VALIKKO
25.6.2017 08:00

Suklaa-vadelma-marianne-kuppikakut

Moi!
Tein juhannuksen kunniaksi pitkästä aikaa kuppikakkuja, joihin löysin ohjeen aikoja sitten saamastani Pennygirl-hevoskirjakerhon kuppikakkukirjasta. Nämä olivat tosi hyviä, varsinkin kuorrute, koska siinä oli kaakaojauheen sijasta oikeaa suklaata. Vadelmat sopivat myös tosi hyvin näihin kuppikakkuihin. Nyt sitten reseptiin!
Kuppikakkuihin tarvitset:
– 2dl vehnäjauhoja
– 1tl leivinjauhetta
– 125g pehmennyttä voita
– 1.5dl sokeria
– 2 kananmunaa
– 2-3 rkl maitoa
– vadelmia
Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Mittaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon ja lisää voi. Sekoita voi ja jauhot rakeiseksi taikinaksi sormin tai sähkövatkaimella. Sekoita mukaan sokeri ja kananmunat. Lisää vielä maito. 
Annostele seos vuokiin. Laita pari vadelmaa taikinan päälle. Paista kuppikakkuja uunissa 15-18 minuuttia tai siihen asti, että ne ovat kullanruskeita. Laita kuppikakut jäähtymään.
Kuorrutukseen tarvitset:
– 100g maitosuklaata
– 150g voita
– 2dl tomusokeria
– Marianne-jauhetta tai muuta jauhetta.
Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Mittaa tomusokeri kulhoon, lisää voi ja vatkaa. Lisää suklaa ja sekoita. Pursota tai kaavi lusikoilla kuorrute jäähtyneiden kakkujen päälle. Koristele esimerkiksi Marianne-jauheella. 
Valmista!
Pidätkö sinä kuppikakuista tai muffinsseista?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.