VALIKKO
31.1.2019 21:26

Tammikuun luetut kirjat – Lukuinto palaa!

Joulukuun kirjapostauksessa kerroin hieman siitä, kuinka tuntuu, että aika ei enää riitä lukemiseen. Osasyynä tähän on tietenkin myös ruudun edessä vietetty aika, mutta tässä kuussa teinkin aikamoisen parannuksen kirjojen lukemisen suhteen! Taitaa olla jo aika pitkä aika siitä, kun yhden kuun aikana luin näin monta kirjaa kuin nyt tammikuussa. Erittäin hyviä yksilöitä tuli myös luettua, joten kannattaa jatkaa lukemista eteenpäin!

tammikuunluetut1

Rupi Kaur – milk and honey

Tämän kirjan ilmestymisestä on jo aika kauan, mutta nyt sain sen viimeinkin luettua saatuani sen joululahjaksi. Runokirjassa on Kaurin kirjoittamia lyhyitä ja myös pidempiä runoja, jotka kertovat esimerkiksi rakkaudesta ja kivusta. Kuvituksena kirjassa on Kaurin itsensä piirtämiä ihania kuvia.

Tykkäsin runoista tosi paljon, vaikka kaikkiin en löytänytkään samaistumispintaa. En yhtään ihmettele, miksi kirja on saavuttanut niin suuren suosion. Runot eivät ole tavallia sointuvia runoja, vaan ne ovat samantyylisiä kuin esimerkiksi Maiju Voutilaisen runokirjassa. Lisäksi koska sain kirjan englannin kielisenä, niin tämän avulla saa hyvin treenattua kirjoituksia varten!

tammikuunluetut2

Virginia Vallejo – Rakastin Pabloa, vihasin Escobaria

Kirjan kirjoittaja Virginia Vallejo on kolumbialainen mediapersoona, joka oli aikanaan huumeparoni Pablo Escobarin rakastajar. Kirjassa Vallejo avaa hänen ja Escobarin suhdetta, Kolumbian politiikan kieroutuneisuutta sekä kertoo Escobarin luonteesta ja muita tietoja hänestä.

Kirja saattaa edellisen kuvailun perusteella kuulostaa tylsältä, mikäli politiikka ei kiinnosta, mutta kirjassa oli paljon muutakin kuin sitä. Kirjassa pääsi seuraamaan Vallejon ylellistä elämää sekä hänen vaikeuksiaan, joita hän kohtasi Escobarin takia. Joissakin kohdissa tuli ihan sellainen tunne, että ”apua, en halua tietää enempää”, varsinkin kun oli puhe juurikin näiden kahden ihmisen suhteesta. Jos kaipaat romantiikan sivuun myös hieman yhteiskunnallisempaa perspektiiviä, niin suosittelen tätä kirjaa!

tammikuunluetut3

Elina Reenkola – Lumoavan pelottava nainen

Reenkola valottaa kirjassaan sitä, miksi naisen seksuaalisuus on niin pelottava ja vaiettu asia. Lisäksi hän avaa joidenkin tunnettujen satujen sekä kauhuelokuvien yhteyttä naisen seksuaalisuuteen.

Kirja on hyvin mielenkiintoinen ja siinä on ihan mahtavia oivalluksia sekä uutta tietoa muun muassa lasten kehityksestä, mikä selittää sitä, miksi naisen seksuaalisuus on ollut ja on edelleenkin tabu. Joidenkin satujen yhteys naisen seksuaalisuuteen tuntuu omasta mielestäni kuitenkin vähän kaukaa haetulta tai sitten en vain pysty ajattelemaan tuttuja tarinoita toisesta näkökulmasta. Esimerkiksi tulkinta Prinsessa ja herne -sadusta sai kulmat kohoamaan – lue kirja, niin tiedät, mistä puhun!

tammikuunluetut4

Thomas Erikson – Idiootit ympärilläni

Kirjassa Thomas Erikson kertoo eri ihmisten käyttäytymisestä, joiden perusteella ihmiset voidaan jakaa neljään eri väriin. Erikson opastaa myös siinä, kuinka eri värisille ihmisille saa parhaiten kerrottua huonoja uutisia sekä muuta mielenkiintoista ja avartavaa tietoa ihmisten käytöksestä.

