VALIKKO
27.1.2018 17:14

Epäsuositut mielipiteeni

Epäsuositut mielipiteet eli ne, joita kovin moni ei ymmärrä tai vähintäänkin jotkä herättävät keskustelua (ja tunteita!) puolesta ja vastaan. Onneksi tähän maailmaan mielipiteitä mahtuu ja jokaisella lienee oikeus omaansa. Toki terve itsesuojeluvaistokin olisi ihan hyvä, ettei niitä omia epäsuosittuja mielipiteitä lähde blogiin jakamaan tai olisi edes valinnut jotkut ”miedommat”.

1. Tyttökissan leikkaushaava tulisi suojata steriloinnin jälkeen. Kissoilla leikkaussuojan käyttäminen, on se sitten haavapuku tai kauluri, on paras tapa varmistaa, ettei kissan leikkaushaava tulehdu. Kissa ei todennäköisesti kummastakaan tykkää, mutta hei, se on lyhyt aika kissan elämässä elellä epämukavemmin ja toisaalta tulehtunut haava kestää pidempään parantua. Eri asia sitten, jos kissaa pystytään jatkuvasti valvomaan ilman suojaa ollessaan tai kissa on vaaraksi itselleen suojan kanssa toikkaroidessaan. Tuntuu välillä todella vastuuttomalta, kun netissä jaellaan suosituksia jättää kissalta suoja pois, koska itsellä on x vuotta kokemusta kissoista ja yhdelläkään y-määrästä kissoja ei ole haava tulehtunut. Jos sinulla on ollut onni matkassa ja kissallasi ei ole haava tulehtunut, vaikket ole sitä suojannut, onko sitä pakko suositella myös muille? Mielestäni todella vastuutonta.

2. Tupakointi parvekkeella. Ei, pliis ei. Tupakointi on sinänsä jokaisen oma valinta, mutta tupakan hajujen haisteleminen ja sen myötä passiivinen tupakointi omassa kodissa ei ole. Lähes mikään ei ole niin ikävää, kuin tupakan hajun leijaileminen huoneistoon pitäessäsi (lasitetun, kissatoim. huom.) parvekkeen ovea raollaan, että kissasi saavat illuusion ulkoilemisesta. Nykyisin tosin olen harjaantunut tässä ja haistan melko pienestä jo tupakointihetken alun ja ehdin yleensä ottamaan kissat sisälle ja laittamaan oven kiinni ennen kuin haju on leijaillut koko asuntoon.

3. Kolmioleivät, en tykkää. Kolmioleivät on helppo eväs, mutta minulle ne eivät maistu. Tulee mieleen vähän kuin höttöinen vaalea pulla, jonka väliin on laitettu majoneesia erilaisilla lisukkeilla.

4. Alastonkuvien tai muiden vähäpukeisten kuvien julkaiseminen netissä. Olen ehdottomasti iloinen siitä, että monet naiset ovat saaneet lisää rohkeutta, näkevät itsensä kauniina ja arvokkaana sekä ylipäätään positiivisemmin. Alastonkuvauksista tai puolialastonkuvauksista on tullut eräänlainen rohkeuskoe, eikä siinä mitään pahaa olekaan. Henkilökohtaisesti en vain ymmärrä, miksi niitä kuvia täytyy jakaa myös internettiin?

5. Positiivisuus. Sana, joka välillä lämmittää mieltä ja välillä tuo vain puistatuksen. Positiivisuus on upea voimavara, mutta joskus se vain menee yli ja etenkin positiivisuuden tuputtaminen puistattaa. Sinänsä siinä ei ole mitään huonoa, mutta esimerkiksi jos negatiivisia tunteita ei oteta huomioon tai sivuutetaan, koen, että se voi myös tehdä paljon hallaa mielelle. Ehkä olen itse enemmän realisti, mutta pidän myös siitä, että niitä negatiivisia puolia ei jätetä käsittelemättä.

6. Massan mukana meneminen. En yleensä kovinkaan paljoa pidä itsestäni ääntä vieraassa tai puolitutussa seurassa, vaan yleensä mukaudun ryhmän menoon. Nautin salaisesti siitä, kun saan harmittomalla tavalla poiketa massasta pienillä jutuilla. Esimerkiksi joskus vuosia sitten kaikkien muiden seurueen naisten tilatessa salaattia ja vettä, tilasin pitsan limsan kera.

7. Tykkään paljon parjatuista suomalaisten nöyryydestä ja vaatimattomuudesta. Omien saavutusten, titteleiden, kokemusten tai vastaavien avulla brassailu etoo. Oikeastaan kyse on ehkä enemmänkin siitä, millä tyylillä ja motiivilla asian sanoo: haluaako esimerkiksi brassailla muille, miten hyvä itse on, vai haluaako jakaa onnistumisen kokemuksensa ja saada muutkin iloitsemaan puolestaan. Jälkimmäisestä tyylistä tykkään!

8. Naiset ja moottoriurheilu. En voi sietää naisen esineellistämistä on kyse sitten paperisista mainoksista tai mainoksesta vaikkapa livepromootion muodossa. Eräällä moottoripyörämessuilla vieraillessani en voinut olla hämmästelemättä sitä, miten vähäpukeiset naiset vielä 2000-luvullakin keikistelevät moottoriajoneuvojen edessä tai päällä viettelevissä poseerauksissa. Tai sitä, miten suuri kuhina tällaisten messukohtien kohdalla kävi, kun erityisesti miehet halusivat taltioida kaunokaiset erinaisistä kuvakulmista.

