VALIKKO

Melkein oikeissa töissä

27.8.2017 13:50

Työhousukisojen punamusta hevonen

Olen tehnyt merkittävän rajanylityksen ja samalla uraauurtavan löydön täydellisen työhousun metsästyksen ristiretkelläni. 😀 Törmäsin nimittäin taannoin jälleen kerran Instagramissa Revolution Racen mainokseen – tässä nyt ei ole sinällään mitään merkittävää, ei kai niiltä mainoksilta ole kukaan voinut välttyä – merkittävää oli se, että kyseisessä mainoksessa mainittiin kerrankin se Revolution Race GPx Pro -retkeilyhousuja koskeva yksityiskohta, että kyseisessä housumallissahan tosiaan on kuin onkin paikat polvisuojille! 

Revolution Race GPx Pro -housut työhousuina

Ja kun kyseisissä housuissa on lisäksi strechiä housujen yläosassa edessä ja takana, polvien takana ja sisäsaumoissa ja niiden materiaali vaikutti muutenkin kevyeltä ja nopeasti kuivuvalta, mutta kestävältä – ja kun muotoilu vaikutti huomattavasti kiinnostavammalta kuin työhousuissa perinteisesti, värivaihtoehdoista nyt puhumattakaan, niin – pakkohan tätä oli kokeilla! 😀

Revolution Race GPx Pro edestä ja takaa

Koska Revolution Racen housut ovat retkeilyhousuja eivätkä työhousuja, niissä ei luonnollisestikaan ole riipputaskuja sen paremmin kuin lastataskujakaan, ei paikkaa puukolle eikä vasaralenkkiä – ei edes sirkkarengasta henkilökorttipidikkeelle. Niinpä jos päädyt näitä housuja kokeilemaan, kannattaa lähteä kokeiluun pioneerimielellä ja varautua soveltamaan hieman.

Revolution Race GPx Pro ilman riipputaskuja ja taskujen kanssa

Vasaralenkki työhousuissa on ollut minulle aina täysi turhake, eihän sellaisen löysän lenkin kanssa nuhjatessa tule kuin pahalle tuulelle. Vasarahommiin olen jo pitkään tykännyt varustaa työhousujani L Bradorin metallisella vasaralenkillä, joka on todella hyvä. Nyt olen ollut maalaus- ja laatoitushommissa, enkä ole vasaralenkkiä kaipaillut.

Puukkoa varten kaipaisi housuihin ripustustamppia ja sellaisen voisi halutessaan vasaroida paikalleen, sillä farkunnappeja löytää helposti isommista marketeista käsityöosastoilta ja niitä saa myös joistakin työvaatemyymälöistä – sillä puukkonappia ei ole myöskään vakiona kaikissa työhousuissa. Hain toissaviikolla testiin Blåkläderin uudet naisten maalarinhousut ja teimme VTR Workwear Center Jyväskylän Jennin kanssa sen havainnon, että itse asiassa monestakin Blåkläderin maalarinhoususta on jätetty puukkopaikka pois, niin myös uusista naisten maalarinhousuista. Jennin mukaan heillä voidaan housut puukkonapilla kyllä varustaa, mikä on hyvä, koska kyllähän se puukko nyt pitää mukana pysyä maalarillakin.

En ole kuitenkaan Revolution Racen housuihin viitsinyt alkaa puukkonappia metsästämään. Sen sijaan hankin niille kaveriksi Blåkläderiltä irtoriipputaskut, jotka kiinnitetään vyöhön.

Revolution Race GPx Pro ja Blåkläderin irtoriipputaskut

Kyseiset riipputaskut maksavat n. 17 euroa ja ne ovat pätevää Blåkläder-laatua, heidän omissa valikoimissaan näitä riipputaskuja voidaan käyttää esimerkiksi täydentämään heidän omia strech-housujaan, joita löytyy nykyään iso valikoima. Kyseiset housut ovat mitoitukseltaan kapeita ja niissä käytetyt kankaat ovat tosi kevyitä. Niistä ei toistaiseksi ole ollut saatavissa kovin laajaa kokovalikoimaa, niin itsellä ovat jääneet kyseiset housut toistaiseksi ostamatta.

