VALIKKO
8.9.2018 17:41

Oma seura paras seura

Mutta ei kuitenkaan ihan aina. Viihdyn erittäin paljon omissa oloissani ja pärjään helposti vaikka yli parikin päivää suurimmaksi osaksi ilman muiden ihmisten seuraa. Minulle ei ole ongelma lähteä yksin kauppaan, opiskelemaan kirjastoon tai vaikka lenkille.

Jos vietän liikaa aikaa ihmisten seurassa, päähäni tulee sellainen outo ”tunkkainen” tunne, kuin pää olisi jäänyt tuulettamatta. Silloin ei ajatus oikein kulje ja kaipaan selvästi täydellistä yksinoloa. Tällaisen olotilan vallitessa yksin oleminen on kuin pala taivasta. Samanlainen tunne minulle tulee silloinkin, jos kuuntelen esimerkiksi musiikkia koko ajan enkä vietä aikaa hiljaisuudessa. Hiljaisuus on minulle tärkeä asia, josta saan paljon uutta energiaa.

IMG_20180908_175327

 Olen pienestä pitäen viihtynyt yksin ja leikitkin olivat parhaita vain omassa seurassa, koska silloin sai täysin itse päättää, mihin suuntaan leikki kulkee. Minulla ei kuitenkaan ollut edes muita vaihtoehtoja, sillä sisarukseni ovat minua sen verta monta vuotta vanhempia, että he olivat tuolloin jo muuttaneet pois kotoa. Välimatkojen takia en myöskään kamalasti voinut viettää aikaa lapsuudenaikaisten kavereideni kanssa muualla kuin koulussa. En kuitenkaan ajattele tätä katkerana menetyksenä tai aukkona elämässäni, koska jos minulla olisi lapsena aina ollut seuraa, niin nyt en luultavasti osaisi olla näin itsenäinen. Itsenäisyys on yksi vahvuuksistani ja sitä haluan hyödyntää työssänikin. En tarvitse koko ajan jota kuta seisomaan vieressä, vaan osaan hoitaa hommia itsenäisesti. Tässä on kuitenkin se toinen puolensakin: ryhmätyöt eivät kamalasti houkuta minua, mutta ryhmässä työskentely on varmasti lisääntynyt työelämässä, joten siinä kaipaan harjoitusta.

IMG_20180908_175241

Silti kaipaan myös ihmisten seuraa, koska ihminenhän on kuitenkin pohjimmiltaan sosiaalinen olento. Haluan viettää aikaa kavereideni kanssa ja jutella paljon muillekkin ihmisille, mutta vain tiettyyn pisteeseen asti. Esimerkiksi koulupäivän jälkeen on mukava olla jonkun aikaa itsekseen, jonka jälkeen voin taas illemmasta olla muiden seurassa.

Moni kertoo saavansa ihmisten seurasta energiaa, mutta itse koen seuran enemmänkin kuluttavan omaa energiaani. Saan ihmisten seurasta kuitenkin muita asioita, esimerkiksi iloa, inspiraatiota, läheisyyttä ja uusia ajatuksia. Nämä kyllä korvaavat sen menetetyn energian. Kaikkea, mitä saan muilta ihmisiltä, en voi itseltäni saada, jonka takia on tärkeää viettää aikaa myös muiden kanssa.

IMG_20180908_175321

 Viihdytkö sinä paremmin yksin, porukassa vai sekä että? Heräsikö joitain erityisiä ajatuksia ja pohdintoja?

Kommentit

 • Lotta RC

  Viihdyn yksin ja tutussa porukassa. En tykkää olla vieraiden ihmisten keskellä ja täälläkin kun meillä oli juhlat, hakeuduin tuttujen ihmisten seuraan. Yksinolo taas on ihan asia erikseen. Nautin hiljaisuudesta, kun saa istua sohvan nurkassa kirjaa lukien, tai sitten lempimusiikkia huudattaen ja tanssien 😀
  Se on jännä miten joskus vain tarvitsee sitä omaa seuraa, joka tekee olon paremmaksi 🙂

   0
 • Sini

  Tuntemattomien kanssa oleminen on kyllä tosi ahdistavaa! D: Yksin olo on kyllä niin ihanaa ja varsinkin just toi, että silloin saa rauhassa tehdä sitä mitä haluaa!

   0
 • ELLI

  Samaistun tähän tosi paljon. Toisaalta tarvitsen paljon omaa aikaa, mutta sitten taas toisaalta en tykkää olla yksin. Välillä näiden välille on vaikea löytää tasapainoa 😀

   0
 • Sini

  Mukava kuulla, että sinulla on samanlaisia ajatuksia! Nuo ominaisuudet ovat varmasti vaikeita yhdistää, mutta jospa selviät hyvin niiden kanssa! 🙂

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.