VALIKKO
26.1.2017 16:53

#crazycatlady

Tämä kissanomistaja taitaa olla hurmaantunut kissoihinsa.

Sen jälkeen, kun otimme syksyllä kissat, olen havahtunut useasti siihen, että voisin monessakin mielessä täyttää #crazycatlady:n ”kriteeristöä” monen mielestä. Oikeastaan myös itseni mielestä, jos minulle olisi joku kertonut kissahöperyytensä piirteistä vuosi sitten. Olen aina ollut eläinrakas ja alakouluikäisenä yksi hankalimmista kysymyksistä oli ”kissa vai koira?”, koska aidosti pidin ja pidän yhä molemmista. Tällä hetkellä kuitenkin kissa taitaa viedä voiton, sillä kissakontakteja on niin omien kuin tuttavienkin kissojen kautta kertynyt vuosien mittaan koirakontakteja enemmän.

Taustatietona tälle kaikelle, että olen aiemmin ollut hyvinkin ”maalaisjärkinen” mitä kissoihin tulee, mutta tarpeeksi erilaisia tietoja kerättyäni kissanomistajuuden myötä (ja erityismainintana Facebookin kissaryhmissä tarpeeksi kauan jäsenenä oltuani) on jonkinlainen muutos ajatuksiin välttämätöntä. Tottahan se on, että nykyisin on myös tietoa ihan eri tavalla saatavilla, kuin mitä esimerkiksi vuosikymmen sitten. Siitä huolimatta välillä huomaan puistelevani päätäni ihan vain itselleni ja toteavani ”onkohan tässäkään mitään järkeä?” näpyttäessäni esimerkiksi kissojen feromonivalmistetta ostoskoriin. No kaikessa ei aina ole.

Koska tässä kohtaa kaivataan aitoja todisteita tittelilleni, päätin kriteeristön huumorimielessä teille kasata. Suhtautukaa siis pilke silmäkulmassa, vaikkette kaikkea ymmärtäisikään.

#crazycatlady-tittelini kriteeristö, olkaa hyvät:

♔Meillä on kaksi kissaa. Kahdella kissalla on pian kolme joko keskisuurta tai suurta kiipeilytelinettä/-tynnyriä. Näiden lisäksi kissoillahan täytyy tietenkin olla raapimistolppa, raapimislauta sekä pienempi raapimiskaari. Jälkimmäistä kissat eivät juurikaan edes käytä, mutta toistaiseksi emme ole siitä luopuneet, sillä ”jos vaikka tarvitsee viedä kissat hoitoon jollekin, niin tuo on helppo kuljettaa mukana”. Mutta siis rehellisesti, kuinka monta raapimisjuttua tai kiipeilytelinettä kaksi kissaa oikeasti tarvitsevat?

♔Hetken aikaa olin puolitosissani ehdottamassa miehelleni muuttoa omakotitaloon ihan vain, että voisimme aloittaa sijaiskotitoiminnan kissoille omaa herkkiskissaamme stressaamatta. Mies ei ole toistaiseksi lämmennyt ajatukselle.

♔Kissamme ovat puoliksi raakaruualla (=lihat, sisäelimet, luut jne) ja puoliksi tavallisella ei-niin-terveellisellä (=lihavalmisteet, jotka sis. viljat, sokerit, kasvikset) ruualla. Puoliksi siksi, etten ole vielä ottanut tarpeeksi hyvin selvää, mitä kaikkea vitamiineja kissat tarvitsevatkaan. Vielä vuosi sitten kummastelin ihmisiä, jotka ostivat ”oikeaa” ihmisille alunperin tuotettua lihaa kissoilleen. Enää en ihmettele, vaan lukeudun heihin ja ostan toki lisäksi myös eläimille tuotettua lihaa. Vitsiksihän tämä muodostuu siinä vaiheessa, kun tajuaa, että kissat taitavat syödä paremmin kuin me. Milloin viimeksi olen esimerkiksi edes miettinyt omaa vitamiinitarpeitani? Usein myös kissoille tulee ostettua sitä ehtaa lihaa, kun itse syö vähän mitä sattuu löytymään.

