VALIKKO
1.11.2017 08:11

Lokakuun luetut kirjat

Oho, lokakuukin on jo ohi! Lokakuun aikana ehti tulla kunnon syksy ja lumikin satoi jo maahan, joka näyttää tulleen jäädäkseen. Kirjojakin tuli taas pari luettua, jotka esittelen tässä tutuksi käyneessä postaussarjassa.
luetutkirjat1

Marko Hautala – Kuokkamummo

Kirjan tapahtumapaikkana on Suvikylä, jossa tapahtuu outoja asioita. Suvikylässä asuvat lapset tietävät, että outojen asioiden takana on Kuokkamummo, joka hiipii selän takaa ja lyö kuokan lapojen väliin. Teininä Suvikylässä asuneet Samuel ja Maisa palaavat aikuisina takaisin kotiseudulleen ja legenda Kuokkamummosta elää yhä.

Kirjaa oli välillä ehkä vähän vaikea seurata, joten siihin piti keskittyä kunnolla. Odotin kokevani kirjan kanssa kauhuntäyteisiä hetkiä, mutta loppujen lopuksi olin aika pettynyt. Mitään kovin pelottavaa kirjassa ei ollut, enimmäkseen vain hieman inhottavia kohtia. Kauhunväristyksiä ei siis missään vaiheessa tullut. Tämä oli hyvin erilainen kirja kuin mitä yleensä luen, joten se oli kivaa vaihtelua!

luetutkirjat2

Jan Salminen – Äidinmaa

Kirjassa eletään tulevaisuuden Suomessa, jonka nimi on muutettu Äidinmaaksi. Äidinmaata johtavat naiset ja miehet, joita kirjssa kutsutaan koiraiksi, on alistettu orjiksi. Kaikki ihmiset ovat yhteisomistuksessa eikä niin sanottuja pariseksuaaleja katsota hyvällä. Miesten asema on hyvin huono ja heitä voidaan pahoinpidellä ja määräillä miten hyvittää. Päähenkilöinä kirjassa ovat Anna-Liisa ja Benjamin. Anna-Liisa on Benjaminin vahti, joka katsoo, että koiras hoitaa hommansa ilman niskoittelua.

Tämä kirja antoi paljon ajattelemisen aihetta. Se oli hyvin mielenkiintoinen ja silmiä avaava. Jos etsit kirjaa, joka jää mietityttämääm, suosittelen tätä!

luetutkirjat3

Sini Helminen – Väkiveriset osa 1: Kaarnan kätkössä

Kirjan päähenkilö on Pinja, joka on juuri eronnut poikaystävästään. Hänen äitinsä pakottaa tytön kesätöihin hoitamaan kaupungin istutuksia ja työn touhussa hän tutustuu Virveen, joka vetää häntä oudosti puoleensa. Pinja häpeää selässään olevaa arpea, jonka takia hän ei uskalla kovinkaan helposti luottaa ihmisiin. Virven avulla hän kuitenkin saa selville paljon uusia asioita itsestään…

Odotin tätä kirjaa tosi pitkään saapuvaksi kirjastoon ja lopulta olisinkin ensimmäinen, joka tämän kirjan lainasi kyseisestä kirjastosta! Kirja oli hyvin erilaista fantasiaa kuin yleensä, koska tässä ei ollut perinteisiä ihmissusia ja vampyyrejä, vaan perinteisiä suomalaisia hahmoja, kuten esimerkiksi metsän jumala Tapio. Se sai kirjan tuntumaan heti kotoisammalta. Mitään maatamullistavaa tästä kirjasta ei kuitenkaan tullut, mutta suosittelen silti lukemaan tämän!

Löytyikö tuttuja tai uusia kirjoja? Pitäkää mukava marraskuu♥

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.