VALIKKO
9.1.2016 12:18

Hc-pyöräilyä ja synttärikahvittelua

IMG_3665

Extempore-reissut ovat monesti niitä parhaimpia. Vielä parempia niistä tulee, kun niiden takana on jokin hyvä syy, kuten tällä extempore-reissulla oli, nimittäin ystäväni syntymäpäiväkahvit. Kun vielä aikataulullisestikin oli mahdollista lähteä matkustamaan toiseen kaupunkiin keskellä arkiviikkoa, en kahta kertaa epäröinyt. Sovimme tapaamispaikaksi Hämeenlinnassa sijaitsevan ostoskeskus Goodmanin (ei maksettu mainos), jossa olin käynyt vain kerran aikaisemmin. Valkosuklaa-juustokakku ei voi koskaan olla huono idea, eikä se ollut sitä nytkään.

On kuitenkin myönnettävä, etten ole yhtään kahvi-ihmisiä (yritin tyylikkäästi tökkiä Trip-mehuani kuvan ajaksi syrjään). Tämä jaksaa hämmästyttää aina vieraillessani jonkun uuden tuttavuuden luona: ”ai et juo kahvia? Ollenkaan? Koskaan?”. Pienenä kahvin (vai sokerin ja maidon..?) makuun tykästyin, kun siihen laitettiin runsaasti maitoa ja sokeria, mutta vanhempani katsoivat tuolloin, että olen aivan liian nuori kahvin juomisen aloittamiseen ja kahvi sai jäädä. Enkä ole siihen sen jälkeen koskenutkaan, sillä en koe sitä tarvitsevani ja pärjään oikein hyvin ilmankin. Onneksi lähes poikkeuksetta jokaisen kodista löytyy esimerkiksi teetä, joten kiusallisilta tilanteilta on tähän asti vältytty. Oikeastaan ainoa asia, joka kahvia juomattomana ihmisenä (voiko noin edes ilmaista asian kieliopillisesti?) harmittaa, on kaikki ihanat maku- ja erikoiskahvit, joita kahviloista monesti löytää. Teetä tai kaakaota juoville sen sijaan… Teelajikkeita on toki lukemattomia niitäkin, mutta ne ovat aina, noh, teen makuisia ja näköisiä ilman sinänsä mitään erikoisuutta. Jos ymmärrätte, mitä tarkoitan? Kaakaon osalta joskus löytyy piristävää vaihtelua, esimerkiksi valkosuklaa-, minttu- tai vaahtokarkkikaakaota, mutta usein suolaisen hinnan takia ne saavat jäädä. Sen sijaan kotikeittiössä olen ”kokkaillut” silloin tällöin helppoja makukaakaoita, siitä ohjetta myöhemmin kaikille kaakaosta tykkääville! Mutta tässä pieni vinkki kahviloiden omistajille ja niiden tuotteista vastaaville: ainakin tämä asiakas osaisi arvostaa erikoiskaakaoita!

IMG_3670_2

Kuva: Karoliina Ylinen

 

Tällä viikolla on ollut kyllä hyytävän kylmät pakkassäät! Onkin kerrottava tähän loppuun hc-kokemukseni talvipyöräilystä tältä viikolta. Jos talvipyöräily -25 asteen pakkaslukemissa ei tarjoa tarpeeksi haastetta, voin suositella seuraavaa astetta rankempaa leveliä pyöräilyyn. Polkupyörässäni on n. 10 vuotta vanhat renkaat alla ja sekä etu- että takarenkaassa on näkynyt haurastumia sivuilla. Onkin ollut ajan kysymys, milloin renkaat hajoavat lopullisesti joko sepeliin, haurastumien puhkeamiseen tai suuriin pakkaslukemiin sopeutumiseen, – tai noihin kaikkiin yhteensä. Tällä viikolla se sitten viimein tapahtui: töihin pihalta polkaistuani huomasin ensimmäisten metrien jälkeen epämääräistä lonksuntaa ja kas, takapyörä oli menettämässä ilmojaan joka metrillä. Siinä sitten arvoin hetken, mitä teen. Töihin oli päästävä ja mielellään tietenkin ajoissa. Koska rengas oli muutenkin enteillyt viimeisiä hetkiään, en sitä aikonut säästellä, vaan lähdin kylmän viileästi (kirjaimellisesti) pyöräilemään hajonneella takarenkaalla kohti työpaikkaa. Vanteen kärsimyksiä sen sijaan tulin miettineeksi, mutta onneksi ainakaan silmämääräisesti vahinkoa ei ole syntynyt. Tuon reissun jälkeen osasin aiempaa enemmän arvostaa yhtä n. 3 km mittaista todella loivaa ylämäkeä. Siinä takapyörää mukana raahatessani ei voinut kuin naureskella tilanteen älyttömyydelle. On tällainenkin sitten koettu!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.