VALIKKO
6.10.2017 06:40

Asiat, jotka kerrostalossa asuva tietää

-Aiot nukkua aamulla pitkään mutta heräät aikaisin aamulla siihen, kun joku kävelee rappukäytävässä jalat tömisten ja kaide kolisten.

-Jos asunnossasi ei ole ovipuhelinta, joudut ovien lukkiutumisen jälkeen ramppaamaan alhaalla aukaisemassa oven mahdollisille vieraille.

-Harkitset kahdesti yöllistä vessareissua, koska et halua häiritä naapureitasi.

-Jos asuntosi sijaitsee ylimmissä kerroksissa, sinne kävely on niin tuskastuttavaa muutenkin pitkän päivän jälkeen.

-Satut rappukäytävään samaan aikaan tuntemattoman naapurin kanssa. Sanotte toisillenne moikat ja oletat hänen jatkavan matkaa eri suuntaan. Sitten kävelettekin hyvän tovin yhtä matkaa vaivaannuttavan hiljaisuuden vallitessa, kun lähdittekin samaan suuntaan.

-Innostut laulamaan täysillä ja pian tajuat, että ai niin, kaikki kuuluu naapureille asti.

-Tiedät, milloin naapurisi remontoi tai siivoaa asuntoaan, koska poran äänet ja imurointi kuuluu hyvin selvästi.

Kerrostalossa asuminen opettaa kyllä varsinkin huomaavaisuutta uusia ihmisiä kohtaan. Et voi metelöidä ihan miten sattuu, koska sillä menolla tulet varmasti saamaan monta varoitusta. Olin asunut koko elämäni omakotitalossa, kunnes muutin kerrostaloon. Aluksi oli outoa ajatella, että samassa rakennuksessa asuu monta muutakin ihmistä, joita ei edes välttämättä ole ikinä nähnyt. Onneksi siihen tottui hyvin pian eikä sitä nykyään tule enää ajatelleeksi oikeastaan ollenkaan.

Asutko tai oletko joskus asunut kerrostalossa? Minkälaisia kokemuksia sinulla on siitä? 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.