VALIKKO
31.8.2017 19:04

Elokuun luetut kirjat +1

Moi!

Jälleen on aika listata luettuja kirjoja, tällä kertaa elokuun osalta. Tässä kuussa on myös mukana yksi kesken jätetty kirja, mitä ei olekaan pitkään aikaan näissä postauksissa nähty. Elokuukin meni kyllä niin äkkiä ohi. Tässä kuussa on taas tullut oltua enemmän asunnolla, nähtyä kavereita ja tietenkin paiskittua kouluhommia. Mutta nyt niihin kirjoihin!

Rainbow Rowell – Eleanor & Park

Eleanor on tyttö, joka joutuu uudessa koulussa heti kiusaajien silmätikuksi. Eleanor ja Park tutustuvat sarjakuvien avulla linja-autossa ja he ihastuvat toisiinsa. Eleanorin perheolot, Parkin äiti ja kaikki muut vaikeudet laittavat kapuloita heidän rattaisiinsa.

Kirja on kirjoitettu tosi kauniisti. Siinä eletään noin 1980-luvun loppupuolta, mikä teki siitä vielä kiinnostavamman. Kirjan loppupuoli oli myös hieman yllättävä, joten älä ajattelekaan tämän olevan pelkkä rakkauskirja!

Katy Birchall – ITgirl: Pelin henki

ITgirlin kakkososassa Anna on toilaillut isänsä ja kuuluisan äitipuolensa häissä kompuroimalla kukkaruukkuun ja video siitä päätyy nettiin. Ilkeiden lehtikirjoitusten jälkeen Anna päättää puhdistaa maineensa ja hankkiutua koulunsa urheilupäivään toisen joukkueen kapteeniksi.

Tämä oli samaa laatua kuin ykkösosa, eli ihan hirveän hauska! Edelleenkään hauskat kohtaukset eivät olleet pakotettuja, vaan ne tuntuivat aivan luonnollisilta. Suosittelen lämpimästi tätä ja ykkösosaa!

Lori Nelson Spielman – Kymmenen unelmaani

Brettin äiti kuolee ja hän on jättänyt tyttärelleen kymmenen kohdan listan, jotka Brettin pitää toteuttaa saadakseen perintönsä. Listaan kuuluu muun muassa koiran osto ja rakastuminen. Listan kohtia suorittaessaan Brett joutuu vaikka minkälaisiin seikkailuihin ja saa paljon uusia kokemuksia sekä suurempiakin asioita.

Kirjan tapahtumat nivoutuvat hienosti listan asioihin. Juoni on myös tehty niin, että ikinä ei voi olla varma, mitä tapahtuu ja kuka on kukakin. Kirjaa luki nopeasti ja se oli kyllä niin hyvä!

 

Kiera Cass – Valinta-sarja

America osallistuu kilpailuun, jossa voi päästä prinssin puolisoksi ja prinsessaksi. Kisan ajan hän majoittuu linnassa 35 muun tytön kanssa, joiden joukkoon sattuu mitä erikoisimpia persoonia. Linnassa tapahtuu koko ajan jotain ja ehkä prinssi sattuukin ihastumaan juuri Americaan… Kisa ei kuitenkaan ole helppo.

Pitkästä aikaa löytyi tällainen sarja, jonka hahmot ja tapahtumat jäivät pyörimään päähän pitemmäksikin aikaa. Niin hyvin kirjoitettu ja jännittävä sarja. Ensimmäisen osan luin päivässä, koska en vain voinut jättää sitä kesken. Ensimmäisen osan alku saattaa olla hieman tylsä, kun pitää sukeltaa uuteen maailmaan, mutta älä anna sen hämätä. Suosittelen tätäkin niin paljon! 

Emma Donoghue  – Huone

Kirja kerrotaan viisivuotiaan Jackin näkökulmasta, joka on ollut koko elämänsä ajan vankina Huoneessa äitinsä kanssa. Kirjassa seurataan heidän elämäänsä Huoneessa Vanhan Kehnon vankeina.

Mielestäni oli hyvä idea kirjoittaa tämä kirja lapsen näkökulmasta. Jack mietti hyvin paljon erilaisia asioita ja vaikutti ikäisekseen myös hieman kypsemmältä. Hänen oivalluksiaan, pohdiskelujaan ja pelkoja oli kiinnostava lukea. Huone oli myös hieman ahdistava, joten en ihan herkimmille tätä suosittele. Jos kuitenkin etsit ei-niin-keveää luettavaa, niin tätä suosittelen!

+1 kesken jätetty

Marie Kondo – Konmari: Iloa säkenöivä järjestys

Kirjassa Marie Kondo kertoo lisää tapoja, millä pitää yllä järjestystä kodissa.

Tätä kirjaa ei kyllä ollut yhtään suunnattu minulle. Aloitin lukemaan tätä ajatuksella, että ehkä minusta tulee tämän kirjan avulla minimalisti ja siivousintoilija. Niin ei kuitenkaan käynyt, koska en jaksanut lukea kirjaa paria sivua pidemmälle. Kirjan siivousmenetelmät eivät vain yhtään innostaneet. Jos olet kuitenkin kiinnostunut tästä kirjasta, niin suosittelen lukemaan ennen tätä ensimmäisen Konmari-kirjan, niin pysyt paremmin perässä kirjan asioista.

Löytyikö uusia kirjoja lukulistaan? Entä oletko jo sattunut lukemaan jonkin näistä? 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.