VALIKKO
1.6.2017 06:00

Toukokuun luetut kirjat

Moi!
Ihan uskomatonta, että tällä viikolla alkaa kesäloma! Vielä viimeiset kokeet jäljellä ja sitten ei ole enää mitään kouluun liittyviä velvollisuuksia. Kunpa aurinko paistaisi kirkkaasti, niin pääsisi pihalle ottamaan aurinkoa ja nauttimaan lämpimistä kesäpäivistä♥ 
Tässä myös toukokuun luetut kirjat:

Julie Berry – Kunnes kerron totuuden

Kirjan päähenkilö on Judith, joka katosi mutta palasi lopulta takaisin, kieli leikattuna. Toinen kadonnut henkilö, Lottie, ei kuitenkaan koskaan palannut takaisin. Judith ei voi kertoa, kuka hänet sieppasi ja mitä siellä tapahtui. Judithin perhe on jatkanut elämäänsä ilman häntä ja tytön rakastama Lucas on menossa naimisiin toisen kanssa. Lopulta Judith kuitenkin Marian rohkaisemana rupeaa opettelemaan puhumista tyngän kielensä kanssa ja kaikki ilmassa velloneet arvoitukset alkavat paljastua. Alussa kirja vaikutti hankalalukuiselta ja ehkä jopa hieman tylsältä, mutta eteenpäin mentäessä se alkoi olemaan hyvin jännittävä ja kiinnostava. Kirjan tapahtuma-aika on menneisyydessä, mikä teki kirjasta myös vielä enemmän kiinnostavan. Itseä kuitenkin ärsytti lyhyet luvut, sillä melkein joka sivulla alkoi uusi luku, ellei jopa kaksikin lukua.

K.K. Alongi – Kevätuhrit

Keskellä Helsingin kirkasta päivää maailman yli vyöryy kuolemanaalto, jonka seurauksena melkein kaikki ihmiset kuolevat lukuunottamatta joukkoa nuoria ihmisiä. Osa heistä pysyy normaaleina, kun taas osasta tulee hulluja tappajia. Nuoret löytävät toisensa sekasorron keskeltä ja he yrittävät selviytyä tässä uudessa maailmassa, jossa ei ole sähköä, juoksevaa vettä tai mitään muitakaan mukavuuksia. Tämä oli aivan huippu kirja, tosi hyvin kirjoitettu ja juoni hyvin keksitty. Tapahtumat eivät mene yli hilseen, vaan ne tuntuvat sellaisilta, että niin voisi oikeastikin käydä. Lisäksi se, että kirjan tapahtumat ovat Suomessa, teki tästä vielä mahtavamman. Yleensä kun tällaisten jännityskirjojen tapahtumat ovat kaikkialla muualla kuin Suomessa. Tämä kannattaa lukea, vaikka olisi ennen hieman vierastanut jännityskirjoja, jos vaikka tämä saisi pään kääntymään!
 

 K. K. Alongi – Ansassa

Ansassa on jatkoa Kevätuhrit-sarjalle. Nuorten joukkoon saapuu yllättävä vieras matkakumppaninsa kanssa ja he kaikki ovat varuillaan tämän henkilön edessä. Kenestäkään kun ei voi olla aivan varma tässä uudessa maailmassa… Tämäkin oli aivan yhtä hyvä kuin edeltäjänsä, tunnelma ei ollut yhtään huonompi niin kuin yleensä jatko-osissa. Jännitys pysyi yllä ja kirja loppui kyllä niin jännittävään kohtaan että huhhuh!

 Scott Bergstrom – The cruelty: Nyt olet yksin

Kirjan päähenkilö on 17-vuotias Gwendolyn Bloom, jonka diplomaattina työskentelevä isä katoaa jäljettömiin työmatkallaan. Gwen lähtee etsimään häntä ympäri Eurooppaa joutuen tekemisiin vaarallisten rikollisten kanssa. Gwenin ei auta pehmoilla, vaan hänen täytyy oppia taistelemaan ja hillitsemään tunteitaan kuin oikea roisto, jos hän haluaa löytää isänsä. Alussa minun piti parikin kertaa tarkistaa kirjan takaa Gwenin ikä, sillä hän vaikutti jotenkin nuoremmalta kuin onkaan. Kirjaan pääsi kuitenkin nopeasti sisälle ja siinä oli paljon toimintaa ja hyviä juonenkäänteitä. Tappelukohtauksia oli minun makuuni kuitenkin ehkä hieman liikaa. Oli kuitenkin kiinnostavaa seurata Gwenin kasvamista matkansa aikana. Suosittelen tätäkin lämpimästi!
John Green – Arvoitus nimeltä Margo
Viimeinkin sain tämän kirjan käsiini, sitä olen odottanut jo vaikka kuinka pitkään! Kirjan päähenkilö on Quentin, jonka lapsuudenystävä Margo katoaa. Ennen katoamistaan Margo oli ilmestynyt pitkän tauon jälkeen Quentinin ikkunan taakse ja he olivat lähteneet keskellä yötä toteuttamaan Margon suunnittelemia jäyniä. Katoamisensa jälkeen Margo jättää kuitenkin peräänsä vihjeitä, joita seuraamalla Quentin ystävineen lähtee etsimään Margoa. Tästä kirjasta pidin kyllä huiman paljon. Siinä oli Greenin tapaan kekseliäitä ja hauskoja tapahtumia ja hienoja oivalluksia. Ajatuksia herättävää mutta silti helppolukuista luettavaa, tätäkin kirjaa voin vain suositella!
Jay Asher – Kolmetoista syytä
Tämä kirja herätti kiinnostukseni tv-sarjan ja siitä nousseen suosion myötä. Kirjassa Hannah Baker on tehnyt itsemurhan ja hän lähettää äänittämiään kasetteja ihmisille, joiden teot ja käytös ajoivat hänet lopulta itsemurhaansa. Kirjassa oli hienosti kerrottu, kuinka pieniltä ja harmittomilta tuntuvat teot voivat kuitenkin aiheuttaa suurta surua ja ahdistusta. Välillä oli vaikea seurata, onko äänessä Hannah vai Clay, jolle hän oli lähettänyt kasetit, mutta kun keskittyi, kirjassa pysyi hyvin mukana.
 
Tässä kuussa ei kyllä tullut luettu huonoja kirjoja! Oletko sinä lukenut näitä kirjoja? Mikä näistä kiinnostaisi eniten?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.