VALIKKO
2.5.2019 09:05

Huhtikuun luetut kirjat

Myöhäiset vapun toivotukset kaikille! Itse vietin vappuillan ystävieni seurassa jutustellen herkkujen kera. Miten sinulla sujui vappu? Huhtikuu oli vielä aika rauhallinen kuukausi verrattuna tulevaan toukokuuhun. Toukokuussa aloitan autokoulun, teen jonkun verran töitä sekä ensimmäinen pääsykoekin odottaa kuukauden loppupuolella. Paljon tekemistä siis riittää, mutta sitä meinasikin jo hieman kaivatakin rauhallisen huhtikuun aikana! Huhtikuussa sain myös luettua neljä kirjaa, jotka esittelen seuraavaksi.

huhtikuunluetut1

Estelle Maskame – Älä kerro kenellekään

Kirja on jatkoa kolmiosaiselle DIMILY-sarjalle. Tässä kirjassa kerrotaan tapahtumat Tylerin näkökulmasta, joka on perheen paha poika, jolla on kuitenkin pehmeä sisus.

Tylerin tarina ei lähtenyt niin lennokkaasti heti alusta alkaen kuin DIMILY. Meinasin jo hieman ajatellakin jättäväni kirjan kesken pitkäveteisen alkuosan takia, mutta onneksi tämä ajatus ei vallannut enempää tilaa. Tylerin näkökulma hänen ja Edenin tarinasta avasi paljon asioita Tylerin menneisyydestä sekä nykyhetken ajatuksista, ja hänen tekonsa sekä käyttäytymisensä motiivit selkenivät paljon tämän kirjan ansiosta. Oli hyvä veto kertoa koko tarina myös Tylerin näkökulmasta!

huhtikuunluetut2
huhtikuunluetut3

Eva Frantz – Sininen huvila

Suosittua Sininen huvila -blogia kirjoittava Becca joutuu murhayrityksen kohteeksi kotonaan. Kuka on halukas tappamaan bloggaajan ja miksi? Kuka hiipii Sinisessa huvilassa silloin, kun kukaan ei ole kotona?

Edellisestä dekkaristani olikin jo kauan aikaa ja tämä kirja vaikutti juonellisesti hyvin kiinnostavalta. Mitään kovan tason rikosdraamaa tämä ei ole, mutta oli mielenkiintoista lukea, kuka lopulta paljastui pahantekijäksi. Yllättäviä juonenkäänteitä myös löytyy ja asiat kietoutuvat jännittävästi yhteen, kuten dekkareissa yleensä.

huhtikuunluetut4

Hèdi Fried – Kysymyksiä, joita minulle on esitetty keskitysleiristä

Fried on toisen maailmansodan aikaan joutunut keskitysleirille ja tässä kirjassa hän vastaa yleisimpiin kysymyksiin, joita hänelle on esitetty keskitysleiristä.

Kirja on hyvin helppo luettava, sillä yhdessä luvussa vastataan yhteen kysymykseen eivätkä luvut ole pitkiä. Tästä oppi paljon uusia asioita keskitysleireistä ja Friedin rehellisyys sekä suorapuheisuus ovat hyvät lisät vastauksissa. Suosittelen lukemaan tämän, vaikka historia ei niin kauheasti kiinnostaisikaan!

huhtikuunluetut5
huhtikuunluetut6

Ilkka Raitasuo, Terhi Siltala – Kellokosen prinsessa

Kirja on tositarina Kellokosen mielisairaalassa hoidossa olleesta Anna Svedholmista, joka skitsofrenian takia ajatteli lähes koko elämänsä olevansa prinsessa. Häntä kutsuttiin Prinsessaksi ja hänellä on suuri merkitys suomalaisen mielenterveyshoidon historiassa. Kirjassa avataan hänen elämäänsä ennen mielisairaalaan menemistä sekä hänen elämäänsä mielisairaalassa.

