VALIKKO
17.6.2017 08:00

Saimaa

Moi!
Nyt palaillaan lyhykäiseltä blogilomalta ja päivitellään tuoreimmat kuulumiset. Blogiloman aikana alkoi kyllä jo kummasti syyhyttää kirjoituskättä, joten nyt on hyvä jatkaa uudella innolla eteenpäin!
 Eilettäin kotiuduin lomareissulta Saimaalla, jonne lähdin maanantaina. Maanantaipäivä kului oikeastaan ajaessa määränpäähän eikä silloin tullut kauheasti muuta tehtyä, kuin tutustuttua mökkiin ja sen pihapiiriin. Ja tietenkin herkuttelua! 

Aurinkotupa-nimiseen mökkiin ihastuin kyllä heti ensisilmäykseltä! Päivä oli hyvin pilvinen ja kolea, joten vielä maanantaina ei päässyt aurinkotuoleihin ottamaan aurinkoa. Senkin aika kuitenkin koitti reissun edetessä. Aurinkotupa sijaitsi muutaman kymmenen kilometrin päässä Mikkelistä, Anttolan kylän lähellä Saimaan rannalla. 

Tiistaina oli ensimmäinen kunnon lomapäivä ja silloin kävimme metsämuseo Lustossa Punkaharjulla. Vaikka ensin ajattelin sen olevan hieman tylsä, Lusto osoittautuikin vierailemisen arvoiseksi paikaksi. Siellä pääsi mm. kokeileman oikean metsäkoneen käyttöä sekä näkemään vanhan ajan työkaluja, mikä on mielestäni kiinnostavaa. Ajoimme myös Punkaharjulla (siis siinä ihan harjuharjulla, ei Punkaharjun kylässä). Harju ei päässyt näyttämään parhaita puoliaan pilvisessä säässä, mutta oli se silti hyvin kauniin näköistä seutua! Tuuli oli kyllä niin kova, että auton ulkopuolella ei voinut viettää pitkää aikaa.

  
Keskiviikkona lähdimme käymään Olavinlinnassa, joka oli kyllä upea ilmestys! Linnasta jäi hyvin mieleen jyrkät ja epätasaiset portaat, joiden kapuaminen melkein jopa hirvitti. Onneksi alhaalta ylös ja toisinpäin päästiin ehjinä! Linnan läheisyydessä oli myös museo, jossa pääsi tutustumaan esimerkiksi Saimaan eläimistöön ja museolaivoihin. 

  
Parhaiten mieleen jäänyt ruoka-annos tuli kyllä syötyä Olavinlinnan läheisyydessä sijaitsevassa ravintola Sarastrossa. En ole ennen syönyt ulkoilmaravintolassa ja se oli kyllä mukava kokemus, jos ympärillä lennelleitä lokkeja ei lasketa. Ruoaksi otin mielenkiinnosta testaukseen vegeburgerin, johon kuului mukaan bataattiranskalaiset. Oli kyllä tosi hyvä ateria! Vaikka olin epäluuloinen burgerin sisältämän kasvispihvin suhteen, se oli oikeasti tosi hyvänmakuista. Myös bataattiranskikset olivat ihanan rapeita. Suosittelen kyllä käymään Sarastrossa, jos liikut Savonlinnassa päin! 
Viimeisenä kokonaisena päivänä Saimaalla kävimme Neitvuorella. Vuorella kulkeva reitti alkoi kauniista lampaiden asuttamasta peltomaisemasta.

Näkymät Neitvuorella olivat kyllä aivan upeat! Reitin varrella oli kolme eri näköalapaikkaa, joista jokaisesta avautui upea näkymä Saimaalle.
Lopputorstaipäiväna kävimme soutelemassa Saimaalla mökkimme veneellä, otin aurinkoa terassilla ja yritin heittää talviturkin siinä onnistumatta. On tässä vielä paljon kesää aikaa saada se heitettyä!
Perjantaina alkoi matka kotia päin. Matkalla kävimme Kuopion Matkuksessa ”shoppailemassa”. Mitään ei mukaan tarttunut, mutta onhan se myös vain mukava katsella!
Oletko sinä käynyt Saimaalla tai sen lähialueilla? Onko sinulla tiedossa lomareissuja kesällä?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.