VALIKKO
11.7.2017 07:00

Minun hiukseni

Heinäkuun blogiyhteistyöpostauksessa Erjan kanssa pohdimme omia epävarmuuksiamme. Käykää lukemassa myös Erjan postaus aiheesta!

Minulla oli 8-vuotiaaksi asti hyvin pitkät ja laineilevat hiukset. Tuon ikäisenä päätin kuitenkin leikkauttaa hiukseni noin olkapäihin yltäviksi. Olin ensin hyvin innoissani muutoksesta. Peilistä takaisin katsoi aivan eri ihminen. Sitten koin kuitenkin uuden ongelman: hiukseni alkoivat kihartua kunnolla. 

Kiharat hiukset olivat sitten tuon ikäiselle ja sitä vanhemmallekin lapselle suuri suru ja murhe. Suihkun jälkeen harjasin hiukset piikkisuoriksi ja toivon, että jospa ne tällä kertaa pysyisivät suorina. Niin ei kuitenkaan käynyt, vaan kuivuessaan ne mutkistuivat erilaisille säkkäröille ja enkelinkiharoille. Neljännellä luokalla tämä kiharien hiusten viha taisi olla ylimmillään ja silloin olin leikkauttanut hiukseni vain vähän korvan alapuolelle meneviksi. Silloin ne eivät kihartuneet vaan jököttivät päässäni. Ajattelin niiden olevan aivan mahtavat suorina ja lyhyinä, mutta jälkeenpäin kuvia katsellessani olen kokenut myötähäpeää.

Nelosluokan jälkeen annoin hiusten kasvaa olkapäille. Yläasteen alussa en vieläkään ollut sinut hiusteni kanssa. Sain lainaan suoristusraudan, jolla jonkun aikaa joka aamu suoristin hiukset. Tietenkin ne olivat taas kiharat viimeistään koulupäivän loppuun mennessä. Sitten lopetin raudan käytön, koska se tuntui ohentaneen hiuksiani hyvin paljon.

Tämän jälkeen taas rupesin laittamaan yöksi pari pientä lettiä tai nutturaa päähäni, jotta hiukset olisivat vähän hillitymmillä kiharoilla aamulla. Ajattelin niiden kuitenkin näyttävän latistuneilta, joten tämänkin jätin jossain vaiheessa pois. Tuolloin en vielä osannut toimia kiharien hiusten kanssa ollenkaan. Harjasin ne aina aamuisin ihan normaalisti ja sitten ne olivat tietenkin aivan puff.

Onneksi olen nyttemmin päässyt eroon kiharoiden vihaamisesta. Nyt pidän niistä erittäin paljon enkä voisi kuvitellakaan itselläni suoria hiuksia. Olen myös oppinut toimimaan niiden kanssa, esimerkiksi se, että hiuksia ei kannata harjata, ellei ole juuri menossa suihkuun. Muuten ne vain räjähtävät ja ovat iso pallo (ovat ne siis vieläkin välillä ilman harjausta pallo, että ei sillä). Välillä kiharat elävät omaa elämäänsä, mutta ei se haittaa. Niin elän minäkin.

Sinun ja minun hiukset ovat aivan ihanat ja ne sopivat juuri sinulle♥

Onko sinulla ollut vaikeuksia hyväksyä omat hiuksesi tai jokin muu osa kehostasi?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.