VALIKKO

Melkein oikeissa töissä

13.7.2017 22:40

…jos Top Gearin Hilux olisi työhousu?

Kaupallinen yhteistyö: Blåkläder

Aivan turha toivo, että tässä olisi mitään kuulumisia ehtinyt blogiin kirjoittelemaan. Olen yksinkertaisesti tehnyt niin paljon töitä, että ei ole ollut vapaa-ajan ongelmaa – kun ei ole ollut vapaa-aikaa. 😀 Olen kuitenkin pitkään hautonut ja lupaillut työhousupostausta, joten tänään lyhyt katsaus kesä- ja heinäkuun tekemisistäni työharjoittelussa sekä muutama sananen työhousuista, pääpaino huomiovärityöhousuissa, mutta housumallien vertailun näkökulmasta mukana on myös ei huomiovärisiä työhousuja. Ja kun itse olen tällainen tukeva, lyhyt mamma, johtoajatuksenamme tässä täydellisten työhousujen metsästyksessä on tietenkin jälleen kerran se, mistä lyhyelle, mahdollisesti myös hieman pläskille naiselle onnistuttaisiin löytämään parhaat mahdolliset työhousut.

Jo tässä vaiheessa voin todeta, että täydellisten löytäminen on edelleen minun osalta ”mission impossible”, mutta kuitenkin siedettäviä vaihtoehtoja on olemassa. Kaikissa työhousuissani on jotain hyvää, mutta myös jotain vähemmän hyvää.

Kuulumisten osaltahan taisimme viimeksi jäädä näiden mielenkiintoisten alakattojen alle Rakennussaneeraus Antti K Oy:ssä NCC:n Harjun työmaalla.

Bromsan poikien levyttämät alakatot työn alla

Työ näiden parissa jatkui viimeisimmän postaukseni jälkeenkin ja iltaisin ja viikonloppuisin olen maalaillut talvella rakentamaani autotallia.

Autotallista tulee keltainen

Työhousujen osaltahan historiani alkaa Snickersin housuista. Minulla on ollut Snickersejä sekä miesten että naisten housumalleista. Alla olevassa kuvassa olevat Snickersit ovat miesten housut. Snickersit eivät ole suosikkihousujani. Syitä on monia. Ensinnäkin kyseisen merkin miesten housut istuvat naiselle kaikista merkeistä kaikkein huonoimmin: vyötäröosa vetää edestä sisään päin niin, että vatsaa puristaa, mutta samalla selän puolelle jää valtavasti tyhjää tilaa housunkaulukseen.

Snickerseissä ulkomaalaushommiin

Snickersin naisten riipputaskuhousut taas olisivat todella hyvän malliset naisten työhousut, mutta onnetonta on se, että näiden housujen kangas on järkyttävän paksua ja käytössä tukalaa sekä se, että huolimatta heidän ahkerasti viljelemistään erikoisista ominaisuusnimikkeistä (on Twisted Leg -leikkausta ja Snickers Workwear Gusset -haarakappaletta ja ylivoimaista ja uskomatonta istuvuutta…), Snickersillä on oikeasti todella köyhä valikoima naisten työhousuja ja työvaatteita ylipäätään. On muutama t-paita ja huppari ja kolmet housut – mitään huomiovärivaatteita heillä ei naisille ole.

Snickers 3714 naisten työhousut riipputaskuilla, canvas +

Olen nähnyt Instassa nyttemmin Snickersin mainostavan erästä suosittua strech-osiollisia ohuesta kankaasta tehtyä housumalliaan myös naisille, mutta minulle on jäänyt epäselväksi, onko noista housuista nyt kaavoitettu naisillekin malli vai onko kyse miestenhousuista. Olen kokeillut kyseistä housua miestenhousuna ja se oli aivan yhtä hankalan mallinen kuin muutkin Snickersin miestenhousut.

