VALIKKO
23.2.2017 06:59

En osaa mutta ei se kyllä haittaakaan

Moi!
Eikö sinustakin tunnu joskus pahalta, kun et osaa samaa asiaa minkä joku muu ihminen osaa? Se näyttää niin helpolta toisen tekemänä mutta kun itse yrittää, ei vain onnistu tai osaa alkuunkaan.
Ihan jokaisella ihmisellä on omat heikkoutensa joissain taidoissa, vaikka joskus voi kokea olevansa yksin omien heikkouksiensa kanssa. Esimerkiksi minä en osaa luistella  enkä ole oikein sanavalmis. Ilman näitä taitoja olen kuitenkin pärjännyt, vaikka ne tulevat aina välillä vastaan esimerkiksi liikuntatunneilla tai silloin, kun pitäisi keksiä nopeasti hyvä vastaväite.
  Heikkouksien vastapainona ovat taidot, joita varmasti jokaisella on. Niiden taitojen ei tarvitse olla erityisiä vaan ne voivat olla ihan arkipäiväisiä asioita. Joku voi olla hyvä leipomaan maukkaita sämpylöitä ja toinen osaa ostaa aina synttärilahjaksi juuri saajan näköisen lahjan. Omiksi erityistaidoikseni voisin sanoa kirjoittamisen ja kuuntelemisen. Kirjoittamisesta olen aina pitänyt mutta kuuntelemista en itse ajatellut ennen kuin ystäväni mainitsi minun osaavan sen. Muistakaa sanoa ystävillenne, missä he ovat hyviä. He eivät ehkä ole itse tulleet ajatelleeksi, mitä kaikkea osaavatkaan.
On  mahtavaa, että meillä jokaisella on omat erityistaitomme ja -heikkoutemme. Niiden avulla erotumme muista ihmisistä ja jäämme mieleen. Heikkouksia ei myöskään pitäisi sanoa puutteiksi, sillä sitä ne eivät ole. Meistä ei puutu mitään, mitä meissä kuuluisi olla, vaan kaikki tarvitsemamme on valmiiksi annettu. Tätä ajatusta oli vaikea pukea sanoiksi, mutta toivottavasti saitte siitä silti kiinni. Muistakaa kiinnittää enemmän huomiota taitoihinne kuin heikkouksiinne, sillä siitä on paljon enemmän hyötyä. 
Mitä taitoja sinulla on?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.