VALIKKO
21.8.2016 22:01

Color Obstacle Rush Tampere

väriestejuoksu

väriestejuoksu2

väriestejuoksu3

 

Viikonloppuna hyvä ystäväni tuli vierailulle ja yksi kohokohdista oli bongaamamme Color Obstacle Rush eli väriestejuoksu. Hinta hieman kirpaisi näin viime hetkien osallistujia, mutta kerrankos sitä!  Väriestejuoksua on ollut Helsingissä, Seinäjoella, Jyväskylässä, Lappeenrannassa, Oulussa ja Lahdessa Tampereen lisäksi. Vielä on jäljellä Turku ja Kuopio eli jos siellä suunalla on kiinnostuneita, kannattaa harkita!

Osallistuessa sai valita starteista omansa ja me lähdimme viimeisessä eli klo 15 startissa. Ennen starttia oli lyhyt max. 15 minuutin lämmittely, jonka jälkeen lähdettiin pienemmissä ryhmissä pinkomaan kohti esteitä. Esteitä on radalla 15, värjäyspisteitä 6 ja joissakin pisteissä musiikkia, mikä siivitti askelta kohti maaliviivaa ja viimeistä värjäytymistä. Rata oli pituudeltaan 5 km eli melko lyhyt, mutta varsin sopiva. Etenkin alussa oli useampia ylämäkiä, jotka saivat hapot jalkoihin mukavasti ja aloin pakostikin kiittelemään itseäni siitä, että olin ilmoittautunut syksylle 10 km juoksuun enkä siihen puolimaratoniin, mikä houkutteli. Tuli samalla pienoinen muistutus siitä, että ehkä pitäisi alkaa harjoittelemaan siihen kymppiinkin. Tällä juoksukunnolla sitä ei nimittäin ihan tuosta vain hölkkäillä…

Mutta asiaan! Esteet olivat kaikkea vaahtoisesta alamäkijuoksusta aina kiipeilyseinään ja liukumäkeen asti. Ja kaikkea siltä väliltä. Hyvässä seurassa oli mukava pinkoa ja meillä olikin tavoitteena juosta koko matka lukuunottamatta pakollista esteisiin jonottamista osalla ruuhkaesteistä. Kyllä, luitte oikein, sillä osaan esteistä joutui tosiaan jonottamaan. Se vähän latisti fiilistä, mutta toisaalta palautti myös voimia kroppaan ja jaksoi taas juosta. Maalissa oli porrastetusti ”maaliintulobileet”, joissa juontajan antamasta merkistä kaikki heittivät väripussukoiden sisällöt ilmaan yhdeksi värijauhesumuksi. Kaiken kaikkiaan hauskaa ja emme olisi malttaneet lopulta edes lähteä pois.

Plussat:

-kaikki saavat maalissa mitalin

-radan voi kävellä tai juosta

-esteet ovat kaikki melko helppoja ja halutessaan ne voi ohittaa

-reitti oli ainakin Tampereella tosi hyvä ja tavallinen metsäreitti, jossa oli kiva juosta

-vapautunut tunnelma, jossa kukaan ei tuntunut häpeävän sitä, miltä näytti

-leikkiminen värijauheella ja sotkeminen luvan kanssa

-hyvin organisoitu tapahtuma

 

Miinukset:

-useille esteille joutui odottelemaan melko pitkään

-musiikkia kuului vain joillakin pisteillä. Etäisyys esteille/pisteille oli melko pitkät, joten olisi ollut hauska, jos jokaisessa olisi ollut musiikkia ”tsemppaajana”  ja tunnelmanluojana

-osa esteistä oli pienoisia pettymyksiä, esim. jumppapalloilla pomppiminen tuntui lähinnä hätäratkaisulta, eikä varsinaiselta esteeltä. Odotin enemmän kiipeiltäviä esteitä

 

Lopputulos:

Suosittelemme kokemaan ja kokeilemaan, jos yhtään kiinnostaa! Jos ei tänä vuonna mukaan ehtinyt, kannattaa seuraavana vuonna tutkia ajoissa heidän nettisivujaan oman paikkakunnan/lähipaikkakunnan osalta. Tampereella paikka oli aika kaukana keskustasta, mutta esimerkiksi Jyväskylässä tapahtuma oli Satamassa eli todella lähellä ydinkeskustaa.

Osallistuiko joku teistä tänä vuonna tapahtumaan?

Kommentit

 • Kaija Ryynänen

  Osallistuin itse Jyväskylässä kyseiseen tapahtumaan ja jäihän siitä hyvä mieli. Oli meillä toki hauskaa. 🙂 esteitä olisi kyllä saanut olla rutkasti enemmän, varsinkin kun joku este oli vielä jäänyt pois kokonaan (siellä oli siis joku teline, mutta ei ketään järjestäjää). Voisin ehkä osallistua uudelleen jos hinta ois pienempi tai muuten tapahtuma parempi. Nyt oli aika suolainen hinta tapahtumalle sisältöön nähden.

   0
  • Minna Rajala

   Harmi, jos oli vielä yksi este jäänyt poiskin! Se on ihan totta, että voisi olla enemmänkin esteitä. Olisin myös kaivannut enemmän sellaista ”ninja-henkeä”, jossa kiivetään, ryömitään jne. enemmän. Hinta on kyllä aika suolainen, se on ihan totta! Mekin herättiin tapahtumaan vasta viikkoa ennen, jolloin hinta oli jo se kallein.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.