VALIKKO
1.1.2018 09:44

Joulukuun luetut kirjat

Hyvää uutta vuotta jokaiselle sinne ruudun toiselle puolelle! Toivottavasti tästä vuodesta tulee teille jokaiselle ihana vuosi. Täällä blogin puolella palataan viime vuoteen vielä tämän postauksen sekä parin tulevan postauksen kanssa. Täytyy myöntää, että nämä viime vuotta kokoavat postaukset tulevat vähän myöhässä, mutta osaksi saa syyttää viikonloppuna ollutta sähkökatkoa. Sähköt olivat reilusti yli vuorokauden katki ja tämän takia en voinut hoitaa esimerkiksi näitä blogijuttuja. Toki tämä ei ole ainoa syy, vaan minun olisi pitänyt aloittaa näiden julkaisu jo paljon paremmissa ajoin. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Nyt siirrytään kuitenkin joulukuun luettujen kirjojen pariin.

joulukuunluetutkirjat1

 John Green, David Levithan – Will Grayson, Will Grayson

Kirjan kaksi päähenkilöä ovat molemmat nimiltään Will Grayson. He tapaavat toisensa ja toisen Willin paras ystävä Tiny rupeaa seurustelemaan toisen Willin kanssa. Tiny valmistelee omasta elämästään kertovaa musikaalia. Kirjassa on sydänsuruja, kommelluksia, ystävyyttä sekä syvällisempiä asioitakin.

Tämä kirja oli hyvin erilaisempi kuin muut John Greenin kirjat, mistä saa ehkä kiittää kirjailijapari David Levithania. Henkilöhahmot ovat aivan mahtavia persoonia ja oli hauska seurata Tinyn musikaalin edistymistä. Suosittelen tätä John Greenin faneille sekä sellaisille, jotka eivät ehkä muusta Greenin tuotannosta ole välittäneet!

joulukuunluetutkirjat2 

Cathy Cassidy – Suklaamuruset: Onnenkeksi

Jake Cooke eli Cookie saa työpaikallaan aikaiseksi vedenpaisumuksen ja hän lähtee kaikkia ongelmiaan pakoon sisarustensa luo, joiden hän ei vielä hetki sitten tiennyt edes olevan olemassa. Uusien sisarusten luona ei touhua ja vaikeita tilanteita puutu, mutta Cookie ei voi loputtomiin pakoilla omia tekojaan…

Tätä kirjaa oli ihana lukea, koska siitä tuli ihan mieleen ala-aste ja yläasteen alku, joiden aikoihin luin sarjan muut osat. Saatan olla jo hieman vanha tälle kirjalle, mutta se oli silti tosi viihdyttävä kirja ja sen luki oikein nopeasti. Suklaanhimoa ei voi välttää ainakaan tätä kirjaa lukiessa, joten jos luet tätä, suosittelen varaamaan suklaata mukaan!

joulukuunluetutkirjat3

 Sonja Kinnunen – Univeljet

Alex näkee unissaan oudon pojan, joka ei suostu puhumaan hänelle. Toisaalla Eli näkee myös unissaan oudon pojan, jolle hän ei uskalla puhua mitään, jotta poika ei katoa. Pojat tutustuvat hitaasti ja siitä seuraa melkoinen seikkailu…

Alussa tähän kirjaan oli kieltämättä vaikea päästä sisälle ja harkitsinkin jo sen keskenjättämistä. Onneksi en jättänyt, koska kirjasta paljastui loppua kohden erittäin hyvä! Kunnon toiminta alkaa vasta puolivälin jälkeen ja sitten sitä tekee mieli vain lukea ja lukea. Tämä kirja ei kuitenkaan ole hetkessä ahmittava, vaan ainakin itselläni tässä kesti aika pitkäänkin. Jos haluat mindblown-hetkiä, syvällisyyttä ja romantiikkaa, tartu tähän!

joulukuunluetutkirjat4

 Sophie Kinsella – Hääyöaie

Lottie eroaa pitkäaikaisesta poikaystävästään ja on murheen murtama. Lottie haluaa heti naimisiin ja sen hän tekeekin teiniaikaisen heilansa kanssa. He rientävät naimisiin salamavauhdilla ja matkustavat Kreikan saaristoon häämatkalle. Lottien sisko Fliss ei sulata salamahäitä vaan hän sekä sulhasen ystävä tekevät kaikkensa, jotta häämatka ja varsinkin hääyö menisi pilalle.

Taattua laatua, kuten muutkin Kinsellan kirjat! Ihanaa hömppälukemista ja paljon sattumuksia, joten ei ainakaan tylsää tätä lukiessa tule. Suosittelen erittäin lämpimästi!

 joulukuunluetutkirjat5

Libba Bray – Kauhun ja kauneuden valtakunta

16-vuotias Gemma Doyle lähetetään äitinsä kuoleman jälkeen sisäoppilaitokseen, jossa tyttöjä opetetaan käyttäytymään hienon naisen tavoin. Gemma huomaa omaavansa outoja kykyjä, ja uusien ystäviensä kanssa hän saa kokea niiden hyvät ja huonot puolet.

Sofian suosittelemana päädyin lainaamaan tämän kirjan. Sofiakin sanoi, että tämän kirjan lukee nopeasti ja olen täysin samaa mieltä. Luin tämän alle vuorokaudessa, mikä varmasti kertookin kirjan hyvyydestä. Tapahtumat saattoivat olla joissain kohti hieman epäselviä, mutta ne eivät lukukokemusta kauheasti haitanneet.

joulukuunluetut6

 Lil Chase – Poikaopas vasta-alkajille

Gwynnie ihastuu kouluun tulevaan uuteen poikaan, Charlie Nottsiin. Gwynnie on viettänyt koko elämänsä poikien kanssa jalkapalloa pelaten, eikä hänellä siis ole vaikeuksia olla tekemisissä poikien kanssa. Charlien kohdalla hän kuitenkin tuntee olevansa voimaton ja niin hän alkaakiin käyttäytyä enemmän tyttömäisesti, jotta saisi Charlien huomion. Uusi paras ystävä Jenny auttaa Gwynnietä, mutta Jennyllä ei taidakkaan olla ihan puhtaat jauhot pussissaan.

Tämä kirja on tosi hauska ja nopeasti luettava. Jos et pidä pitkistä kirjoista ja haluat hauskuutta, tämä voisi olla juuri sinulle sopiva!

joulukuunluetut5

 Maiju Voutilainen – Itke minulle taivas

Maiju Voutilaisen eli mansikkkan runokirjassa on vaikeista hetkistä ja ajoista kertovia runoja ripauksella rakkautta.

Viimeinkin sain tämän kirjan luettavaksi! Odotin innolla tämän lukemista ja säästinkin sitä rauhalliseen hetkeen. Runot olivat hienoja ja ne eivät olleet perinteisesti rimmaavia runoja, jonka takia niitä oli miellyttävämpi lukea. Kirjaan pääsi myös enemmän sisälle, koska olen seurannut mansikkkan Youtube-kanavaa jo pitkään. Kannattaa lukea tämä, vaikka ei runoista yleensä pitäisikään! Tämän kirjan lukeminen ei myöskään jää yhteen kertaan, vaan tulee varmasti luettua useampaankin otteeseen.

Huhhuh, siinä olivat kaikki joulukuun luetut kirjat. Löytyikö tuttuja kirjoja tai uutta kiinnostavaa luettavaa? 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.