9. Kahvi. En halua opetella sitä juomaan, en pidä sen mausta, enkä halua uutta ”riippuvuutta”. Enough said.

10. Negatiivisen palautteen antaminen asiallisesti. Saman asian voi sanoa sekä asiallisesti ja toista loukkaamatta tai toista loukaten. Toisinaan todella vaikeaa käytännössä ja etenkin, jos toinen on onnistunut loukkaamaan.

Toivottavasti en loukannut näillä ketään, sillä se ei tosiaankaan ollut tarkoitus, vaikka melko suoraan mielipiteeni ilmaisinkin. Jostain syystä keksin tällä kertaa lähinnä asioita, joista en tykkää, vaikka yhtähyvin epäsuositut mielipiteet voisivat olla sellaisia, mistä nimenomaan tykkää ja kovin moni muu ei. Löytyykö teiltä joitakin epäsuosittuja mielipiteitä, mitä ette välttämättä uskaltaisi muille sanoa?

Kommentit

 • Hennamaista

  Tänään just puhuin kohdasta neljä miehen kaa, että ei vaan ymmärrys riitä, että miks sellaisia pitää laittaa juurikin sosiaaliseen mediaan! Joten jes, eipä olla ainoita tämän mielipiteen kanssa 😀 tää postaus on muutenkin huippu, sillä herättää heti omat tunteet ja alkaa pohtimaan, mikä oma mielipide on!

   2
  • Minna Rajala

   Onpa hyvä kuulla, etten ole sen ihmettelyn kanssa yksin! 😀 Suuret kiitokset myös kehuista ja kommentistasi ylipäätään! Mukava kuulla, että teksti herätti tunteita ja juurikin pohtimaan myös niitä omia mahdollisesti epäsuosittuja mielipiteitä.

    1
 • Jenna

  Itekään en pidä kaupan kolmioleivistä, mutta äidin tekemät on hyviä! <3 Ja en myöskään juo kahvia paitsi joskus väsyneenä, mutta se ei sovi mun vatsalle ja saan siitä aina sen jälkeen kärsiä. 😀

   0
  • Minna Rajala

   Hmm pitäisiköhän itsekin kokeilla kotitekoisia kolmioleipiä? Jos on hyvänmakuinen leipä, niin kokonaisuuskin voisi maistua paremmin, eikä olisi niin höttöinen. Nyt kun tuli puheeksi, niin muistin, että olen joskus saattanut syödä kolmioleipäidealla suupaloja tai vastaavia ja ne maistuivat ihan hyviltä kyllä. Eli ehkei ne kaupan ole niin mun juttu ja ei kannata vielä tuomita kolmioleipiä 😀

   Voi että, onpa kurja, jos saa vielä vatsan kipeäksi kahvista silloin harvoin kun sitä juo! Kiitos kivasta kommentistasi! 🙂

    0
 • Sukat hukassa

  Tää oli hyvä postaus! mut mun mielestä on vähäpukeisia kuvia, ja sit on vähän toisenlaisia vähäpukeisia kuvia.

  Otetaan vaikka esimerkiksi mun oma suhtautuminen kroppaani raskauden (raskauksien) jälkeen. Muutuin hoikasta siloihoisesta hieman löllöksi ja arpien täyttämäksi. Järki sanoo että ei oo väliä mut ei se oo niin yksinkertaista 🙂 siks musta onkin ihana kun niitä vähäpukeisia, valtavirrasta poikkeavia kuvia jaetaan! tulee olo, ettei ole yksin. Välttämättä läheltä ei saa aina sitä tukea ja ymmärrystä sille tuskalle. Selasin just yks päivä vähän vastaavasta aiheesta keskustelua missä oli paljon kommentteja siitä, että ”ei mulla vaan”. Työtä siis selvästi on vielä 🙂

  Ihanaa sunnuntaita!

   0
  • Minna Rajala

   Hyvä näkökulma ja tärkeä aihe tuo, minkä nostit esille, että toisaalta vähäpukeiset kuvat voivat tavallaan antaa vertaistukea ja laskea ulkonäköpaineita. Ehkei niistä myöskään jotenkin uskalla puhua läheisille, kun oma ulkonäkö voi olla hyvin henkilökohtainen ja arkakin asia. Toisaalta usein itse taitaa olla se kaikista kriittisin ja ystävät ja muut läheiset näkevät paremmin kokonaisuuden ja tykkäävät juuri sellaisena kuin on.

   Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle! 🙂

    0
 • Birgitta Kemppainen

  Mielenkiintoisia ja aika monesta olin samaa mieltä! 🙂 Tuosta naiset ja moottoriurheilu -kohdasta tuli mieleen, että miksei tasa-arvon nimissä pyörien vieressä keikistele myös vähäpukeisia miehiä, haha. 😀 Eipä sillä, että kenenkään tarvitsisi olla keikistelemässä etenkään puolialasti. Pyöriähän sinne mennään katsomaan, ainakin näin luulisi.

   0
  • Minna Rajala

   Heh sepä se 😀 Pyörät ovat varmastikin onneksi pääosassa, mutta silti jotenkin henk. koht. häiritsee, miksi ylipäätään täytyy olla vähäpukeisesti esillä. Onneksi itse voi sitten keskittyä enemmänkin niihin pyöriin 😀

    0
 • Elina Vahtera

  Toi kohta kahdeksan !! Olis voinut tulla ihan sama mun suustani , ei vaan mene ymmärrykseen..

  Mutta kaikkiaan älyttömän hyvä ja mielenkiintonen teksti ! 🙂

   0
  • Minna Rajala

   Kiitos Elina, mukava kuulla, että pidit tekstistä! Hauskaa, että löytyy niitä samoja ajatuksia myös muilta joistakin kohdista! 😀 Kiitos kommentistasi.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.