VALIKKO
23.11.2017 16:46

Urahaaveita

Luin Roosan blogista postauksen urahaaveista ja sain siitä idean jakaa omia urahaaveitani niin lapsuudesta tähän päivään asti. Monta ammattiahan tähän väliin on mahtunut, joten eiköhän vain aloiteta muistelu!

urahaaveita1 

Oman muistini mukaan ihan ensimmäinen unelma-ammattini oli prinsessa, joka oli varmasti monen pikkutytön unelma. Tämän jälkeen toivoin tulevani balettitanssijaksi, vaikka en ikinä ole mitään tanssia harrastanutkaan. Anniina Ballerinalla taisi olla oma osansa tässä haaveessa. Kun alettiin siirtyä realistisempiin haaveisiin, niin toivoin tosi kauan olevani hevostenhoitaja. Hevoset olivat ja ovat edelleenkin tosi lähellä sydäntäni.

 Noin kolmannella tai neljännellä luokalla aloin haaveilemaan laulajan ammatista ja luulin olevani tosi hyväkin laulaja. Haaveilin osallistuvani johonkin lauluohjelmaan mutta onneksi en mennyt nolaamaan itseäni sellaisiin, en oikeasti osannut todellakaan laulaa! Tämän vaiheen mentyä ohi aloin viidennellä haaveilemaan asianajajan ammatista ja tämän ammatin kanssa olin todella vakavissani. Etsin jopa netistä, missä asianajajaksi voi opiskella, vaikka peruskoulua olikin vielä kauan jäljellä.

urahaaveita2urahaaveita3

Asianajajan ammatti pysyi haaveenani aika kauan. Kuudennen ja seitsemännen luokan vaihteessa aloin taas haaveilla hevosiin liittyvästä ammatista, koska harrastin silloin ratsastusta aktiivisemmin kuin koskaan. Ajattelin meneväni yläasteen jälkeen Ypäjälle opiskelemaan ja halusin kouluttautua nuorten hevosten kouluttajaksi, vaikka en kovin rämäpää olekaan. Ratsastuksen sitten taas jäädessä taka-alalle paikan puutteen takia haaveilin kondiittorin ammatista ja minulla ja kaverillani oli suuret suunnitelmat perustaa oma kahvila.

urahaaveita4

Sitten kahdeksannen luokan keväällä tapahtui se suuri valaistumisen hetki, kun löysin unelma-ammatin, joka ei ole vielä tähänkään päivään mennessä muuttunut miksikään. Menin TETiin paikalliseen sanomalehteen ja tykästyin koko hommaan aivan täysin. Yhdessä ammatissa yhdistyy kaikki, mistä pidän: valokuvaaminen, kirjoittaminen, uuden tiedon hankkiminen, ulkoasun suunnittelu, sopivasti sosiaalinen ja yksinäinen työ… Voiko parempaa edes toivoa?

Siitä keväästä asti toimittajan ammatti ei ole menettänyt hohtoaan silmissäni ja minä ihan oikeasti toivon tulevani sellaiseksi joku päivä. Lukioonkin menin juuri tämä ammatti mielessäni, koska lukiohan on tunnetusti yleissivistävä oppilaitos ja yleissivistystä toimittajan ammatissa tarvitaankin. Olen suunnitellut kirjoittavani ylioppilaskirjoituksissa tietenkin äidinkielen lisäksi pitkän englannin, keskipitkän ruotsin, lyhyen ranskan, historian ja yhteiskuntaopin. Tämän jälkeen haluaisin yliopistoon opiskelemaan journalistiikkaa. Tietenkin vaihtoehto B on hyvä olla olemassa, mutta tämä on se, mitä minä haluan!

urahaaveita5 

Mitä haaveammatteja sinä olet käynyt läpi ja mitä toivot nyt/mikä sinusta sitten tulikaan?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.