VALIKKO
24.3.2017 07:00

Vinkkejä opiskeluun

Moi!
Näin koeviikon ja muidenkin kevään kokeiden pukatessa päälle on hyvä palauttaa mieleen muutamia opiskeluvinkkejä. Kokeisiin lukeminen ei aina ole se mukavin tapa viettää aikaa mutta siitä voi tehdä vähän mukavampaa ja stressittömämpää. Tässä pari vinkkiä, joita itse käytän välillä hyödyksi kokeisiin lukiessa:
-Mieti, mikä on sinulle sopiva aika lukea kerralla kokeeseen. Laita puhelimesi hälyttämään sen ajan kuluttua (itsellä se on noin 20-30 minuuttia). Opiskele tuo aika ja kun puhelin hälyttää, pidä ansaittu tauko. 
-Käytä kalenteria ja aikatauluta lukemisesi. Koeviikoilla on joka päivä koe ja jokaiseen pitäisi saada luettua. Jos en itse merkitsisi kalenteriin, mitä minulla pitää lukea minäkin päivänä, jokin aine saattaisi helposti unohtua. Muista myös lukea sitä kalenteria!

-Syö jotain samalla kun luet. Karkkia, suklaata, sipsejä tai jos haluat jotain terveellisempää, niin pähkinöitä, jogurttia, hedelmiä, marjoja… Vaihtoehtoja on paljon! Pänttääminen on paljon mukavampaa syömisten kanssa.
-Muuta lukiessasi väliotsikot kysymyksiksi. Luet enemmän ajatuksen kanssa, kun mietit samalla vastausta väliotsikon kysymykseen.
-Mukavaa vaihtelua tuo opiskeleminen kaverin kanssa. Tokihan siinä keskittyminen lähtee helpommin hakoteille mutta kaverilta saattaa saada uusia näkökulmia. Esimerkiksi historiaa on hyvä opiskella toisen kanssa. Jokaisen kappaleen lopusta voi katsoa tehtävät ja etsiä niihin vastaukset yhdessä ja samalla keskustella aiheesta. 
Onko sinulla paljon kokeita vielä edessäpäin?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.