VALIKKO
26.9.2016 15:16

Elämä on kivempaa lämpimällä pipolla + alekoodi

Kaupallinen yhteistyö: VAI-KØ Clothing

img_9286_2

Lupailinkin aiemmin tällä viikolla kertoa eräästä yrityksestä, jonka tuotteisiin olen aivan hullaantunut. Jos blogissani olen peräänkuuluttanut ekologisuuden ja eettisyyden perään, edustaa tämä yritys juuri niitä sanoja. Kyseessä on suomalainen yritys nimeltä VAI-KØ Clothing, joka valmistaa pääasiassa pipoja, mutta valikoimasta löytyy myös esimerkiksi kaulahuiveja ja hanskoja eri väreissä. Asusteita saa mustan, harmaan ja valkoisen lisäksi myös upeissa murretuissa sävyissä. VAI-KØ Clothingin nettikauppaan pääset täältä.

Mikä sitten tekee VAI-KØ Clothingista ekologisen ja eettisen? VAI-KØ Clothingin tuotteet valmistetaan valvotuilta tiloilta tuotetusta luomu-merinovillasta ja valmistusprosessissa pyritään kuormittamaan ympäristöä mahdollisimman vähän. Tiesitkö esimerkiksi, että villantuotanto vie vähemmän energiaa kuin esimerkiksi polyesterin? Synteettisissä materiaaleissa ero villaan on peräti 4-5kertainen. (Lähde). Puhutaan siis jo aika suuresta erosta.

Tuotteet eivät myöskään allergisoi, sillä niiden tuottamisessa ja käsittelyssä ei käytetä haitallisia kemikaaleja. Liekö tuo syynä vai merinovillan käyttö tavallisen villan sijaan, mutta pipot eivät siis kutise. Ollenkaan. Mikä on suhteellisen upea juttu meikäläiselle, jolla villapipot yleensä kutisevat enemmän tai vähemmän nimenomaan otsan kohdalta. Toinen asia, jota osaa arvostaa etenkin Suomen kaltaisessa ilmastossa, jossa lämpötila tipahtaa reilusti miinuksen puolelle, on pipon lämmittävyys. Aivan liikaa on olemassa pipoja (tai olen vain sattunut valitsemaan sellaiset yksilöt), jotka eivät juurikaan lämmitä päätä tai korvia. Kylmällä säällä pipon erot todella huomaa, sillä lämmittävän pipon kanssa kylmyys ei ihan heti pääse yllättämään.

img_9254_3

 

img_9272_2 img_9229_2

Nämä tuotteet myös lämmittävät mieltä, sillä yrityksen myynnistä 5 % menee hyväntekeväisyyteen puhtaamman veden puolesta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yritys tukee vesifilttereiden antamisen ja käyttöopastuksen kautta parempaa terveyttä Kambodžassa sijaitsevan Cambodian eri kylissä. Hyväntekeväisyydestä voit lukea lisää täällä. Itse jotenkin pidän siitä ajatuksesta, että jos joka tapauksessa tarvitsen jotain tuotetta, miksi en ostaisi sellaista, jolla samalla tukee hyväntekeväisyyttä tai joka on tuotettu kestävällä tavalla? Tavallaan tehdään kestävämpien ratkaisujen tekeminen kuluttajille helpommaksi.

Yhteistyön johdosta sain valita VAI-KØ Clothingilta mieleisen pipon ja päädyin malliston Kiva 2.0 beanieen viininpunaisena. Minulta löytyy sama pipo entuudestaan jo mustana, joten tiesin pipon olevan mieluisa ja tulevan käyttöön. Väriksi valitsin viininpunaisen siksi, että se tuo kivaa väriä asuihin ja on kuitenkin sopivan maanläheisen värinen. Jotenkin tästä viininpunaisesta piposta ja minulla entuudestaan olevasta Timberjack Beaniesta oranssin sävyssä tulee ainakin itselleni mieleen syksyn ruskan värimaailma, joten syksyn mallisto on osunut nappiin värimaailmaltaankin.

img_9223_2 img_9204_2

Jos siis haluat itsellesi pipon, kaulahuivin tai/ja hanskat, jotka oikeasti lämmittävät, ovat eettisiä ja ekologisia, joiden avulla osallistut hyväntekeväisyyteen ja lisäksi tuet suomalaista työtä, suosittelen lämmöllä VAI-KØ Clothingia. Hyvä pipo on sijoitus, jota ei tosiaan kadu kylminä syys- tai pakkaspäivinä.

VAI-KØ Clothing tarjoaa nyt viikon ajan lukijoilleni -10 % tuotteistaan koodilla MRAJALA10. Verkkokauppaan pääset täältä.

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.