Ensinnäkin täytyy sanoa, että Erikson on erittäin taitava kirjoittaja! Kirja tempaisi heti ensimmäiseltä sivulta täysillä mukaansa ja sen lukemisessa ei muutenkaan kestänyt kauan. Eriksonin oppien avulla on hauska yrittää tunnistaa ihmisiä eri värisiksi heidän käytöksensä perusteella, mutta se tuntuu hyvin vaikealta; itse ainakin koen, että tuntemieni ihmisten sekä minun omassa käytöksessäni yhdistyy melkein kaikkien värien käytökseen liittyviä piirteitä, vaikka kirjassa sanottiin, että kolmen eri värin sekoittumienn yhteen ihmiseen on hyvin harvinaista ja neljän jopa mahdotonta. Voi myös toki olla niin, etten osaa havannoida tarpeeksi hyvin… Tätä kirjaa suosittelen joka tapauksesssa, tosi avartava tämäkin!

tammikuunluetut5

Jere Nurminen – Kiira: Ehjäksi särkynyt

Jere Nurmisen kirjoittamassa kirjassa entinen taitoluistelija Kiira Korpi kertoo uransa eri vaiheista niin ylä- kuin alamäkineen. Taitoluistelun raadollisuus ja kurinalaisuus tulevat kirjassa hyvin esille, sekä taitoluistelijan oma intohimo lajiansa kohtaan.

Tämä kirja oli yhtä mukaansatempaava kuin edellinenkin, voin siis heti sanoa suosittelevani tätä ihan täysillä! Kiira kertoo urastaan hyvin rehellisesti sekä siihen liittyneistä syömiseen liittyvistä ongelmista, väsymyksestä, valmentajien kanssa tulleista ongelmista sekä loukkaantumisistaan. Kirjasta huomaa hyvin, kuinka Kiira panosti uraansa, mutta jossain vaiheessa tuli seinä vastaan. Läheisten kertomat kommentit ovat tosi hyvä lisä kirjaan, sillä asioihin saa monta eri näkökulmaa!

Sellainen kasa kirjoja tässä kuussa. Oletko lukenut jonkin näistä tai herättikö jokin mielenkiintosi? Onko sinulla suositella minulle jotain kirjaa?

Kommentit

 • Idiootit ympärilläni on mainitsemistasi kirjoista omalla lukulistalla. Kun et ainakaan tammikuussa lukenut romaaneja, voisin suositella Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muillekin), joissa on lyhyitä kertomuksia uraauurtavista naispuoleisista. Romaaneista Rouva C ja dekkareista Samuel Björkit 🙂

   0
  • Sini

   Se kannattaa todellakin lukea! Kiitos vinkeistä, tosta Sankaritarinoita tytöille -kirjasta oon kuullu paljon hyvää 🙂

    0
 • Fiia

  Enpä oo näistä mitään muuta lukenut, kuin tuon Rupi Kaurin kirjan ja siitä kyllä tykkäsin paljon! Muutkin kirjat kuulostavat kyllä mielenkiintoisilta, itse en ehkä tuota Kiirasta kertovaa kirjaa lähtisi lukemaan, mutta kaikki muut voisin kyllä kuvitella lukevani 🙂

   0
  • Sini

   Rupin runot ovat kyllä niin kivoja ♥ Tosi ihana kuulla, että noin moni kirja herätti mielenkiintosi!

    0
 • Nimetön Lotta RC

  Haluaisin lukea tuon Kiiran kirjan! Ehkä nyt tulevassa rennommassa jaksossa olisi aikaa tarttua kirjaan tai muutamaan 🙂

   0
  • Sini

   Kiiran kirjan ehtisit varmasti lukea kiireisemmänkin jakson aikana! Tosi miellyttävää luettavaa ja kiinnostavaa toki 🙂

    0
 • Erja

  Oi miten monta ennen lukematonta kirjaa! Toi Lumoavan pelottava nainen menee ainakin lukulistalle <3

   0
  • Sini

   Jee ihan mahtavaa et toi pääsi lukulistalle! *.*

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.