Odotin niin kauan tämän kirjan lukemista, sillä se oli koko ajan lainassa! Viimeinkin sain sen luettua ja oli kyllä odottamisen arvoinen kirja. Prinsessan elämä on hyvin mielenkiintoinen ja kirjaan on laitettu muun muassa kuvia Prinsessasta sekä pätkiä hänen lähettämistään kirjeistä sekä sairauskertomuksista. Nämä lisät tuovat hänen elämänsä vielä lähemmäksi lukijaa. Lopussa meinasi kyynelkin tipahtaa, koska Prinsessan elämään oli niin hyvin eläytynyt. Jos psykiatrinen sairaanhoito ja sen historia kiinnostaa, kannattaa tarttua tähän kirjaan!

Oletko lukenut jonkun näistä kirjoista tai heräsikö mielenkiintosi?

Luitko jo nämä: Maaliskuun luetut kirjat
Helmikuun luetut kirjat
Tammikuun luetut kirjat – lukuinto palaa!

Kommentit

 • Nimetön Lotta RC

  Kellokosken prinsessa on minunkin lukulistalla, vaikuttaa niin mielenkiintoiselta! Ja hyvä kuulla että oli lukemisen arvoinen 🙂

   0
  • Sini

   Kannattaa ottaa se mahdollisimman äkkiä lukuun, tosi hyvä kirja!

    0
 • Sofia

  mielenkiintoisen kuuloisia kirjoja! tekis mieli lukea etenkin toi viimeinen koska kellokoski sijaitsee ihan kivenheiton päässä meiltä ja oon kuullut siitä niin paljon kaikkia outoja tarinoita koko lapsuuden ajan 😀

   0
  • Sini

   Vau, toi ois varmasti sulle ihan eri tavalla aukeava kirja, koska asut noin lähellä tapahtumapaikkaa! Kellokoski ois kyllä mielenkiintoinen paikka vierailla 🙂

    0
 • Sofia

  Tuo prinsessa on kyllä hyvä! Siitä on muuten tehty leffakin! Nää postaukset on aina miin kivoja, vaikka ärsyttääkin ettei ite ehi lukee paljoa mitään tällä hetkellä :/

   0
  • Sini

   Sen leffan oonki kattonu muutamia vuosia sitten ja sekin oli tosi hyvä! Kirjassa avattiin asioita kuitenkin vielä enemmän. Jospa saisit aikaa lukea kirjoja, jos kerta haluaisitkin! 🙂

    0
 • Sofia

  Kellokosken prinsessan mäkin oon lukenut ja tykkäsin tosi paljon! 🙂 Toi DIMILY -sarjan osa on mulla lukulistalla ja ostinkin sen itelleni omaks tossa pari viikkoa sitten. 🙂 Mulla on kaikki muutkin sarjan osat omana, joten oli pakko myös toi viimeisin ostaa omaksi 😀

   0
  • Sini

   Mukavaa, että säkin pidit kyseisestä kirjasta! Musta on niin ihanaa, jos omistais paljon kirjoja. Kirjahylly ois kiva sisustuselementti ja sitten vois sanoa, että on lukenu kaikki sen sisältämät kirjat 😀 No, lainaamalla vielä kuitenkin mennään. Jospa pääset pian lukemaan ton Tylerin tarinan äläkä anna alun vielä hämätä, jos koet sen samanlailla pitkäveteiseksi kuin minä!

    0
 • Venla

  Tuo Kellokosken prinsessa kuulostaa todella mielenkiintoiselta, oon katsonut leffan joskus!

   0
  • Sini

   Kirjassa avataan asioita mun mielestä vielä enemmän, joten kannattaa lukea kirjakin! 🙂

    0
 • Nimetön Erja

  Kaikki kirjat ovat mulle lukematta, vaikkakin Älä kerro kenellekään on ollut sillä siitä asti kun kuulin siitä! Ihania nää sun luetut kirjat -postaukset – aina löytyy uutta luettavaa!

   0
  • Sini

   Älä kerro kenellekään äkkiä lukuun siis! *.* Ihana kuulla, kiitos Erja ♥

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.