VALIKKO
1.7.2017 08:00

Kesäkuun luetut kirjat

Moi!
Kesäloman ensimmäinen kuukausi on nyt lomailtu, mutta onneksi vielä yksi kokonainen on edessä! Kesäkuun aikana olen laiskotellut, käynyt mummulassa ja Saimaalla, kävellyt melkein huomaamattani 12 kilometriä kaverin kanssa jutellen ja katsonut kaikki Skamin neljä tuotantokautta (saa ehdottaa vaikkapa Areenasta hyviä sarjoja katsottavaksi, olen aivan hukassa nyt). Toivottavasti heinäkuussakin on tekemistä luvassa mutta silti tarpeeksi laiskottelua ja tylsyyttä! 
Ja nyt siirrytään kesäkuun kirjojen esittelyyn:
Lauren Kate – Langennut
Päähenkilönä kirjassa on Luce Price, jonka epäillään sytyttäneen poikaystävänsä kuolemaan johtaneen tulipalon. Tämän takia Luce lähetetään tiukkaa kuria ylläpitävään sisäoppilaitokseen, jossa on monia muitakin ongelmanuoria. Koulussa Luce tapaa Danielin, josta hän ei voi pysyä millään erossa. Luce alkaa setviä Danieliin liittyvää arvoitusta ja se on vaarassa päättyä huonosti… Kirja alkoi tosi hyvin ja siinä melkein tunsi olevansa itsekin yksi kirjan henkilöistä. Tarina meni sujuvasti eteenpäin ja jännitystäkin oli tarpeeksi. Loppu meni mielestäni kuitenkin hieman plörinäksi. Se oli epäuskottava ja hieman sekavakin. 
Arja Puikkonen – Mustarastas
Serkukset Milja ja Veera saavat mummoltaan yhteisen hevosen. Heillä on hevosen kanssa erilaiset tavoitteet ja lisäksi Veeran väliaikainen muutto ulkomaille tuo tytöille kapuloita rattaisiin. Heidän ystävyytensä alkaa horjua. Tuleeko se pysymään ennallaan? Oli ihanaa päästä lukemaan pitkästä aikaa hevoskirjaa, sellaista en olekaan lukenut pitkään aikaan. Kirjassa oli helppolukuista tekstiä eikä se ollut kovin pitkäkään, jonka takia sain sen luettua yhdessä päivässä. Se oli ehkä kuitenkin nuoremmille lukijoille tarkoitettu, mutta lukukokemus oli silti hyvä! 
Stephanie Garber – Caraval
Caraval on mestari Legendin järjestämä peli, jossa mihinkään ei kannata luottaa. Scarlett on kirjan päähenkilö, joka asuu pienellä saarella siskonsa Tellan ja ankaran isänsä kanssa. Scarlett on jo kauan toivonut pääsevänsä mukaan Caravaliin. Häntä uhkaa pakkoavioliitto mutta siltä hänet pelastaa yllättävä kutsu tulla mukaan Caravaliin. Päästyään pelin tapahtumapaikalle Tella kaapataan ja Scarlettin täytyy löytää hänet ennen kuin pelin aika loppuu. Tämä oli aivan mahtava kirja, koko ajan sattui ja tapahtui ja oli jännittäviä juonenkäänteitä. Suosittelen ihan tosissani!
Nora Roberts – Angeliquen kirous
Tate Beaumont ja Matthew Lassiter tapaavat toisensa merellä heidän etsiessään tahoillaan uponneita laivoja. He ja heidän muut tiimiläisensä lyöttäytyvät yhteen ja rupeavat yhdessä etsimään laivoja. Matthew haluaisi kovasti löytää Angeliquen kirouksena tunnetun korun, jonka avulla hän voisi kostaa isänsä murhaajalle, Silas VanDykelle. Tate ja Matthew ihastuvat ja rakastuvat toisiinsa työn tuoksinnassa mutta se ei ole helppo rakkaustarina. Saavatko Tate ja Matthew lopulta toisensa? Entä löytääkö Matthew haluamansa korun ja saako hän kostettua? Tämän kirjan nappasin kirjahyllystä luettavaksi muiden kirjojen puutteessa ja ajattelin jättäväni tämän kesken. Niin en kuitenkaan tehnyt, koska kirja oli erittäin hyvä! Kirjailija vaihtoi sujuvasti kertojaa tarinan aikana ja kuvaili ihanasti vedenalaisia maisemia. Tässäkin kirjassa oli paljon hyviä juonenkäänteitä ja jännitystä, tätäkin siis suosittelen!
Oletko lukenut jonkun näistä kirjoista tai heräsikö mielenkiinto?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.