♔Neuroottisuus kasvaa. Vähän väliä raportoin miehelleni uudesta ”oireesta”, jonka olen löytänyt jommalta kummalta kissoistamme. Tähän siis taustana syksyllä oppimani tieto siitä, että kissa ei helposti näytä kipuaan. Olen mm. vienyt toisen kissoistamme eläinlääkäriin tarkastukseen, koska ”ihan varmasti sillä on patti polvessa! Tuossa kohti, missä on ollut kanyyli!”. Eläintenhoitaja totesi rauhallisesti, että kyseessä on vain se itse polvi.

♔Oma ihannesisustukseni on sellainen, jossa tavaroilla on omat paikat, on sopivan väljää ja turhat tavarat on laitettu eteenpäin. Järjestys tuntuu rauhoittavan ja lisää viihtyisyyttä itselläni todella paljon. Tämä ei valitettavasti toteudu tällä hetkellä meillä ainakaan vielä, mutta huolimatta hienoista mieltymyksistäni, jostain syystä olen pääsyyllinen siihen, että kissoilla on järjetön määrä erilaisia leluja aina leluhiiristä neulottuihin palloihin saakka. Ylipäätään ”vähän joka puolella” asunnossamme on jotain kissatavaraa. Jos voitte kuvitella mielessänne vauvatalouden, voitte kaikkien oikeasti tarpeellisten vauvatarvikkeiden tilalle mieltää kissatarvikkeet meidän talouteemme. Kissojen kohdalla vain niiden tarvikkeiden tarpeellisuus ei ole välttämättä realistista. Tai siis kuka säilyttää kissojen puhkoman jumppapallon vain siksi, että kissat voivat lepuuttaa siinä itseään? Camoon.

♔Postimies toteaa lakonisesti paketteja tuodessaan ”et sitten yhtään isompaa ja painavempaa aatellut tilata?”. Paketit sisälsivät ison raapimispuun osissa sekä kissanhiekkaa pari jättisäkkiä. Mainitsinko, että asuntoomme ei pääse hissillä?

♔Läheiset ovat alkaneet kyllästyä ainaisiin kissajuttuihin. Yhdessä vaiheessa huomasin Instagram-tilini täyttyvän kissakuvista. Yritän nykyisin tietoisesti rajoittaa molempia: sekä läheisten yliannostusta kissajutuilla että IG:n muuttamista kissatiliksi. Samalla huomaan innostuvani kohtuuttoman paljon, kun joku kissajutteluista yhtä innostunut sattuu keskusteluetäisyydelle. Kai tämä innostus laantuu joskus?

♔Kissoihin on uponnut jo nyt ihan riittävästi rahaa. Ymmärrän kyllä tarpeelliset, välttämättömät ostokset, mutta siinä vaiheessa, kun kanta-asiakkuudesta alkaa saamaan rahaa tai tuotteita ”takaisin” kanta-asiakkuuksien myötä, alkoi järki hieman nostaa päätään. Onneksi nyt alkaa olla ”kaikki tarvittava kissoilla ja kaiken muunhan voi myydä tarvittaessa”? Right?

♔Myönnän googlettaneeni tassunkuva-symbolia tätä tekstiä varten, mutta harmillisesti en löytänyt. Kruunu kelvatkoon tittelin myötä…

Löytyykö muita #crazycatladyja vai kuulostaako listaus järjettömältä?

Kommentit

 • Päivi

  Tuttua touhua 😀 Mulla on vähän vastaava el-kokemus, joskus huomasin toisella kissalla pahkuran alavatsassa ja kauhuissani soitin eläinlääkärille että nyt on varppina syöpä, peruin työpäivänkin että jäisin tarkkailemaan tilannetta el-käyntiin saakka. Ja niinhän siinä kävi että jouduin nöyränä hetken päästä soittamaan ja perumaan lääkäriajan kun mystinen pahkura hävisi heti kun kisu kävi paskalla 😀 Ihmiset on kyllä suhtautunut tähän crazy catlady juttuun aika hyvin, nytkin kun palasin parin vuoden jälkeen entiseen työpaikkaan niin pomo kysyi ekana miten kissat voi 😀

   0
  • Minna Rajala

   Heh, first things first kuulumisissakin! 😀 Hyvä kuulla, että jollekin toisellekin on sattunut ylitulkintaa ”oireista”. Ja hyvä, kun huomasit patin katoamisen syineen ennen eläinlääkäriin marssimista 😀

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.