VALIKKO
9.7.2018 23:59

Irtiotto arjesta vain 40 minuutin päässä Jyväskylästä

Viime viikolla sain kutsun käydä katsomassa Teatteri Eurooppa Neljän näytelmän Prinsessa 65. Näytelmä pyörii pitkin kesää Kievarin kesäteatterilla Äänekoskella (Saarijärventie 434) vain 40 minuutin ajomatkan päässä Jyväskylästä. Kartano Kievarin miljöö on viihtyisä ja tarjoaa hyvät puitteet kesäteatterille. Kesäteatterin aikana sisätiloissa voi nauttia makkaraa, kahvia tai teetä ja pullaa. Etukäteen tilattaessa esityksen yhteydessä voi nauttia myös dinneristä, kuten esimerkiksi maittavasta hampurilaisateriasta, joka on sämpylöitä lukuunottamatta alusta saakka paikan päällä tehtyä. Sateen sattuessa kesäteatteriin menoa ei myöskään tarvitse lykätä, sillä Kievarin Kesäteatterilla koko katsomoalue on katettuna. Erityisen mukavan katsomosta tekee myös se, että jokaisella on oma selkänojallinen istuin, mitä vasten selkäkään ei esitystä katsoessa pääse väsymään.

Prinsessa 65 tarjosi hauskan ja ensi hetkistä asti mukaansa tempaavan esityksen näyttelijäporukasta, jonka esityksen ensi-iltaan on vain muutama tunti, mutta jonka esitys on totaalisen keskeneräinen. Kelloa ei tosiaankaan tarvinnut vilkuilla esityksen aikana ja nauraa sai pitkin esitystä myöskin. Prinsessa 65 -näytelmän nimi juontaa juurensa saman nimisestä Seppo Närhen kappaleesta, joka on ehkä minua vanhemmille ihmisille tutumpi kappale. Näytelmä oli kokonaisuutena hauska, kekseliäs ja mukaansatempaava ja näytelmän vierailevana tähtenä nähtiin myös Seppo Närhi. Täältä voit kurkata seuraavat esitysajat.

Kokemus oli mukava ja tarjosi hyvän irtioton arjesta. Esityksestä tulikin kaipaus, että kesäteatteriesityksiä voisi käydä katsomassa useamminkin. Kesäteatterin kohdalla sopivaa pukukoodia ei tullut niinkään mietittyä, vaan ulkoilmateatterin ollessa kyseessä, halusi pukeutua johonkin mukavaan sekä lämpimään. Siinäkin mielessä kesäteatterit ovat kivoja, sillä tuntuu, että niihin saa pukeutua rennosti.

Oletko käynyt kesäteatterissa tänä kesänä ja minkä näytelmän olet katsonut? Tai haaveiletko meneväsi kesäteatteriin?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.