High-techiä, BodyMappedia, FlexiWorkia…

Voi kunpa Snickersin naistenhousujen kaavalla voisi saada paremmasta materiaalista tehtyjä malleja – huomiovärisinä vähintäänkin. Malli istuu todella onnistuneesti ja harmittaa, kun kyseiset housut ovat kesäolosuhteisiin aivan liian paksut. Ihan mieletöntä ylivertaisuutta muihin housuihin tuollakaan kaavoituksella ei silti saavuteta. Työkaverillani on kyseisen mallin ”ylivertaiset” maalarinhousut ja hän ei pidä niistä yhtään. 😀

 

Enemmistö työhousuistani on Blåkläderin housuja. Se johtuu osittain siitä, että olen toiminut heille naistenvaatetestaajana eli #blakladertestpilotina, mutta siihen on vaikuttanut myös se, että Blåkläderillä on muihin merkkeihin verrattuna aivan ylivoimainen määrä erilaisia housumalleja ja värivaihtoehtoja ja – ylivoimaisesti paras valikoima kokovaihtoehtoja eri malleista – ja tämä pätee myös naisten housuvalikoiman suhteen.

Ensimmäiset Blåkläder-housuni olivat – ja yhä ovat, sillä ne ovat edelleen varsin käyttökelpoiset – miestenmallin housut, jotka sain koulusta aloittaessani opiskelun raksalla. Blåkläderilta tarjottiin minulle testattavaksi viime syksynä lanseerattuja naisten huomiovärisiä riipputaskuhousuja nro 1543.

Odotukset olivat korkealla näiden housujen suhteen, sillä Blåkläderin työhousuissa on kiistatta kaikkein takuuvarmimmin toimivat yksityiskohdat, sijoittelut, materiaalit ja muotoilut. Kankaat ovat kestäviä, tikkaukset eivät kulu pitämisestä ja jatkuvasta pesemisestä huolimatta, taskujen ja erilaisten lenkkien sijoittelu ja muotoilu on tarkkaan mietittyä ja esimerkiksi taskujen lokeroinnit ja korkeudet kaikkein toimivimmat verrattuna Snickersiin ja L Bradoriin, sillä Blåkläderin taskuissa kynät ja mitat ja lastat ja puukot pysyvät aina.

Toimivuus on pienestä kiinni: Blåkläderin vinosuisesta kynätaskustapa ei karkailla!

Muissa housuissa tavarat pääsevät vaeltamaan pitkin taskua ja asettumaan poikittain, jolloin niitä ei saakaan taskusta työkäsine kädessä vaivattomasti ulos ja taskut ovat hieman liian ”matalia”, jolloin tavarat myös putoilevat niistä.  Samoin polvisuojapaikat ovat Blåkläderilla kilpailijoita paremmin toimivat: polvipaikkakangas ei rispaannu, suojan voi asettaa kahdelle eri korkeudelle – ja mikä erittäin tärkeää, polvisuojapaikan saumakohta ei hierrä jalkaa.

Ensimmäistä kertaa naisten työhousuja tilattaessa meni mitoituksen kanssa homma pöpelikköön. Vertasimme testivaatteet minulle toimittaneen VTR Workwear Center Jyväskylän Jennin kanssa kokotaulukosta minulla käytössä olevien miesten C-mitoituksella olleiden housujen mittoja naisten D-mitoitettujen housujen mittoihin ja tilasimme housut – jotka osoittautuivat yllättäen aika isoiksi!

Blåkläder 1543 naisten highvis riipputaskuhousut koossa D24

Naisten housuissa on yksinkertaisesti rakennettu hieman enemmän ”konttoritilaa” takahuoneen puolelle kuin miesten housuissa. 😀 Niinpä meidän ei lopen auttanut muu kuin tilata minulle toisetkin testihousut pienemmässä koossa.

Blåkläder 1543 naisten highvis riipputaskuhousut koossa D23

Blåkläderin naisten huomioväririipputaskuhousut ovat osoittautuneet todella hyviksi työhousuiksi ja niitä on tullut pidettyä ja pestyä paljon. Henkilökohtaisesti tykkäisin, jos naisten housuissa olisi tummaa kangasta oleva osio reiteen saakka niin kuin monissa Blåkläderin miesten housuissa – ulkonäköseikka, mutta meille naisille sillä on väliä. 😀 Yleensä ottaen nämä housut ovat luotettavaa Blåkläder-laatua, toimivat perustyöhousut. Naisten housuissa on lahkeensuissa kiristyskuminauhat, joten lahkeiden pituutta voi säätää aika kätevästi halutessaan.

