VALIKKO
12.8.2017 07:55

Suklaabrowniet herkullisella kuorrutteella

Moi!
Löysin täältä herkullisen kuuloisen brownie-reseptin ja pitihän sitä päästä kokeilemaan, kun on suklaasta kyse! Ohje näihin herkullisiin brownieisiin löytyy alempaa ja omat muokkaukseni laitan sulkuihin.
Brownieisiin tarvitset:
Pohja:
175g voita
3dl sokeria
1.5dl kaakaojauhetta
0.5dl siirappia
1/4tl suolaa
3 kananmunaa
1.5dl vehnäjauhoja
(loraus kahvia)
Kuorrutus:
1.5dl kuohukermaa (itse käytin vispikermaa)
0.5dl maitoa
0.5dl siirappia
200g suklaata
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kaakaojauhe, siirappi ja suola. Vatkaa munat joukkoon yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Kääntele jauhot joukkoon äläkä käytä enää sähkövatkainta. Levitä taikina n. 20 x 30 cm leivinpaperoidulle uuninpellille. Paista uunissa n. 25 minuuttia. Älä paista pohjaa kokonaan kypsäksi! Anna pohjan jäähtyä.

Kuorrutetta varten kiehauta kerma, maito ja siirappi kattilassa (varo kiehuvan seoksen roiskahtelua, itse sain tätä näpeilleni!). Ota kattila pois levyltä ja anna jäähtyä n. 5 minuuttia. Lisää joukkoon suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna vielä jäähtyä ja lisää kuorrute sitten pohjan päälle. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja laita sitten jääkaappiin jähmettymään.

Ohjeessa sanotaan, että browniet ovat parhaimmillaan yön yli levättyään. Itse kuitenkin malttamattomana söin näitä jo samana päivänä ja olivat ne silloinkin aivan tajuttoman hyviä! Seuraavana päivänä maku oli vain parantunut. Kuorrutetta voisin syödä ihan pelkiltään, sillä se on vain niin ihanan makuista. Pohja on myös herkullista ja tahmeaa, mikä kruunaa koko leivoksen. Suosittelen kokeilemaan, jos rakastat suklaata etkä pelkää makeaa!

Pidätkö sinä brownieista?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.