Revolution Race on mitoituksiltaan myös niukempi kuin esim. Blåkläderin perus työhousut ovat. Eri värejä ja malleja voi olla myös aivan sattumanvaraisesti saatavana eri kokoisina. Silloin, kun tilasin housuja, ei naisten housuista  ollut saatavilla GPx Pro -mallia riittävän isossa koossa, joten nämä minun housut ovat miesten mallia. Naisten vastaavassa housussa istuvuus on vielä hieman tiukempi, mikä kannattaa ottaa huomioon, jos näitä aikoo työhousuina kokeilla käyttää. Mutta olenpahan testannut myös Fritidsfabrikenin palautussysteemin ja voin todeta, että siellä on toiminut todella sutjakkaasti sekä lähetys että palautus, siitä pisteet heille.

Polvisuojiksi valitsin Revolution Racen housuihin Blåkläderin kapean punamustan polvisuojamallin. Kyseinen polkkari on kompakti ja sopii hyvin niukemman mallisiin housuihin, mutta toimii myös perus työhousuissa. Vaikka se on aika ohut, sen taustapuoli on kovempaa ja kestävämpää ainetta ja kaikenkaikkiaan minusta nämä ovat olleet todella mieluisat käytössä. Sopivat kevyemmillä polvisuojilla tehtäviin töihin, sellaiseen, missä paksummat suojat olisivat vain edessä – mutta minähän olen nyt kolme viikkoa lähinnä saumaillut erilaisia laattalattioita, joten voin vakuuttaa, että kyllä näillä pärjää kovemmissakin paikoissa.

Blåkläderin punamustat polvisuojat Revolution Race GPx Pro -housuissa

Polvisuojapaikka GPx Pro -housuissa on hivenen lyhyempi kuin työhousuissa tyypillisesti, joten leikkasin polvisuojien alareunasta pari senttiä pois. Sinne ne sujautetaan aukosta ja siellä ne ovat moitteetta pysyneet!

Muutenkin kokeilu on ollut pelkästään positiivinen. Nämä ovat olleet kirkkaasti parhaat työhousut tähän mennessä istuvuutensa ja käyttömukavuutensa puolesta. GPx Pro on kevyt, siinä on hyvä jousto-osio vyötäröllä takaosassa, se tuntuu hikoillessakin kuivalta ja kuivuu nopeasti. Nämä housut eivät hierrä mistään edes hankalimmissa työolosuhteissa. Testiolosuhteet ovat olleet hankalat, sillä olen viettänyt näiden housujen kanssa viikkoja konttailemalla kaiken maailman nurkissa ja onkaloissa saumaamassa, liukuportaiden alla jopa mahallani. Olen pessyt housuja kuudessakympissä, vaikka pesuohjeessa ohjeistetaan pesemään neljässäkympissä – hyvin ovat kestäneet niin pesua kuin pitämistäkin.

Olen varma siitä, että nämä eivät jää minun ainoiksi GPx Pro -työhousuiksi ja suosittelen näitä lämpimästi pientä tee-se-itse -henkeä omaaville – vaikkapa maalarinaisille. On tietenkin eri asia, jos työnantaja hankkii työvaatteet – silloin niitä tuskin Ruotsista aletaan tilata. Mutta jos hankit itse työvaatteesi, kuten minä ainakin toistaiseksi, niin silloin Revolution Race on yksi hyvännäköinen ja kivan mallinen vaihtoehto. Värivalikoima on ainakin ainaisiin työvaateperusväreihin raikas poikkeus. 🙂

Strech-työhousuja tulee koko ajan lisää eri valmistajilta ja esim. Blåkläderiltä on juuri ilmestynyt kahdet erilaiset huomioväririipputaskuhousut, joissa on strech-osioita hyvin. Kyseiset housut ovat kiinnostavat ja voi olla, että niistäkin saadaan esittelyä jossain vaiheessa tulemaan.

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.