Vyötärön sivuilla on joustavat osat – ei haittaa, mutta tykkäisin ehkä enemmän, jos noita ei olisi. Nämä housut eivät mulla pysy jalassa ilman vyötä, mutta eivätpä pysy kyllä muutkaan työhousut, joten se ja sama jousto-osien kanssa. Vyötäröllä nyt joka tapauksessa on joustovaraa sitten. Tämä toisaalta tuo lisää tilaa myös reiden ja lantion liitoskohtaan housun etupuolelle ja tekee naisten housuista hieman ”säkkimäisemmin” istuvat kuin miesten housut, jotka ovat suoremmat ja niukemmat tuosta kohtaa.

Nämä housut toimivat kyllä perusarjessa, mutta kyllä näiden kanssa on käynyt yllätyksiäkin, eikä kovin miellyttäviä, ja nämä yllärit ovat johtuneet nimenomaan tuosta pussimaisesta istuvuudesta vai pitäisikö sanoa istumattomuudesta. Nimittäin kun on hommia, joissa joutuu kyykistelemään ja könyämään paljon lämpimässä ja kosteassa ilmastossa ja hikoilee itse tämän takia reippaasti, housut tietysti tuppaavat laskeutumaan. Näissä housuissa laskeutuu myös haarakiila. Laskeuduttuaan se jää kalvamaan hikistä ihoa. Iltapäivällä sitten huomaa yllätyksekseen, että sisäreidestä on nivustaipeet vereslihalle hiertyneenä. Aina yhtä miellyttävä kokemus. Tämän kokeneena en voi näitäkään housuja varauksetta ylistää.

 

Blåkläderin housuissa on aina aika reilusti leveyttä lahkeissa. Toisinaan sitä tykkäisi vähän niukemmasta housunpuntista töissäkin.  Eräs valmistaja, jonka housuissa eivät lahkeet lepata, on L Brador. Ostin jossain vaiheessa mielenkiinnosta L Bradorin farkkukankaiset riipputaskuhousut 108B. Näissä housuissa on ihana kaavoitus, istuvuus on miesten housuksi todella kiva.

L Brador 108B farkkuriipputaskuhousut

L Bradorin housuissa hyvää on niukempi lahje, matalampi vyötäröleikkaus, mukava istuvuus, kivat tyylit ja yksityiskohdat. Vähemmän mukavaa on huono taskutus: liian matalat, liian lörpöt, liian väljästi osastoidut taskut. Kynätaskustakin karkaavat kynät, kun konttaa tai kyykistelee. Perstaskujen muotoilu puolestaan on kivan näköinen.

L Brador 108B:n kivat takataskut

Näiden housujen kangas on joka tapauksessa niin paksua, että nämä päällä olisin näinkin viileässä Suomen kesässä läkähtynyt työskennellessäni aurinkoisina päivinä lasikattojen alla alakattoja pintakäsittelemässä – nämä ovat ennemminkin syyskelien ja koleiden päivien housut. Hyvä esimerkki L Bradorin tyylistä  kuitenkin.

L Bradorilla ei ole ennen tätä vuotta erikseen naisten työhousuja ollutkaan, nyt heidänkin nettisivuillaan on herätty kosiskelemaan myös naisasiakkaita, mutta muistaakseni heillä on edelleen enemmän työvaatteita lapsille kuin naisille, joten en toistaiseksi ole nähnyt syytä ylenpalttiseen riemuun asiassa.

 

Mutta koska olen nyt viettänyt viimeiset kaksi kuukautta elämästäni saksinostimessa niiden varsin mielenkiintoisten alakattojen parissa ja koska siellä lasikattojen alapuolella katon ylimmissä osissa on lämpöä noin nelisenkymmentä astetta, haluan esitellä myös testaamani Blåkläderin hengittävät huomioväririipputaskuhousut nro 1565. Nämä ovat miesten housut, ja jos naisille joskus tulee vastaavanlaiset housut, ne eivät toivottavasti ole ihan samanlaiset kaikilta osin!

Blåkläder 1565 hengittävät highvis riipputaskuhousut

Hengittävissä housuissa on reikäkangaspaneelit takapuolen päällä, polvien takana ja sisäreisissä. Hengittävyys kyllä toimii, mutta reikäkangas on todella kovaa ja jos tätä housua tulee naisille, kankaan soisi olevan pehmeämpää – eikä reikäkangaspaneelien tarvitsisi ulottua ihan vesirajaan asti. Ei näön puolesta, vaan siitä syystä, että näissä housuissa on mahdollisuus saada sisäreitensä ihan verille asti rikki. Niinpä nämä housut sopivatkin seisoskelutyöhön, mitä nostimessa oli runsaasti. Sen sijaan kyykkiminen ja konttaaminen voidaan unohtaa. Mielenkiintoisempi uutuus onkin mielestäni naisille syksyllä Blåkläderiltä tulossa oleva huomioväripiraattihousu.

