VALIKKO
31.10.2018 07:00

Lokakuun luetut kirjat

Lokakuu oli viimeinen kokonainen kuukauteni alaikäisenä ja marraskuun kuluessa sitä sitten ollaan virallisesti täysi-ikäinen! Tässä kuussa tuli luettua vain kaksi kirjaa, mutta molemmat poikkesivat suuresti yleensä lukemistani kirjoista. Toisesta unohdin ottaa jopa kuvan, mutta ei anneta sen haitata sen kummemmin! 

lokakuunluetutkirjat1

 Ervo Vesterinen – Naisen ruumiin historia
Kirjassa Ervo Vesterinen kokoaa useista eri lähteistä saatua tietoa naisen ruumiin historiasta. Kirjassa pureudutaan esimerkiksi erilaisiin uskomuksiin sekä erilaisiin hoitokeinoihin, joilla yritettiin hoitaa erilaisia naisten vaivoja.
Tämä oli mielestäni erittäin kiinnostava kirja. Sain rutkasti uutta tietoa siitä, mitä naisen ruumiista on ennen ajateltu. Esimerkiksi kohdun ajateltiin olevan kehossa vapaasti liikkuva elin, joka täytyy joissain tapauksissa ”säikäyttää” takaisin paikoilleen muun muassa erilaisilla hajusteilla. Lähteitä kirjassa oltiin käytetty paljon, joten niitä saatettiin luetella montakin peräkkäin, mikä oli vähän sekavaa. Jos kuitenkin kiinnostuit kirjan aiheesta, suosittelen tätä!
Eveliina Talvitie – Miten helvetissä minusta tuli feministi?
Esseekirjassaan Talvitie pohtii erilaisia feminismiin liittyviä asioita ja tekee hienoja huomioita nykyajan menosta feminismin näkökulmasta.
Luin tämän kirjan äidinkielen kurssia varten eikä kyllä kahta kertaa tarvinnut miettiä vaihtoehdoista, että minkä esseekirjan valitsen! Talvitie perustelee hienosti näkemyksiään, mutta jotkin mielipiteet ovat hyvin kärkkäitä. Jos olet ensimmäistä kertaa lukemassa kirjaa feminismistä, niin ehkä silloin en tätä kirjaa suosittele. Tähän kannattaa kuitenkin tarttua, jos aihe kiinnostaa ja haluat uusia näkökulmia!
Sellaiset kirjat tuli luettua tällä kertaa. Luetko sinä yleensä aina vain samantyylisiä kirjoja vai uskallatko revitellä oman lempialueesi ulkopuolella?

Kommentit

 • Erja Kemppainen

  Onpa tosi koukuttavan olosia kirjoja <3 Nää menee ehottomasti lukulistalle, varsinkin Talvitien esseekirja!

   0
 • Sini

  Toi esseekirja sun kannattaa todellakin lukea, tosi mielenkiintoinen!

   0
 • Lotta RC

  Kirjojen luku ei ole onnistunut sitten ollenkaan! Olen yrittänyt aloittaa Stephen Kingin Ruususen uni -kirjaa, mutta vieläkään en ole saanut aikaiseksi sitä avata… Ehkä nyt marraskuussa sitten! 🙂

   0
 • Sini

  Jospa marraskuussa saisit alotettua ton kirjan! Se kuulostaa tosi mielenkiintoiselta 🙂

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.