VALIKKO
1.12.2016 10:28

Joulukalenteri: luukku 1

img_9974_3_luukku-nro1

Huomenta ja hyvää joulukuun ensimmäistä! On aika käynnistää Joulukalenteri, josta saamme nauttia aina sinne joulukuun 24 päivään asti! Joulukalenterin on tarkoitus olla tunnelman virittäjänä ja inspiraation lähteenä kohti joulua: luvassa on niin reseptejä, itsetekoisia joulukoristeita ja paljon muuta yllätyksellistä. Pidemmittä puheitta julistetaan Joulukalenteri alkaneeksi ja avataan ensimmäinen luukku! Ja sieltähän paljastuu…

 

LUUKKU 1: JOULUINEN CHAI-LATTE (HOMEMADE)

 

img_9990_2

Osa teistä muistaa ehkä alkuvuodelta erilaiset makukaakaot, joita silloin testasin. Nyt mennään hieman samalla linjalla, nimittäin testataan kotitekoinen Chai-Latte. Chai-Latte on teenjuojan ystävä kaikilla kahvilakäynneillä, joilla haluaa jotain muutakin kuin perinteistä pussiteetä. Chai-Latte sopii mielestäni erinomaisesti myös jouluun mausteisen makunsa takia ja siksi se pääseekin korkkaamaan Joulukalenterin ensimmäisenä tunnelman virittäjänä!

Kotitekoisessa versiossa ei kauaksi pussiteestä mennä, sillä tässä versiossa käytetään valmiita pussiteitä, mutta veden sijaan hyödynnetään maidon pehmeää makua. Avainasemassa on nopea kiehautus, jolloin maidossa säilyy mahdollisimman hyvä maku. Nopea tarkoittaa tässä siis sitä, että liesi saa olla kiehautushetkillä suurella teholla ja kasaria pidetään liedellä vain se pakollinen aika. Tämä ohje on yhteen annokseen, mutta kahdelle tehtäessä uskoisin esimerkiksi 3 teepussin riittävän hyvään makuun, jos esimerkiksi hauduttaa hetken pidempään.

Tämä ohje on hyvin yksinkertainen ja nopea, eikä vaadi mausteilla kikkailua. Valmistamiseen menee aikaa n. 5 minuttia, riippuen toki siitä, onko kaikki valmiiksi esillä ja kuinka tehokkaasti maidon saa kiehahtamaan. Mutta pitkästä valmistusajasta ei tosiaan ole kyse ja ainakin omaan makuuni lopputulos on oikein hyvä! Sitten siihen itse reseptiin!

 

Jouluinen Chai-Latte (homemade)

2 dl maitoa

1-2 tl hunajaa

2 pussia Chai-Latte-teetä

Tarvikkeet: kasari ja vispilä/puuhaarukka/puulasta

Valmistus:

Kiehautetaan maito pienessä kasarissa samalla sekoittaen. Suosittelen tähän puuhaan vispilää, mutta toki esimerkiksi puuhaarukkakin käy. Lisää hunaja ja sekoita se hyvin joukkoon. Otetaan kasari pois liedeltä ja laitetaan kaksi Chai-Latte-teepussia siihen ”uimaan” (etikettilaput toki kasarin ulkopuolella) ja haudutetaan n. 5 min ajan. Teepusseja voi välillä nostella ja laskea, jolloin niistä pääsee valumaan lisää makua maidon joukkoon. 5 minuutin hauduttamisen jälkeen laita kasari takaisin liedelle ja kiehauta sekoittaen, jotta maito kuumenee kuumaksi. Jos haluat pinnalle pienen vaahtokerroksen, sekoita lähes kiehuvaa maitoa voimakkaasti, jolloin vaahto nousee. Vaahdon saaminen onnistuu parhaiten hyvin kuumassa maidossa. Vaahto ei ole kuitenkaan kovin pitkäikäistä, joten suosittelen nauttimaan juoman pian vaahdottamisen jälkeen.

Kaada juoma esimerkiksi jouluiseen mukiin ja nauti! Pieni varoituksen sana, sillä kuuma maito on tosiaankin kuumaa!

 

img_9989_2

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.