VALIKKO
29.5.2017 06:00

Mitä olen oppinut lukiosta ensimmäisen vuoden aikana?

Lue lukuläksyt. Yläasteella en lukenut lukuläksyjä oikeastaan ikinä eikä se vaikuttanut ainakaan huomattavasti koulunkäyntiin. Lukiossa olen kuitenkin kokenut olevani aika hukassa ilman lukuläksyjen lukemista, sillä yhden kurssin aikana opiskellaan niin paljon eri asioita ja melkein joka tunnilla siirrytään jo seuraavaan aiheeseen. Kiität itseäsi koeviikolla, kun olet jo jakson aikana opiskellut kunnolla!

Lisää opettajan tekemiin muistiinpanoihin myös omia huomioitasi. Jos valmiissa muistiinpanoissa on esimerkiksi jokin käsite, jonka tarkoitusta et muista, etsi sen selitys kirjasta ja lisää muistiinpanoihin. Käsite jää myös mieleen paremmin.

Pyhitä ilta rentoutumiselle ilman koulujuttuja. Itse heitän koulukirjat nurkkaan seitsemän aikoihin illalla, jonka jälkeen katson Salkkareita, Youtube-videoita ja luen kirjaa.

Hemmottele itseäsi erityisesti koeviikolla. Koeviikko on hyvin rankkaa aikaa, sen sain huomata jo ensimmäisellä koeviikolla. Koko ajan kehossa on pieni stressitila päällä ja opiskelu pyörii mielessä. Osta vaikka jotain hyvää syömistä ja syö sitä samalla kun opiskelet tai tee ihan mitä tahansa, josta
 sinulle tulee hyvä mieli.
 
Maailma ei kaadu, vaikka aina ei jaksaisi opiskella. Silloin tällöin kesken lukuläksyjen luvun huikkaan kämppikselle viereiseen huoneeseen: ”Ei jaksa lukee, lähetäänkö kauppaan?”. Pian molemmilla onkin kengät jalassa ja sitten ollaan valmiina lähtöön. Eikä sieltä kaupasta aina tarvitse ostaa mitään, kunhan vain pääsee tuulettamaan aivoja.

 Mitä sinä olet oppinut viimeisimmän kouluvuoden aikana?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.