 

Parissa kuukaudessa sain nostimen kanssa aikaan kuitenkin muutakin kuin seisoskeltua. Meillähän on siellä työmaalla nykyään varsin nätit alakatot!

 

Maalaushommat ovat olleet oikein mukavia ja olen viihtynyt todella mainiosti. Työ on raskasta ja sitä riittää, kiire on jatkuvasti.

Housurintamalla olen tehnyt merkittävän aluevaltauksen hankkimalla ensimmäiset maalarinhousuni.

L Brador 1043PB maalarinhousut riipputaskuilla

Blåkläderiltä piti tulla kesän aikana uusi naisten maalarinhousu, mutta sitä odotellaan edelleen, elokuulla on lupailtu sitä saapuvaksi. Niinpä minulla on nyt Blåkläderin uutuutta odotellessani testissä L Bradorin maalarinhousut. Näissä on strech-osioita ja sisäreisissä vetoketjulliset tuuletusaukot, kunnon high-techiä taas! Kunhan saan testiin Blåkläderin naisten maalarinhousut, tehdään maalarinaisille housuvertailua taas.

Testiolosuhteet kovenevat kovenemistaan, sillä tehtyäni alakatot siirryin korjausmaalaamisen pariin ja homma aloitettiin ruiskutasoituksella. Eipä ollut aiemmin tullut kokeiltua tasoitehommia näin isoilla seinillä eikä ikinä ruiskulla.

Taitaa olla Cura 1200 tämä mylly

Nostimesta ei päästy edelleenkään, seinillä piisaa korkeutta sen verran. Kolmessa päivässä oppi taas valtavasti uutta ja ruiskun käsittelyynkin on alkanut jo vähän tottua, nyt sujuu hanojen sulkeminenkin jo ilman hetkellistä paniikkia. 😀

Mutta mitkä ovat sitten olleet ne kaikkein pidetyimmät ja kaikkein siedetyimmät housut – mitkä ovat ne luotettavimmat?

Yllättäen ne ovat olleet ne aluksi haukkumani koululta saamani Blåkläderin miesten 1568 highvis riipputaskuhousut. Tuolloin marmatin siitä, että nämä housut olivat kaikkea muuta kuin sopivat – ja lahkeethan näissä todella ovat aivan liian pitkät!

Blåkläder 1568 highvis riipputaskuhousut

Mutta pakko se on myöntää, että loppujen lopuksi nämä ovat ne housut, joilla pärjää kaikkein tiukimmissa paikoissa siinä vaiheessa, kun muut housut ovat jo vääjäämättä paljastaneet huonot puolensa.

Kaikkein paskimmissakin olosuhteissa nämä pöksyt ovat aina sentään siedettävät ja hyvissä olosuhteissa nämä ovat jopa mukavat. Kangas on just oikean paksuista eikä tukalaa. Nämä kestää pesua kolme kertaa viikossa mukisematta. Ei rispaannu eikä tikit anna periksi. Näistä ei löydy minkään sortin strechiä eikä high-techiä eikä twisted legiäkään kukaan ainakaan itselleen toivo! 😀 Näissä on kaikki tarpeellinen eikä mitään enempää. Henkilökorttia varten on pidike ja paikat. Minä olen näissä housuissa hoitanut kaikki työläimmät ja hikisimmät hommat. Nämä istuvat sen verran napakasti reiden ja lantion liitoskohdassakin, että eivät aiheuta hiertymiä silloinkaan, kun on niin märkä hiestä, että kaikki vaatteet ovat oikeasti jo vähän märkiä ja kun konttaat jossain lattianrajassa lastat kourassa iltapäivällä kello 14.58. Minut passaa vaikka haudata nämä päällä – todennäköisesti nämä on vielä silloinkin ihan käyttökelposessa kunnossa – sillä nämä housut on ku Top Gearin Hilux. Sitäkään ei saatu hengiltä millään.

#tietäjättietää

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.