuhatta kuvaa flickrissä, mutta täytynee miettiä mitä tilalle!

   0
 • Sini

  Mullakaan ei vielä tuhatta kuvaa ole kasassa, mutta täytyy kartoittaa eri vaihtoehtoja ennen kuin se määrä täyttyy 😀 Flickr ja Photobucket ovat ainoat tietämäni kuvanlatauspaikat, mutta Photobucketkin on kai maksullinen nykyään.

   0
 • Sini

  Ihana kuulla ♥ Kun kerta oot jo hyvä käyttämään kameraa, niin seuraavaksi kannattaa kokeilla uusia juttuja vaikka laiskottaiskin!

   0
 • Henna

  Tää oli tosi hyvä postaus! Nää vinkit on just sellaisia, joita itsekin suosittelisi kokeilemaan 🙂 Varsinkin tuo, että postauksen kuvat muokkaa samalla tavalla on ihan ehdoton juttu, että postauksesta saa kauniin ja yhtenäisen kokonaisuuden! Samaten rekvisiitan käyttö esimerkiksi tuotekuvissa kannattaa 🙂

   0
 • Sini

  Kiitos paljon ja mukava kuulla, että nää vinkit on sunkin mielestä toimivia! 🙂

   0
 • Sanna Salo

  Tässä olikin monta vinkkiä, jonka voin heittämällä allekirjoittaa! Tosta kuvien suurentamisesta en ole ihan samaa mieltä kyllä, koska itsessään kuvan suurentaminen heikentää kuvan laatua. Yleensä kuitenkin se kuva on kameralla tai kännykällä kuvattuna itsessään jo liiankin iso sellaisenaan blogiin, ja sitä on helppo sitten muuttaa erilaisilla kuvanmuokkausohjelmilla tai vaikka blogikoodeilla. Sitten taas jos kuvat ovat liian pieniä vaikka blogipostaukseen, itse tykkään tehdä niistä kollaaseja. Laittamalla vaikka kaksi kuvaa vierekkäin ei niitä tarvitse lähteä venyttämään, laatu säilyy ja silti täyttää blogissa tilaa ihan tarpeeksi! Kiva postaus Sini 😀

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

   0
 • Sini

  Mulla kuvien laatu muuttui heti paremmaksi, kun aloin ensin lataamaan kuvat Flickriin ja sieltä sitten Bloggeriin. Kiitos kovasti, mukava kuulla että nää vinkit on hyväksi todettuja!

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.