VALIKKO
13.7.2017 07:00

Auttikongäs

Kävin tiistaina Auttikönkäällä, joka sijaitsee vajaan tunnin matkan päässä Rovaniemeltä. Auttiköngäs on upea putous, jonka ympäristössä on 3,5 kilometrin mittainen luontoreitti.

 Reitin alku oli heti hyvin kaunis ja valoisa, mikä houkutteli todellakin lähtemään tutkimaan paikkaa paremmin. Putous oli myös heti alussa ja se oli kyllä upea näky. Edessäpäin oli myös hyviä näköalapaikkoja, joista sai nähdä putouksen eri näkökulmista.

Reitin varrella oli myös paljon muutakin nähtävää ja koettavaa kuin putous ja metsää, kuten esimerkiksi vanha juoksuhauta, suuri siirtolohkare, riippusilta ja näköalatorni. Tornista avautui upea näkymä joka puolelle.

Parkkipaikalla, josta reitille lähdetään, sijaitsi myös pieni museo, ”Uittokämppä” sekä pirttikahvila. Kahvila oli kauniisti sisustettu ja kodikas hyvien tarjoiltavien kera. Itse söin siellä suurta rakkauttani kebab-valkosipuli -paninia sekä muumilimsaa.

Auttiköngäs oli kokonaisuudessaan ja hiljaisuudessaan hyvin kaunis paikka. Maasto vaihteli hyvin paljon, välillä oli kosteikkoa ja välillä kalliota. Erilaisia opastauluja oli myös mukava lukea ja reitti oli hyvin merkittu oransseilla täplillä. Reitille voi myös helposti lähteä koiran kanssa, koska joihinkin ritiläportaisiin oli laitettu koiria varten puulevyjä ja vaihtoehtona oli myös kiertoteitä haastavimmille kohdille. Koiria näkyikin paljon niin parkkipaikalla kuin itse reitillä, joten se on varmasti todettu hyväksi!

Oletko sinä käynyt Auttikönkäällä? Missä päin Suomen luontoa sinä haluaisit käydä? Itse haluaisin vielä patikoida tunturin laelle.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.