VALIKKO
23.5.2016 00:19

Elokuvapakko

IMG_6708

Kanada vei jääkiekossa, allekirjoittaneen tulisi olla jo nukkumassa huomisen aikaisen herätyksen takia ja ”pakko” mennä elokuviin alkuviikosta. Siinä tiivistettynä oikeastaan tämän myöhäisillan tunnelmat. Jääkiekkoa ei tänä vuonna tullut juurikaan seurattua ja useana peli-iltana olen löytänyt itseni pikemminkin lukemasta seuraavaan tenttiin kuin seuraamasta kiekon kimpoilua pelaajalta toiselle. Positiivinen ongelma, ”elokuvapakko” sen sijaan on seurausta taannoisesta sarjalipun ostohetkestä, kun menimme mieheni kanssa elokuviin ja noh, sarjaliput vain ovat halvempia kuin ostaa yksittäisenä, joten ostin arkipäivän sarjalipun. Säästö oli tällä kertaa ihan oikeaa, sillä suunnilleen kahden lipun hinnalla sain kolmannen lähes ilmaiseksi. Kannatti siis laskeskella ennen ostoa, terveisin kauppatieteilijä. Nyt se viimeinen sarjalipun lippu on menossa vanhaksi ja totta kai tässä viime metreillä alan sovittamaan kalenteriin leffaan menoa, kun koko kevät on ollut aikaa. Tosin en kyllä valita, positiivinen ongelma ja kaivattu palkinto tenttiuurastuksista!

Joka tapauksessa kiireiden puolesta on jo alkanut helpottaa, kesäkuussa on vielä yksi tentti, jonka uusinta oli luonnollinen seuraus tenttimaratonin väliaikaväsähtämisestä. Tällä viikolla tein myös yliopistourani ensimmäisen kotitentin ja onneksi olin sen suhteen ajoissa liikkeellä, ei nimittäin meinannut aueta essee-osion kysymykset sitten millään! Onneni toisaalta, että esseiden osalta aikaa ei ollut rajoitettu, mutta yllättävän vaikeaa kotitentin tekeminen oli. Etukäteen kuvittelin, että mikäs siinä, senkun näpyttelee maksimissaan sivun vastaukset kysymyksiin ja se oli sitten siinä, helppo koe. Olisihan se voinutkin mennä niin, jos sisäinen viilaajani ei olisi nostanut päätään. Normaalistihan esseevastauksissa pyrkii suoltamaan kaiken olennaisen ja vähän sitä epäolennaistakin, mutta kas kun on mahdollisuus hyödyntää opetusmateriaalia apuna, ei vastausten pyörittely onnistunutkaan tuosta vain. Varsinkaan, kun kysysmykset olivat… Noh, todella vaikeita. Mutta tehtävät on palautettu! Siksipä elokuvakin maistuu!

Ja kun tässä kuulumisten kertomisessa vauhtiin päästiin, on pakko valottaa myös viime viikon kirpputorielämääni. Viime viikolla sain viimeinkin aikaiseksi kasata kirpputoripöydälle asti ison osan niistä tavaroista ja vaatteista, joista olin valmis luopumaan. Vein ylimääräisenä pyörivät entiset hyödykkeeni kirpputorille, jonka hinta oli muutamalla sanalla sanoen karvaisen suolainen, joskin siellä lyhyen nettisurffailun perusteella kauppa kävisi. Tähän väliin täytyy todeta, että paras on kokea kaikki itse. Tästäkin paikasta olin lukenut paljon negatiivista palautetta asiakaspalvelusta, mutta itse en voi kuin kehua. Voi toki olla, että asiakaspalvelun laatuun on panostettu tai henkilöstö on osin vaihtunut, mutta harvassa paikassa otetaan vaatteita varaukseen poikkeuksena, jos se ei ole heillä edes normaali käytäntö. Tai soiteta perään, kun tuotteesta onkin jäänyt hinta pois ja asiakas haluaisi sen ostaa. Jälkimmäisen kohdalla olin aivan mykistynyt, sillä useita kertoja kirpputoripöytää pitäneenä en ole kohdannut noin hyvää asiakaspalvelua kertaakaan yhtään missään.

Joka tapauksessa tein viikolla mahtavia löytöjä kirpputorilta, mikä palautti uskoni siihen, että kirpputorilla voi törmätä myös laatuun. Tosin tässä vaiheessa voidaan myös todeta, että rahan ansaitseminen ei ehkä ihan täysin toteudu, jos sen mahdollisesti ansaitun rahan kuluttaa shoppailemalla samaisella kirpputorilla pöytävuokran maksun lisäksi. Toisaalta halvempaa on ostaa kirpputorilta kuin ostaa uutena kaupasta, vai mitä!

Mitä muuten pidätte uudesta bannerista ja profiilikuvasta? Värejä rakastavana ihmisenä yllätin itsenikin muuttamalla kuvat mustavalkoisiksi, mutta yllättävän hyvin toimii myös niin. Vihdoin blogin ulkoasu bannerin ja profiilikuvan osalta alkavat heijastella ulkona olevaa vuodenaikaa. Kertoo ehkä jotakin kiireiden helpottamisestakin.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! Onneksi on lämmintä tiedossa!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.