VALIKKO
19.10.2017 11:30

Jyväskylä

Mainitsin yhdessä postauksessa, että syyslomaani kuuluu matka kotimaan sisällä. Jotkut saattavat jo tietääkin, mikä määränpäänä oli. Kuten otsikko kertookin, se oli siis Jyväskylä! Jyväskylässä en ole ennen käynyt ja oli kyllä mukava päästä käymään siellä. Olen myös suunnitellut jatkavani opintojani lukion jälkeen Jyväskylässä, joten oli ihan tervetulluttakin päästä tutustumaan kaupunkiin. Matkassa on kuitenkin vielä monta muuttujaa ennen lukion loppua, joten saa nähdä, mistä itseni lukion jälkeen löydän! Tässä nyt kuitenkin kuvapläjäys Jyväskylästä:

Jyväskylässä oli kyllä tosi helppo liikkua ihan tällaisena maalaistallukkanakin. Google Mapsia piti pari kertaa käyttää, mutta suurin osa päivän kävelyistä sujui ilman sitäkin. Varsinkin keskusta-alue oli tosi helppo hahmottaa. Lisäksi siellä tunsi olevansa ”turvassa”. Yleensä koen oloni turvattomaksi, jos liikun tuntemattomassa kaupungissa yksin, mutta tuolla minua ei pelottanut tippaakaan, vaikka kuljin illallakin aivan yksin. Jyväskylästä jäi kyllä hyvä jälkimaku. Suosittelen käymään varsinkin Harjulla, josta löytyy Neron portaat ja Vesilinna. Vesilinnassa on myös ilmainen luontomuseo ja näköalatorni, josta avautuu hienot näkymät Jyväskylän ylle!

Jos olet käynyt Jyväskylässä, niin mitä pidät siitä? Löytyykö samanlaisia ajatuksia?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.