VALIKKO
28.2.2017 07:00

Helmikuun luetut kirjat

Moi!
Koska luen joka kuukausi ainakin pari kirjaa, ajattelin aloittaa kirjoihin liittyvän postaussarjan. Ideana olisi, että jokaisen kuukauden lopussa esittelisin sen kuukauden aikana lukemani kirjat. Helmikuun kirjoista on hyvä aloittaa.
Linnea Parkkonen -112 vihaan itseäni
Helmikuun ensimmäinen luettu kirja oli Linnea Parkkosen kirja, jossa päähenkilö Lilli sairastaa syömishäiriötä. Kirjan avulla pääsi hyvin sisälle syömishäiriöisen ajatuksiin mutta varsinkin Lillin ja hänen siskonsa käymät keskustelut tuntuivat väkinäisiltä ja epäaidoilta. Niitä lukiessa tuntui ettei kukaan oikeasti sano tai puhu noin. Muuten kirja oli oikein hyvä, vähän rankempaa luettavaa.
Sophie Kinsella – Soitellaan, soitellaan

Parissa blogissa olen nähnyt hehkutettavan Sophie Kinsellan kirjoja, joten toki minullakin piti saada yksi hänen kirjoistaan lukea. Valitsin Soitellaan, soitellaan -kirjan, sillä se tuntui takakannen perusteella kiinnostavimmalta. Päähenkilö Poppy on menossa naimisiin huippufiksun miehen kanssa. Polttareissaan hänen puhelimensa varastetaan ja hän löytää roskiksesta sen tilalle uuden puhelimen. Puhelimen oikea omistaja on Sam, liikemies. Puhelimen avulla näiden kahden välille muodostuu ystävyyssuhde ja ehkä jotain vähän muutakin…

    Kirjassa tapahtui paljon kaikkea, joten sen sisältö oli vaikea tiivistää. Suosittelen siis lukemaan kyseisen kirjan. Minulle ei ainakaan tullut tylsää sitä lukiessa, koska koko ajan tapahtui jotain ja Poppyn toilailuja oli mahtava seurata.

Victoria Aveyard – Punainen kuningatar

En yleensä lue paljoa fantasiakirjoja mutta nyt yhdellä kirjastoreissulla mukaani tarttui peräti kaksi fantasiakirjaa. Punainen kuningatar oli niistä ensimmäinen. Kirjassa ihmiskunta on jaettu kahteen ryhmään verensä värin mukaan, punaisiin ja hopeisiin. Hopeat ovat ylempi luokka, punaiset alempi. Hopeilla on erilaisia kykyjä, kuten esimerkiksi veden tai metallin hallintakyky. Kirjan päähenkilö on Mare Barrow ja hän on punainen. Kirjassa kuitenkin paljastuu, että hänellä on oma, kuolettava kykynsä, joka ajaa hänet vaarallisiin tilanteisiin. Tässäkin tapahtui koko ajan jotakin ja siinä oli tosi hyviä juonenkäänteitä, jotka pitivät mielenkiintoa yllä loppuun asti.

Michelle Harrison – 13 lahjaa

 Toinen mukaani lähtenyt kirja oli 13 lahjaa, josta olin myös lukenut parista blogista. Päähenkilö Tanya on koko ikänsä nähnyt keijuja ja muita olentoja. Hänen äitinsä lähettää Tanyan kesäksi isoäitinsä luo, joka asuu suuressa kartanossa. Siellä hän joutuu mukaan jännittävään  ja vaaralliseen seikkailuun. Kirja oli oikeasti hyvin jännittävä mutta se tuntui välillä vähän lapselliselta omaan makuuni, olihan päähenkilö nyt kuitenkin 13 -vuotias. Kirja oli nopealukuinen ja se on sarjan aloitusosa, joten seuraavalla kerralla kirjastoon mennessäni tiedän ainakin pari kirjaa, mitä aion lainata.

Tässä olivat tältä erää kaikki luetut kirjat mutta otetaan vielä bonusosio: helmikuun kesken jätetty kirja.

Jessica Schiefauer – Ester & Isak

Jätän hyvin harvoin kirjoja kesken mutta parin kappaleen jälkeen kiinnostus ja into ei ollut vieläkään noussut kirjaa kohtaan, joten jätin sen suosiolla kesken. Heti alumetreillä kirjan henkilöt polttelivat tupakkaa ja kirjoitustyyli oli jotenkin ”tunkkainen” että se ei kauheasti mielenkiintoa herättänyt. En ole sellaisten kirjojen ystävä, joissa tupakka on suuressa roolissa ja se mainitaan heti ensimmäisellä sivulla. En tiedä mistä se johtuu mutta ei, ei vaan ei… Schiefauer on voittanut Ruotsissa kaksi kirjallisuuspalkintoa, joten odotukset kirjaa kohtaan olivat kovat. Ehkä kirjaa ei vain oltu tarkoitettu minulle.

Herättikö jokin kirjoista mielenkiintosi?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.