VALIKKO
15.4.2018 07:29

Miten selvitä sunnuntaimasennuksesta?

Sunnuntai on ainakin minulle sellainen päivä, jolloin helposti iskee alakulo. Viikonlopun viimeinen päivä ja yön jälkeen alkaisi taas normaali arki. Maanantaikaan ei sen kummemmin kuulu lempipäiviini viikossa. Nyt ajattelin ottaa itseäni niskasta kiinni ja yrittää kääntää sunnuntain ainakin hieman mukavammaksi päiväksi ja kokoan tähän postaukseen pari ideaa siihen!

sunnuntaimasennus3

☺ Älä ajattele maanantaita ankeana päivänä, vaan yritä etsiä siitä jotain positiivista: kavereiden näkeminen viikonlopun jälkeen, mukava projekti tai aine koulussa, kiva tekeminen illalla…
☺ Tämä sivuaa edellistä kohtaa: älä ajattele sunnuntaitakaan viikonlopun lopettajana, vaan pidä sitä samanlaisena päivänä kuin lauantaitakin, siis ihan täysin viikonloppuna!
☺ Jos sinulla on tapana jättää läksyt sun muut hommat juuri sunnuntaille, niin lopeta se. Tee ne heti esimerkiksi perjantaina, jolloin saat koko viikonlopun vain nauttia.
☺ Tee heti aamusta jotain mukavaa: lue uudet postaukset tai katso videot, tee ihana aamupala, lue kirjaa tai ihan mitä vain!

sunnuntaimasennus1

☺Yleensä lauantai on ainakin minulle se herkuttelupäivä, mutta voit jatkaa sitä sunnuntaina tai siirtää kokonaan sunnuntaille. 
☺ Älä jää sisälle nyhväämään, koska siitä tulee helposti tunkkainen fiilis. Käy edes hetken aikaa pihalla happihyppelyllä, sunnuntainakin. Pienenä sunnuntai oli tapana pitää kokonaan lepopäivänä, jolloin ei ollut pakko käydä ulkona. Tämän takia oli tosi väsynyt ja vetämätön olo, mutta ulkoilun jälkeen olo on ainakin vähän parantunut.
☺Yritä pitää unirytmi tasaisena myös viikonloppuna. Tiedän, se voi olla vaikeaa. Jos se ei veny mahdottoman paljon, ei sunnuntai-iltana tarvitse pyöriä sängyssä puolta yötä ilman unta ja maanantaikin tulee olemaan paljon helpompi. Kiität itseäsi vielä!
☺ Kuten Mariannekin sen sanoi: Lopeta pelkän viikonlopun odottaminen, sillä arjessa on ihan yhtä paljon ihania juttuja kuin viikonlopuissa. Sunnuntai tuntuu juuri sen takia ankealta, että se on ”viikonlopun lopettaja”. Jos pidät arjesta yhtä paljon kuin viikonlopusta, sunnuntaimasennuskin varmasti katoaa.

sunnuntaimasennus2

 Tuntuuko sunnuntai sinustakin ankealta päivältä? Miten olet yrittänyt torjua sitä tunnetta?

Kommentit

 • Sini

  Kiitos paljon ja toivotaan niin! <3

   0
 • Sini

  Kiitos paljon! Tosi hyvä, että sä osaat ajatella noin. Itsellä se on vielä työn alla. Ja hei kiitos haasteesta, mäpä käyn kurkkailemassa sen!♥

   0
 • Roosa S.

  Ennen sunnuntai oli lempparipäiväni, mutta jossain vaiheessa sunnuntaimasennus sai otteen! Joka on kyllä todella harmi, sillä sunnuntaihan on aivan täydellinen päivä kaikelle 🙂 Silloin on aikaa nähdä kavereita, leipoa tai pitää brunssi, kiertää kirppiksiä jos siihen on mahdollisuus ja kirjoittaa vaikka blogia! Ennen kaikkea rentoutua ja valmistautua uuteen viikkoon 🙂

  Nää vinkit on kyllä todella hyvät, etenkin viimeinen kohta! Joskus on vain niin vaikea nähdä esimerkiksi maanantai freshinä ja täysin uuden, hienon viikon aloittajana, joka taas voi olla alku mille vain 🙂

   0
 • Sini

  Oot ihan oikeassa, sunnuntaina voi todellakin tehä ihan kaikkea mukavaa! Kiitos pitkästä kommentista 🙂

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.