VALIKKO
1.12.2017 08:01

Marraskuun luetut kirjat

Jes, nyt marraskuu on ohi ja joulukuu saa luvan alkaa, se koko vuoden odotetuin aika ainakin minulle! Monelle marraskuu on tylsä ja harmaa kuukausi, mutta minulle se on aina ollut oikeastaan tosi miellyttävä kuukausi, vaikka sää onkin silloin yleensä tosi ankea. Tässä marraskuussa oli jo ensimmäiset kovat pakkaset, joista tuli aivan mieleen jouluaatto. Joulu on ollut paljon mielessäni tässä kuussa ja tätäkin postausta kirjoittelen joululauluja kuunnellen. Oletko sinä jouluihmisiä? Tässä nyt kuitenkin marraskuun luetut kirjat, joista mikään ei ihme kyllä ole jouluinen:

Elina Rouhiainen – Susiraja 3: Jäljitetty

Kirjan päähenkilö Raisa palaa omilta juuriltaan Kreikasta takaisin Helsinkiin. Joku on kuitenkin lähtenyt hänen ja hänen kaksoisveljensä Mitjan perään Kreikasta ja tämä joku ei halua heille hyvää…

Juonesta en voi kauheasti kertoa, koska jos et ole lukenut tämän sarjan edellisiä kirjoja, en halua spoilata liikaa. Tästä kirjasta unohdin myös ottaa kuvan, mutta jospa löydät sen nimen perusteella jos rupeaa kiinnostamaan! Tämä kirja oli yhtä hyvä kuin muutkin Susiraja-sarjasta ja tässä oli jopa vielä enemmän yliluonnollisia asioita. Saa vain ihmetellä, mistä kirjailija on keksinyt yhdistää kaikki ne olennot samaan kirjaan!

marraskuunluetutkirjat1 

Elina Pitkäkangas – Kajo

Kajo on jatkoa Kuura-kirjalle. 18-vuotiaan Inkan pikkuveli on muuttunut ihmissudeksi Inkan tekojen takia ja Aaron on karannut ihmissusilta suojelevien muurien ulkopuolelle rakastettunsa Matleenan kanssa. Inka jää kiinni Jahdille ja joutuu tämän takia uusiin vaikeuksiin. Samaan aikaan Aaronilla ja Matleenalla on omat hankaluutensa metsän suojissa…

Juonta oli vaikea tiivistää pariin lauseeseen kuitenkaan liikaa paljastamatta. Tämä ja Susiraja eivät ole yhtään samanlaisia kirjoja, vaikka molemmat kertovat ihmissusista jollain tapaa. Kajo jatkaa samanlaista jännitystarinaa kuin Kuura ja tämän kanssa sai jännittää jopa enemmän! Jos olet lukenut Kuuran, suosittelen lukemaan tämänkin!

marraskuunluetutkirjat2

John Green – Kilpikonnan kuorella

Aza rupeaa parhaan ystävänsä kanssa ratkomaan kadonneen miljonäärin mysteeriä ja tutustuu samalla miljonäärin poikaan Davisiin, jonka kanssa he ovat tavanneet jo lapsina. Azalla on pakkomielteisiä ajatuksia sisällään eläviä bakteereita kohtaan eivätkä ajatukset jätä häntä rauhaan vaan ne jopa pahenevat. Luvassa mysteerien ratkontaa, romantiikkaa, kaveriongelmia ja selviytymistä!

Kirjassa on samanlaisia juttuja kuin muissakun Greenin kirjoissa, esimerkiksi juuri tuo kadonneen henkilön etsiminen. Hänen kirjoitustapansa on kuitenkin niin mukaansatempaava, että kirjan ahmii äkkiä. Erilainen lisä oli Azan ajatukset, joita hän osasi kuvailla todella hyvin ja erilaisesti kuin yleensä. Jos pidät muistakin Greenin kirjoista, pidät varmasti tästäkin!

marraskuunluetutkirjat3

Pauliina Rauhala – Taivaslaulu

Vilja ja Aleksi ovat nuori lestadiolaispari, jolla on jo monta lasta ja lisää on tulossa koko ajan. Vilja alkaa olla loppuunpalanut lastenhoidon ja muiden yhteisön vaatimusten takia ja hänen jaksamisena uhkaa todellakin loppua…

Kirja on kirjoitettu tosi kauniisti ja teksti on jopa hieman runollista. Se ei kuitenkaan ole vaikeasti ymmärrettävää vaan päinvastoin, juonessa on helppo pysyä perässä vaikka välillä käydäänkin menneisyydessä ja sitten tullaan taas takaisin nykyhetkeen. On kiinnostava lukea, minkälaista lestadiolaisten elämä on ja tämän kirjan avulla siitä saa hyvin tietoa.

Joulukuun tulevista postauksista vielä sen verran, että joulukalenteria ei ole blogiin tänä vuonna tulossa. Jouluisia postauksia on toki tulossa, joten siltä ei todellakaan täälläkään vältytä. Kannattaa pysyä kuulolla!

Löytyikö kiinnostavia kirjoja tai oletko jo lukenut jonkun näistä? 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.